دانلود و خرید کتاب صوتی سرگذشت استعمار (جلد چهاردهم: فارغ التحصیل زندان)
معرفی کتاب صوتی سرگذشت استعمار (جلد چهاردهم: فارغ التحصیل زندان)
کتاب صوتی سرگذشت استعمار (جلد چهاردهم: فارغ التحصیل زندان) نوشتهٔ مهدی میر کیایی و با صدای پیمان طالبی است و نشر سماوا آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب صوتی سرگذشت استعمار (جلد چهاردهم: فارغ التحصیل زندان)
پانزده جلد کتاب در مجموعه «سرگذشت استعمار» از قلب تاریخ جهان که به قول مقام معظم رهبری، یکی از همین نویسندگان خودمان (مهدی میرکیایی) نگاشته است.
هنری استنلی، زمانی برای روزنامۀ نیویورک هرالد امریکا خبر تهیه میکرد. او هیجانانگیزترین اخبار و ماجراها را از آفریقا برای دفتر روزنامه میفرستاد؛ اما چند سالی بود که روزنامهنگاری را کنار گذاشته بود و شغل جدیدی پیدا کرده بود.
پادشاه بلژیک، لئوپولد دوم، در سال ۱۸۷۹ میلادی استنلی را استخدام کرد تا سرزمین کنگو در قلب آفریقا را برای او خریداری کند.
استنلی راهی کنگو شد و شروع به معامله با سران قبایل آنجا کرد. او به رئیس قبیلهها هدیههایی مانند کلاه، کتهای روشن، دستمال کاغذی و شیشههای نوشیدنی میداد و از آ نها میخواست برگههایی را امضا کنند. در این برگهها قراردادی نوشته شده بود که رئیس قبیله، طبق آن، زمینها و جنگلهای اطراف را به استنلی میفروخت.
خرید زمین توسط استنلی برای آفریقاییها عجیب و خندهدار بود. چون آنها به صورت همگانی و اشتراکی از زمین و جنگل استفاده میکردند و معنی مالکیت شخصی زمین را نمیفهمیدند. استنلی با بیش از هفتصد رئیس قبیله، قرارداد بست و مالکیت یک و نیم میلیون کیلومتر مربع را برای پادشاه بلژیک خریداری کرد. این مقدار زمین، هفت برابر مساحت کشور بلژیک بود.
شنیدن کتاب صوتی سرگذشت استعمار (جلد چهاردهم: فارغ التحصیل زندان) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به نوجوانان و جوانان علاقهمند به تاریخ جهان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب صوتی سرگذشت استعمار (جلد چهاردهم: فارغ التحصیل زندان)
«انگلیسیها که میدانستند دستهای اسماعیلپاشا خالی است به او پیشنهاد کردند وامی از انگلستان بگیرد. اسماعیلپاشا چارهای جز قبول نداشت. مبلغ ظاهری این وام ۳۲ میلیون لیرهٔ استرلینگ بود؛ اما با کم شدن هزینههای مختلف، در پایان نُه میلیون لیره به خزانهٔ مصر وارد شد. اما اسماعیلپاشا که هم باید خراج سنگینی به دربار عثمانی میداد و هم قرضهای دولت را به خاطر ساختن کانال میپرداخت، نتوانست قسطهای وامش را بدهد. کشورهای اروپایی شورایی را برای نظارت بر بدهیهای مصر تشکیل دادند و دو نفر از اعضای این شورا به مصر اعزام شدند. یک انگلیسی رئیس نظارت بر درآمدهای مصر و یک فرانسوی مسئول بررسی هزینههای آن کشور شد. دو سال بعد هم در سال ۱۸۷۸ میلادی، نمایندگانی از اتریش و ایتالیا رئیس دو وزارتخانهٔ دیگر شدند. اکنون دولت مصر کاملاً اروپایی شده بود. دولتی که بسیاری از مردم از آن متنفر بودند؛ «دولت شغالها».
مردم عصبانی بالاخره در سال ۱۸۸۱ میلادی در بندر اسکندریه علیه اروپاییها قیام کردند. رهبر آنها یک افسر ارتش به نام «احمدعُرابیپاشا» بود. ناوهای انگلیسی بندر اسکندریه را گلولهباران کردند و سربازهای این کشور به بهانهٔ دفاع از دولت، وارد خاک مصر شدند. وزارت خارجهٔ انگلستان اعلام کرد: «پس از عادی شدن وضعیت و قدرتمند شدن حاکم مصر، سربازان ما خاک این کشور را ترک خواهند کرد.»
با آنکه کمی بعد، شرایط عادی شد اما انگلیسیها بیرون نرفتند و باز هم قول دادند که در زمان کوتاهی سربازان خود را بیرون خواهند برد. انگلیسیها تا سال ۱۹۲۲ میلادی ۶۶ بار به مصریها قول دادند و بعد زیر قولشان زدند. حتی پس از این تاریخ هم گروهی از تفنگدارانشان در کنار کانال سوئز باقی ماندند تا آنکه در سال ۱۹۵۶ میلادی، جمال عبدالناصر آنها را از مصر بیرون کرد.»
زمان
۱ ساعت و ۵۴ دقیقه
حجم
۱۵۷٫۹ مگابایت
قابلیت انتقال
دارد
زمان
۱ ساعت و ۵۴ دقیقه
حجم
۱۵۷٫۹ مگابایت
قابلیت انتقال
دارد
نظرات کاربران
روایتی است از تاریخ استعمار و استثمار سرزمین غنی آفریقا و مردمان آفریقا توسط اروپاییها. منابع غنی معدنی افریقا باعث شد بریتانیا فرانسه المان بلژیک ایتالیا و پرتقال،کیک افریقا رو بین خودشون تقسیم کنند و منابع معدنی اونها رو به