کتاب جامع التواریخ؛ جلد چهارم
معرفی کتاب جامع التواریخ؛ جلد چهارم
کتاب حاضر جلد چهارم از جامع التواریخ (تاریخ مبارک غازانی) اثر رشیدالدّین فضلاللّه همدانی (درگذشتۀ ۷۱۸هـ . ق) است که با تصحیح و تحشیه محمد روشن و مصطفی موسوی در نشر میراث مکتوب به چاپ رسیده است. این اثر شایستۀ تقدیر در سی و چهارمین دورۀ کتاب سال ۱۳۹۵ شده است.
جلد چهارم کتاب شامل واژههای مغولی - ترکی و نمایهها است.
مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب در سال ۱۳۷۲ ش به قصد حمایت از کوششهای محققان و مصححان و احیا و انتشار مهمترین آثار مکتوب فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی با نام «دفتر نشر میراث مکتوب» و با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد. پس از یک دهه فعالیت، مؤسسه نخست به «مرکز نشر میراث مکتوب» و سپس در سال ۱۳۸۴ ش با دریافت مجوز چهار گروه پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به «مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب» تغییر نام داد و علاوه بر کار نشر به کار پژوهشی نیز رو آورد.
فعالیتهای موسسه میراث مکتوب بر تصحیح نسخههای خطی فارسی و عربی و تحقیق در متون، پژوهشهای متن شناسی، نسخهشناسی و فهرستنویسی، میراثهای مشترک ایران و حوزه ایران فرهنگی، و تاریخ علم متمرکز است.
میراث مکتوب آثار خود را در چند عنوان اصلی و بر اساس موضوع منتشر می کند. در حوزه متون کهن، منشورات مؤسسه به ۱۶ موضوع اصلی تقسیم می شود، از جمله زبان و ادبیات فارسی، علوم و معارف اسلامی، علوم و فنون، تاریخ و جغرافیا، متنشناسی، فهرست نسخههای خطی، نسخهبرگردان، رسائل، ارج نامهها، همایشها و نکوداشتها و ....
بخش اصلی این آثار به متون فارسی اختصاص دارد. بسیاری از این متون که در سلسله ای غیر از زبان و ادبیات فارسی نیز منتشر شده اند، به عنوان یک متن کهن فارسی نیز دارای اهمیت بسیارند.
جدای از این آثار، میراث مکتوب مجموعهای با عنوان «کارنامۀ دانشوران اسلام و ایران» به چاپ میرساند. در این مجموعه متون کهن به قصد استفادۀ جوانان یا کسانی که دانش استفاده از اصل متون کهن را ندارند، تلخیص، سادهنویسی و بازنویسی می شود
میراث مکتوب همچنین سه نشریه منتشر میکند:
«آینه میراث» که دوفصلنامه است و هر شش ماه یکبار منتشر می شود و «ویژه کتابشناسی، نقد کتاب و اطلاع رسانی در حوزۀ متون» است. «گزارش میراث» که فصلنامه است و به پژوهشهای «حوزۀ نقد و تصحیح متون نسخه شناسی و ایران شناسی» اختصاص دارد و میراث علمی ایران و اسلام که دوفصلنامه است و به «تاریخ علوم و فناوری دورۀ اسلامی» اختصاص دارد
افزون بر این، موسسه میراث مکتوب تا کنون نشستهای نقد و بررسی متعددی دربارۀ مباحث متن پژوهی و متون کهنِ منتشر شده در مؤسسه با حضور استادان و صاحب نظران برگزار کرده است. همچنین همایشهایی را در حوزههای مختلف ادبی و فرهنگی و پژوهشی برگزار یا در برگزاری آنها مشارکت کرده است.
درباره کتاب جامع التواریخ (تاریخ مبارک غازانی) جلد چهارم
خواجه رشیدالدین فضلالله همدانی (درگذشته ۷۱۸ ق.) طبیب، مورّخ و دیوانسالار و وزیر سلسلۀ ایلخانیان، دارای آثار متعددی در زمینههای تاریخ، تفسیر، علوم قرآن، طبّ و آیین مملکتداری میباشد. در میان این آثار جامع التواریخ اهمیت ویژهای دارد. البته این اثر تألیف مستقیم خود او نیست، بلکه توسط گروهی از محققان و مترجمان و زیر نظر وی آماده شده است.
اثر حاضر بخش مربوط به تاریخ مغول است که به نام تاریخ مبارک غازانی شهرت دارد و بر اساس معتبرترین نسخ تصحیح و در چهار مجلد همراه با نمایهها، شرح نسخهبدلها و واژههای مغولی- ترکی به زیور طبع آراسته میشود.
جلد چهارم کتاب شامل واژههای مغولی - ترکی و نمایهها است.
خواندن کتاب جامعالتواریخ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان و پژوهشگران تاریخ ایران پس از اسلام مخاطبان این کتاباند.
حجم
۱۲٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۴۱۲ صفحه
حجم
۱۲٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۴۱۲ صفحه