کتاب تفسیر شهرستانی المسمی مفاتیح الاسرار و مصابیح الابرار؛ جلد اول
معرفی کتاب تفسیر شهرستانی المسمی مفاتیح الاسرار و مصابیح الابرار؛ جلد اول
تفسیر شهرستانی المسمی مفاتیح الاسرار و مصابیح الابرار؛ جلد اول (ویرایش دوم) اثر محمدبن عبدالکریم شهرستانی (درگذشتۀ ۵۴۸هـ. ق)تفسیر سورۀ حمد و بقره است که به تحقیق و تعلیق محمدعلی آذرشب با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه تهران، مؤسسۀ مطالعات اسماعیلیه میراث مکتوب به چاپ رسیده است.این اثر شایستۀ تقدیر در نهمین دورۀ بزرگداشت حامیان نسخ خطی در سال ۱۳۸۸ شده است.
مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب در سال ۱۳۷۲ ش به قصد حمایت از کوششهای محققان و مصححان و احیا و انتشار مهمترین آثار مکتوب فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی با نام «دفتر نشر میراث مکتوب» و با کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد. پس از یک دهه فعالیت، مؤسسه نخست به «مرکز نشر میراث مکتوب» و سپس در سال ۱۳۸۴ ش با دریافت مجوز چهار گروه پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به «مؤسسه پژوهشی میراث مکتوب» تغییر نام داد و علاوه بر کار نشر به کار پژوهشی نیز رو آورد.
فعالیتهای موسسه میراث مکتوب بر تصحیح نسخههای خطی فارسی و عربی و تحقیق در متون، پژوهشهای متن شناسی، نسخهشناسی و فهرستنویسی، میراثهای مشترک ایران و حوزة ایران فرهنگی، و تاریخ علم متمرکز است.
میراث مکتوب آثار خود را در چند عنوان اصلی و بر اساس موضوع منتشر می کند. در حوزه متون کهن، منشورات مؤسسه به ۱۶ موضوع اصلی تقسیم می شود، از جمله زبان و ادبیات فارسی، علوم و معارف اسلامی، علوم و فنون، تاریخ و جغرافیا، متنشناسی، فهرست نسخههای خطی، نسخهبرگردان، رسائل، ارج نامهها، همایش ها و نکوداشت ها و ....
بخش اصلی این آثار به متون فارسی اختصاص دارد. بسیاری از این متون که در سلسله ای غیر از زبان و ادبیات فارسی نیز منتشر شده اند، به عنوان یک متن کهن فارسی نیز دارای اهمیت بسیارند.
جدای از این آثار ، میراث مکتوب مجموعهای با عنوان «کارنامۀ دانشوران اسلام و ایران» به چاپ میرساند. در این مجموعه متون کهن به قصد استفادۀ جوانان یا کسانی که دانش استفاده از اصل متون کهن را ندارند، تلخیص، سادهنویسی و بازنویسی می شود
میراث مکتوب همچنین سه نشریه منتشر میکند:
«آینه میراث» که دوفصلنامه است و هر شش ماه یکبار منتشر می شود و «ویژه کتابشناسی، نقد کتاب و اطلاع رسانی در حوزۀ متون» است. «گزارش میراث» که فصلنامه است و به پژوهشهای «حوزۀ نقد و تصحیح متون نسخه شناسی و ایران شناسی» اختصاص دارد و میراث علمی ایران و اسلام که دوفصلنامه است و به «تاریخ علوم و فناوری دورۀ اسلامی» اختصاص دارد
افزون بر این، موسسه میراث مکتوب تا کنون نشستهای نقد و بررسی متعددی دربارۀ مباحث متن پژوهی و متون کهنِ منتشر شده در مؤسسه با حضور استادان و صاحب نظران برگزار کرده است. همچنین همایشهایی را در حوزه های مختلف ادبی و فرهنگی و پژوهشی برگزار یا در برگزاری آنها مشارکت کرده است.
درباره کتاب تفسیر شهرستانی المسمی مفاتیح الاسرار و مصابیح الابرار؛ جلد اول
امام محمدبن عبدالکریم شهرستانی (درگذشته به سال ۵۴۸هـ) یکی از دانشمندان بزرگ سدۀ ششم است. او در خراسان زاده شد و در مدارس نظامیه و مراکز علمی روزگار خویش به عنوان دانشمندی آگاه به مذهب و اندیشههای گوناگون و نیز منتقدی توانا در عرصۀ دیدگاههای اعتقادی شناخته میشد و در عین حال مفسری آشنا با رمز و راز آیات الهی به شمار میرفت. از جمله آثار او میتوان به الملل و النحل، و نهایة الاقدام فی علم الکلامف و المصارعة و مفاتیحالاسرار اشاره کرد.
تفسیر مفاتیحالاسرار و مصابیح الابرار با مقدمهای ارزشمند در علوم قرآنی به رشتة تحریر درآمده است و شامل تفسیر سورۀ حمد و بقره میباشد. شهرستانی در این تفسیر دیدگاهها و اندیشههای قابل ملاحظهای را پیرامون آیات الهی بیان کرده است.
کتاب تفسیر شهرستانی المسمی مفاتیح الاسرار و مصابیح الابرار؛ جلد اول را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
نسخهشناسان و پژوهشگران علوم قرآنی و تفسیر
حجم
۷٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۶
تعداد صفحهها
۶۶۴ صفحه
حجم
۷٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۶
تعداد صفحهها
۶۶۴ صفحه