دانلود و خرید کتاب آدم‌خواری! موسسه فرهنگی هنری سبل‌السلام
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.

معرفی کتاب آدم‌خواری!

کتاب آدم‌خواری! که به همت موسسه فرهنگی هنری سبل‌السلام منتشر شده است یکی از کتاب‌های مجموعه پله پله تا ملاقات خدا از انتشارات سدید است که با هدف ترویج ارزش‌های اخلاقی اسلام منتشر می‌شود.

مجموعه پیش رو که با اقتباس از بیت مشهور مولوی «پله پله تا ملاقات خدا» نام گرفته، درباره اخلاق اسلامی است. این مجموعه سعی در جبران کمبود منابع معتبر و متقن برای تعالیم اسلام ناب به خصوص برای مخاطبان دانشجو و طلبه نموده است. به این طریق که با تکیه بر منابع اسلامی و با نگاه اسلام ناب محمدی، تعالیم و دستورات اخلاقی اسلام را در قالبی زیبا به مخاطب ارائه کرده است.

مجموعه مباحث «پله‌ پله تا ملاقات خدا» سال‌ها پیش به‌عنوان متن درس اخلاق دانشجویان دانشگاه امام صادق علیه السلام تدوین شد. در آن سال‌ها مباحث این کتاب به‌صورت روزانه بر روی برگه‌هایی عرضه می‌شد و اکنون انتشارات سدید آن‌ها را در اختیار علاقه‌مندان به مباحث اخلاق اسلامی قرار داده است.

هدف این کتاب، به پیروی از آیات و روایات اخلاقی، آن اسـت کـه مخاطـب را ابتـدا بـه تأمـل در موضوعـات اخلاقی و همچنیـن تفکـر در ضعف‌هـا و لغزشهـای شـخصی خود فرا بخواند و در مرحلـه بعـد بـا پیشـنهادهای جزئـی، زمینـه را برای عمل به تعالیم اخلاقی مرتبط و شایسـته فراهم کند.

کتاب آدم خواری! «نگاهی اخلاقی به غیبت و بدگویی» است. این کتاب جلد اول از مرحله ایمان است که از مجموعه «پله پله تا ملاقات خدا» برگرفته شده است.

خواندن مجموعه پله پله تا ملاقات خدا را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

علاقه‌مندان به کتب مذهبی و اخلاقی مخاطبان این مجموعه‌اند.

بخشی از کتاب آدم خواری!

اگر غیبت نکنیم، پس چکار کنیم؟! برای بعضی‌ها، مسئله این است.

اگر سؤال و شبهه دینی نداریم که بپرسیم و اگر حوصله شنیدن حرف حساب از طرف دیگران را هم نداریم؛ اگر اهل علم نیستیم که مباحث علمی مطرح کنیم؛ اگر بلد نیستیم فایده‌ای برسانیم و اگر شایستگی هم نداریم که از اطرافیان استفاده کنیم؛ اگر هیچ کار مثبتی وجود ندارد که انجام دهیم و فقط دلمان لک زده برای کرکر خنده، باز هم جایگزین‌های خوبی برای غیبت وجود دارد.

مطلب بعد را بخوانید.

*

بعضی‌ها می‌گویند اگر غیبت نکنیم، پس چکار کنیم؟ همین جور صُمٌ بُکم بنشینیم؟

نخیر صُمٌ بُکم ننشینید. حرف خوب بزنید. این قدر حرف خوش مزه هست. ما طلبه‌ها که پهلوی هم می‌نشینیم می‌گوییم آقا هر کدام دسته گلی به آب داده‌ایم بگوییم. یک بار این کار را کردیم و هر کس دسته گل خود را تعرف کرد.

یکی گفت: یک بار من با سرعت از منزل بیرون رفتم و عبایم را دست گرفتم و سوار ماشین شدم. وقتی به مقصد رسیدم فهمیدم بجای عبا، چادر مشکی خانمم را برداشته‌ام!

دیگر گفت: آقا من بالای منبر حسابی خراب کردم.

گفتیم: چه کردی؟

گفت: رفتم بالای منبر به جای این که بگویم یک صلوات بلند ختم کنید گفتم یک بسم الله بلند ختم کنید! مردم به قدری خندیدند که نتوانستم منبرم را ادامه دهم!

هر کسی نقاط ضعفی دارد که نقاط ضعف او را اگر آدم بگوید هم درس عبرت برای دیگران می‌شود و هم بدگویی از کسی نمی‌شود. حدیث داریم: خوشا به حال کسی که عیبهای خودش از این که به عیبهای مردم بپردازد، مشغولش می‌کند. (حجت الاسلام قرائتی)

***

وقتی به بعضی‌ها می‌گوییم: غیبت فلانی را نکن، می‌گویند: به خودش هم گفته‌ام، یا جلوی رویش هم می‌گویم.

این مطلب را دو جور می‌توان فهمید. اول این که چون به خودش گفته‌ام، پس اجازه دارم پشت سرش هم غیبت کنم. در حالی که این نتیجه‌گیری درست نیست و متأسفانه بیشتر افراد، چه گوینده و چه شنونده به این نکته توجه نمی‌کنند.

شاید این شعر حافظ در ترویج چنین برداشتی مؤثر بوده است:

واعظ ما بوی حق نشنید، بشنو کین سخن

درحضورش نیز می‌گویم، نه غیبت می‌کنم!

نظرات کاربران

باران
۱۴۰۰/۱۱/۱۶

مختصر اما جامع و البته شیرییییین☺️ به نظر من برای عمل، کافیه. میشه هر روز فقط مقداریش رو خوند و ازش نکات عملیاتی درآورد برای ترک رذیله غیبت. ان شاء الله

بریده‌هایی از کتاب
مشاهده همه (۱۷)
رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: هر کس از مرد و زن مسلمانی بدگویی و غیبت کند خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزهٔ او را قبول نمی‌کند. مگر این که آن فرد غیبت شده، او را ببخشد. مَنِ اغْتَابَ مُسْلِماً أَوْ مُسْلِمَةً لَمْ یَقْبَلِ اللَّهُ تَعَالَی صَلاتَهُ وَ لا صِیَامَهُ أَرْبَعِینَ یَوْماً وَ لَیْلَةً إِلا أَنْ یَغْفِرَ لَهُ صَاحِبُهُ (بحار الانوار، ج ۷۵، ص ۲۵۸)
مادربزرگ علی💝
وقتی به بعضی‌ها می‌گوییم: غیبت فلانی را نکن، می‌گویند: به خودش هم گفته‌ام، یا جلوی رویش هم می‌گویم. این مطلب را دو جور می‌توان فهمید. اول این که چون به خودش گفته‌ام، پس اجازه دارم پشت سرش هم غیبت کنم. در حالی که این نتیجه‌گیری درست نیست و متأسفانه بیشتر افراد، چه گوینده و چه شنونده به این نکته توجه نمی‌کنند. شاید این شعر حافظ در ترویج چنین برداشتی مؤثر بوده است: واعظ ما بوی حق نشنید، بشنو کین سخن درحضورش نیز می‌گویم، نه غیبت می‌کنم! اما فهم دیگر این است که فرد غیبت‌کننده، علاوه بر عیب‌جویی و بدگویی، آن‌قدر بی‌حیا هم هست که با پرده‌دری و بی‌ادبی، جلوی خود افراد هم به آن‌ها توهین و بدگویی می‌کند. * گفته‌اند «هَمز» یعنی عیب‌جویی پشت یک نفر و «لَمز» یعنی عیب‌جویی جلوی او. (کتاب العین؛ فروق اللغات، جزایری، ص ۲۰۵)
مادربزرگ علی💝
هر کس غیبت ما را کرده حلال کنیم و این موضوع را به دیگران هم خبر دهیم. ببخشیم تا دیگران هم ببخشند، و خدا هم ببخشد. وَلْیَعْفُوا وَلْیَصْفَحُوا أَلَا تُحِبُّونَ أَن یَغْفِرَ اللَّهُ لَکُمْ (نور ۲۲) بهتر است (خطای همدیگر را) ببخشند و چشم‌پوشی کنند. آیا دوست ندارید که خدا شما را ببخشد؟!
مادربزرگ علی💝
چرا گفته شده گوشت برادر مرده؟ چون غیبت در غیاب فرد انجام می‌شود. مثل خوردن گوشت مرده که قادر به دفاع از خود نیست. و همچنین از این نظر که آبروی بر باد رفته دوباره برنمی‌گردد و گوشت کنده شده از یک مرده، دیگر جایگزین نخواهد شد.
Behzad @booker
شخصی به طور ناخواسته دوستش را هُل می‌دهد و او زمین می‌خورد، ضربه مغزی می‌شود و می‌میرد. بدن این شخص به لرزه می‌افتد. آشوبی در دلش به پا می‌شود و تا مدت‌ها عذاب وجدان دارد که وای! من کسی را کشتم! من قاتلم! همین شخص اگر چند بار دیگر عمدی یا سهوی مرتکب قتل شود. آدم‌کشی برایش می‌شود مثل آب خوردن. همهٔ گناهان همین طور است. لذا فرموده‌اند از انجام گناه نترسید. از تکرار گناه بترسید.
ام‌البنین
از انجام گناه نترسید. از تکرار گناه بترسید.
ام‌البنین
همین است که امیرالمومنین فرمود: غیبت کردن، کار شخص ناتوان و عاجز است. الغیبَةُ جُهدُ العاجِز (نهج البلاغه، حکمت۴۶۱) کفتارها و لاشخورها، برخلاف شیر، عُرضه ندارند به یک شکار زنده حمله کنند. صبر می‌کنند لاشه‌ای پیدا شود، حلقه می‌زنند، آن را تکه تکه می‌کنند و می‌خورند!
melik
واعظ ما بوی حق نشنید، بشنو کین سخن درحضورش نیز می‌گویم، نه غیبت می‌کنم!
Yas Balal.جواد عطوی
علاقه به گناه، مقدّمهٔ گناه است.
ام‌البنین
امیرالمؤمنین علی فرمود: کسی که (عیوب دیگران را) به تو می‌گوید، (عیوب تو را هم) به دیگران خواهد گفت.
ام‌البنین

حجم

۵۲٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۹۶ صفحه

حجم

۵۲٫۸ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۹۶ صفحه

قیمت:
۱۰,۰۰۰
تومان