کتاب آدمخواری!
معرفی کتاب آدمخواری!
کتاب آدمخواری! که به همت موسسه فرهنگی هنری سبلالسلام منتشر شده است یکی از کتابهای مجموعه پله پله تا ملاقات خدا از انتشارات سدید است که با هدف ترویج ارزشهای اخلاقی اسلام منتشر میشود.
مجموعه پیش رو که با اقتباس از بیت مشهور مولوی «پله پله تا ملاقات خدا» نام گرفته، درباره اخلاق اسلامی است. این مجموعه سعی در جبران کمبود منابع معتبر و متقن برای تعالیم اسلام ناب به خصوص برای مخاطبان دانشجو و طلبه نموده است. به این طریق که با تکیه بر منابع اسلامی و با نگاه اسلام ناب محمدی، تعالیم و دستورات اخلاقی اسلام را در قالبی زیبا به مخاطب ارائه کرده است.
مجموعه مباحث «پله پله تا ملاقات خدا» سالها پیش بهعنوان متن درس اخلاق دانشجویان دانشگاه امام صادق علیه السلام تدوین شد. در آن سالها مباحث این کتاب بهصورت روزانه بر روی برگههایی عرضه میشد و اکنون انتشارات سدید آنها را در اختیار علاقهمندان به مباحث اخلاق اسلامی قرار داده است.
هدف این کتاب، به پیروی از آیات و روایات اخلاقی، آن اسـت کـه مخاطـب را ابتـدا بـه تأمـل در موضوعـات اخلاقی و همچنیـن تفکـر در ضعفهـا و لغزشهـای شـخصی خود فرا بخواند و در مرحلـه بعـد بـا پیشـنهادهای جزئـی، زمینـه را برای عمل به تعالیم اخلاقی مرتبط و شایسـته فراهم کند.
کتاب آدم خواری! «نگاهی اخلاقی به غیبت و بدگویی» است. این کتاب جلد اول از مرحله ایمان است که از مجموعه «پله پله تا ملاقات خدا» برگرفته شده است.
خواندن مجموعه پله پله تا ملاقات خدا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به کتب مذهبی و اخلاقی مخاطبان این مجموعهاند.
بخشی از کتاب آدم خواری!
اگر غیبت نکنیم، پس چکار کنیم؟! برای بعضیها، مسئله این است.
اگر سؤال و شبهه دینی نداریم که بپرسیم و اگر حوصله شنیدن حرف حساب از طرف دیگران را هم نداریم؛ اگر اهل علم نیستیم که مباحث علمی مطرح کنیم؛ اگر بلد نیستیم فایدهای برسانیم و اگر شایستگی هم نداریم که از اطرافیان استفاده کنیم؛ اگر هیچ کار مثبتی وجود ندارد که انجام دهیم و فقط دلمان لک زده برای کرکر خنده، باز هم جایگزینهای خوبی برای غیبت وجود دارد.
مطلب بعد را بخوانید.
*
بعضیها میگویند اگر غیبت نکنیم، پس چکار کنیم؟ همین جور صُمٌ بُکم بنشینیم؟
نخیر صُمٌ بُکم ننشینید. حرف خوب بزنید. این قدر حرف خوش مزه هست. ما طلبهها که پهلوی هم مینشینیم میگوییم آقا هر کدام دسته گلی به آب دادهایم بگوییم. یک بار این کار را کردیم و هر کس دسته گل خود را تعرف کرد.
یکی گفت: یک بار من با سرعت از منزل بیرون رفتم و عبایم را دست گرفتم و سوار ماشین شدم. وقتی به مقصد رسیدم فهمیدم بجای عبا، چادر مشکی خانمم را برداشتهام!
دیگر گفت: آقا من بالای منبر حسابی خراب کردم.
گفتیم: چه کردی؟
گفت: رفتم بالای منبر به جای این که بگویم یک صلوات بلند ختم کنید گفتم یک بسم الله بلند ختم کنید! مردم به قدری خندیدند که نتوانستم منبرم را ادامه دهم!
هر کسی نقاط ضعفی دارد که نقاط ضعف او را اگر آدم بگوید هم درس عبرت برای دیگران میشود و هم بدگویی از کسی نمیشود. حدیث داریم: خوشا به حال کسی که عیبهای خودش از این که به عیبهای مردم بپردازد، مشغولش میکند. (حجت الاسلام قرائتی)
***
وقتی به بعضیها میگوییم: غیبت فلانی را نکن، میگویند: به خودش هم گفتهام، یا جلوی رویش هم میگویم.
این مطلب را دو جور میتوان فهمید. اول این که چون به خودش گفتهام، پس اجازه دارم پشت سرش هم غیبت کنم. در حالی که این نتیجهگیری درست نیست و متأسفانه بیشتر افراد، چه گوینده و چه شنونده به این نکته توجه نمیکنند.
شاید این شعر حافظ در ترویج چنین برداشتی مؤثر بوده است:
واعظ ما بوی حق نشنید، بشنو کین سخن
درحضورش نیز میگویم، نه غیبت میکنم!
حجم
۵۲٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه
حجم
۵۲٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۹۶ صفحه
نظرات کاربران
مختصر اما جامع و البته شیرییییین☺️ به نظر من برای عمل، کافیه. میشه هر روز فقط مقداریش رو خوند و ازش نکات عملیاتی درآورد برای ترک رذیله غیبت. ان شاء الله