دانلود و خرید کتاب رسائل خواجو خواجوی کرمانی

معرفی کتاب رسائل خواجو

کتاب رسائل خواجو مجموعه رسائل چهارگانه او به نام‌های شمع و شمشیر، سراجیه، شمس و سحاب و نمد و بوریا است. این اثر را با مقدمه، تصحیح و تعلیقات محمد شادروی منش و محمود عابدی در اختیار دارید.

مؤسسه پژوهشی میراث مكتوب در سال ۱۳۷۲ شمسی به قصد حمایت از كوشش‌های محققان و مصححان و احیا و انتشار مهمترین آثار مكتوب فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی با نام «دفتر نشر میراث مكتوب» و با كمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد. پس از یک دهه فعالیت، مؤسسه نخست به «مركز نشر میراث مكتوب» و سپس در سال ۱۳۸۴ شمسی با دریافت مجوز چهار گروه پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به «مؤسسه پژوهشی میراث مكتوب» تغییر نام داد و علاوه بر كار نشر به كار پژوهشی نیز رو آورد.

فعالیت‌های موسسه میراث مکتوب بر تصحیح نسخه‌های خطی فارسی و عربی و تحقیق در متون، پژوهشهای متن شناسی، نسخه‌شناسی و فهرست‌نویسی، میراث‌های مشترک ایران و حوزه ایران فرهنگی، و تاریخ علم متمركز است.

میراث مكتوب آثار خود را در چند عنوان اصلی و بر اساس موضوع منتشر می كند. در حوزه متون كهن، منشورات مؤسسه به ۱۶ موضوع اصلی تقسیم می شود، از جمله زبان و ادبیات فارسی، علوم و معارف اسلامی، علوم و فنون، تاریخ و جغرافیا، متن‌شناسی، فهرست نسخه‌های خطی، نسخه‌برگردان، رسائل، ارج نامه‌ها، همایش ها و نكوداشت ها و ....

بخش اصلی این آثار به متون فارسی اختصاص دارد. بسیاری از این متون كه در سلسله­‌ای غیر از زبان و ادبیات فارسی نیز منتشر شده اند، به عنوان یک متن كهن فارسی نیز دارای اهمیت بسیارند.

جدای از این آثار، میراث مكتوب مجموعه‌ای با عنوان «كارنامه دانشوران اسلام و ایران» به چاپ می‌رساند. در این مجموعه متون كهن به قصد استفاده جوانان یا كسانی كه دانش استفاده از اصل متون كهن را ندارند، تلخیص، ساده‌نویسی و بازنویسی می شود

میراث مكتوب همچنین سه نشریه منتشر می‌كند:

«آینه میراث» كه دوفصلنامه است و هر شش ماه یكبار منتشر می شود و «ویژه کتابشناسی، نقد کتاب و اطلاع رسانی در حوزه متون» است. «گزارش میراث» كه فصلنامه است و به پژوهشهای «حوزه نقد و تصحیح متون نسخه شناسی و ایران شناسی» اختصاص دارد و میراث علمی ایران و اسلام که دوفصلنامه است و به «تاریخ علوم و فناوری دوره اسلامی» اختصاص دارد

افزون بر این، موسسه میراث مكتوب تا کنون نشست‌های نقد و بررسی متعددی درباره مباحث متن پژوهی و متون كهنِ منتشر شده در مؤسسه با حضور استادان و صاحب نظران برگزار كرده است. همچنین همایش‌هایی را در حوزه ‌های مختلف ادبی و فرهنگی و پژوهشی برگزار یا در برگزاری آنها مشارکت كرده است.

درباره کتاب رسائل خواجو

خواجوی کرمانی، کمال‌الدین ابوالعطا، محمود بن علی بن محمود (۶۸۹-۷۵۰ ق)، مشهور به نخلبند شعرا، یکی از شاعران اثرگذار قرن هشتم است. پیوند شعر او با سعدی و نظامی و رابطه شعر حافظ با آثار او برای آشنایان شعر و ادب فارسی مسلّم و معروف است.

از جمله آثار خواجوی کرمانی رسائل چهارگانه اوست: شمع و شمشیر، سراجیه، شمس و سحاب و نمد و بوریا. این رساله‌ها نثری آراسته و آمیخته به نظم و از نوع مناظره‌های ادبی‌اند، و از نظر مایه‌های ادبی و فواید گوناگون زبانی، در مقایسه با آثار دیگران ویژگی و برجستگی ممتازی دارند. رسائل خواجو در سال ۷۴۸ ق و در روزهای اقامت او در کرمان نوشته شده‌اند و نخستین بار است که با استفاده از دست‌نوشته‌های شناخته شده و دستیاب تصحیح و عرضه می‌شوند.

کتاب رسائل خواجو را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم 

کتاب رسائل خواجو را به تمام علاقه‌مندان و پژوهشگران متون کهن ادبیات فارسی پیشنهاد می‌کنیم.

نظری برای کتاب ثبت نشده است
بریده‌ای برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۱۲٫۶ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۴۶۰ صفحه

حجم

۱۲٫۶ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۴۶۰ صفحه

قیمت:
۲۹,۹۰۰
تومان