کتاب چشم، چشم، دو ماهی
معرفی کتاب چشم، چشم، دو ماهی
کتاب چشم چشم دوماهی کتابی از محمد حمزهزاده برای کودکان است. او در این کتاب داستان لطیفی از رابطه یک دختر و پدر نابینایش روایت می کند.
درباره کتاب چشم چشم دو ماهی
حمزهزاده نویسنده پیشکسوت ایرانی در این داستان ماجرای دختری را روایت می کند که پدرش چشمهایش را در جنگ از دست داده است. در این داستان اشارات لطیفی به مفاهیم ایثار و جانبازی برای کودکان شده است و نگاهی کودکانه به رویارویی با معلولان و جانبازان دارد.
حمزهزاده در این داستان کوشیده تا بین مخاطب و سوژه ای مانند معلولیت ارتباط نزدیکی برقرار کند.و شیوه برخورد با معلولان و نیازهای و حقایق زندگی شان را نشان دهد. این داستان پنج فصل کوتاه دارد. «وقتی بابا نمیبیند»، «من و بابا نقاشی میكشیم»، «این آقا نابیناست»، «توی چشم هر كس دو تا حوض هست»، «خودمان نمایشگاه درست میكنیم» و در فضایی به دور از کلیشه شکل گرفته است.
خواندن کتاب چشم چشم دو ماهی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
کودکان علاقهمند به داستان، مخاطبان این کتاباند.
درباره محمد حمزه زاده
محمد حمزه زاده در سال ۱۳۴۸ در تهران متولد شد. او از نوجوانی نوشتن برای نشریات مختلف را آغاز کرد و در ۲۲سالگی اولين کتابش را که یک مجموعه قصه برای نوجوانان بود، منتشر کرد. حمزهزاده از ۲۴سالگی سردبير مجلات رشد کودک و نوآموز و دانش آموز وزارت آموزشوپرورش و ۴ سال هم معاون هنری دفتر انتشارات كمکآموزشی بود. حمزهزاده كه دانشآموختهٔ كارشناسی كارگردانی سينما است، کار در حوزهٔ هنری را با همکاری با دفتر ادبيات و هنر مقاومت آغاز کرد. پس از آن وارد مجلهٔ سورهٔ نوجوانان شد و چندسالی هم، همزمان با ۳ دفتر رشد، مقاومت و سورهٔ نوجوانان همکاری میکرد. از سال ۱۳۸۱ دوباره به حوزه برگشت و مسئول انتشارات سورهٔ مهر شد.
حمزهزاده حدود ۱۵ کتاب برای کودکان و نوجوانان به چاپ رسانده که تعدادی از آنها برندهٔ جایزههای گوناگون ادبی شدهاند. او در سال ۱۳۸۸ جايزهٔ ربع قرن ادبيات كودكان دفاع مقدس را برای كتاب کتاب «چشم چشم دو ماهی» دریافت کرد. مهمترین آثار او در قالب کتاب عبارتند از: کتابخانه، دو رکاب و چهار پا، راز لوکوموتیو، پرتقال خونی، چشم چشم دو ماهی، آن مرد در باران آمد، آهو جان، دختری که زیاد میدانست، خوابهای عجیب، چوپان باز هم دروغ گفت، ماجراهای آسمون و ریسمون، سبز آسمانی. فیلم مستند «اینجا ابیانه است» (نویسنده و کارگردان) فیلم مستند «حوزهٔ هنری: میان دیروز و همیشه» (طراح و تهیهکننده) سریال تلویزیونی «قصههای زهرا» (نویسندهٔ فیلمنامه) نیز از کارهای حمزهزاده در زمینهٔ ساخت مستند و سینما هستند. از مسئوليتهای فرهنگی و هنری حمزهزاده میتوان به سردبيری مجلات رشد كودک و نوآموز و دانشآموز، معاونت فنی و هنری دفتر انتشارات كمکآموزشی وزارت آموزشوپرورش، عضویت در هيئتمديرهٔ انتشارات مدرسهٔ معاون دفتر كودک و نوجوان ادبيات و هنر مقاومت حوزهٔ هنری، سردبيری هفتهنامهٔ مهر، رياست هيئتمديره و مديریت شركت مطبوعاتی سورهٔ مقام حوزهٔ هنری، عضویت هيئتمديرهٔ انجمن قلم ايران (یک دوره)، مديریت شركت انتشارات سورهٔ مهر، دبيری شورای راهبردی و سردبيری ماهنامهٔ سوره و سايت ادبی - هنری لوح اشاره کرد.
حمزهزاده در آبان سال ۱۳۹۹ بهسمت مدیرعاملی بنیاد کتاب سازمان تبلیغات اسلامی نیز منصوب شده است.
حجم
۵٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۲
تعداد صفحهها
۳۲ صفحه
حجم
۵٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۲
تعداد صفحهها
۳۲ صفحه
نظرات کاربران
چشمام ماهی شد. از بین داستان های کودک دفاع مقدسی این بهترینشون بود. ماجراهای یه پدر جانباز با دختر کوچکش. خوبیش این بود که خشونت و غم، چشم مخاطب کودک رو نمیزد. فک کنم برای گروه سنی ب و ج
عالیه. عالی. از بچگی دارمش.