کتاب دانش تقریرنویسی
معرفی کتاب دانش تقریرنویسی
کتاب دانش تقریرنویسی نوشته محمد حسن ربانی است. تقریرنویسی را میتوان به عنوان یک دانش قلمداد و معرفی کرد، در صورتی که شرایط، قواعد و ویژگیهای خود را داشته باشد و از همین جا است که باید میان دانش تقریرنویسی و تخریج نصوص، املاء و استنادسازی فرق هایی قائل بود.
درباره کتاب دانش تقریرنویسی
تقریرنویسی یعنی پیاده کردن درس استاد که یکی از بهترین روشهای فهم صحیح و کامل درس است. تقریرنویسی دو روش دارد، در مرحله اول طلبه سر جلاست تمام مطالب را مینویسد و در روش دوم بعد از جلسه مطالب را مکتوب میکند. تقریرنویسی یکی از قدیمیترین روشهای ثبت سخنان بزرگان بوده و هنوز هم بسیار کاربرد دارد. کتاب دانش تقریرنویسی به بررسی و شریح تقریر نویسی در زمینه اصول فقه اسلامی میپردازد.
این کتاب دو بخش اصلی دارد که بخش اول دانش تقریرنویسی را شرح میدهد و سعی میکند تمام زوایای آن را بررسی کند. در این بخش به مباحثی از قبیل دانشهای تخریج و تقریر نویسی، تقریظ مؤلف و استاد و نمونههایی از تقریراتی از اشخاص مشهور مانند مرحوم شهید آیت الله صدر و تقریظ از میرزا محمد باقر زنجانی، آیت الله سید عبدالله شیرازی و شیخ حسین حلی پرداخته شده است. در ادامه نمونههایی از تقاریظ نوشته شده توسط علما بر کتب تقریر آورده شده است که میتوان به تقریظ آیت الله خمینی بر تقریرات نوشته شده توسط آیت الله سبحانی، تقریظ آیت الله خونی بر جلد اول المحاضرات فی اصول الفقه و تقریظ آیت الله سید عبدالله شیرازی بر جلد چهارم «تنقیح الاصول» نوشته شده توسط آیت الله میرزا علی ارومی مراغی اشاره کرد.
بخش دوم مراحل اصولی و روشمند حل مسائل فقهی را ارائه میکند که عبارتاند از: تعریف مسئله فقهی و مراحل حل مسئله.
خواندن کتاب دانش تقریرنویسی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام کسانی که در حوزههای علمیه تحصیل میکنند پیشنهاد میکنیم.
درباره محمد حسن ربانی
محمدحسن ربانى بيرجندى متولد ۱۳۴۳، استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان و مؤلف کتاب «مناهج الفقها فی علم الرجال و دورها فی الفقه»علوم پايه و ادبيات حوزوى را در مدرسه آیتالله موسوىنژاد و دروس سطح عالى حوزه را در خدمت حضرات آيات اشرفى، رضازاده و مرتضوى فرا گرفت. ایشان به مدت دوازده سال، در درس خارج فقه و اصول آيات فلسفى و مرتضوى حضور يافت.
حجتالاسلام محمدحسن ربانى بيرجندى به مدت ۲۵ سال، دروس مختلف حوزوى مانند: ادبيات عرب، رجال، درايه، تفسير، فقه و اصول را تدريس کردهاند. ایشان علاوه بر تدريس متون حوزوى، عضو هيئت علمى گروه فقه دفتر تبليغات اسلامى خراسان و مسئول گروه فقه و اصول مدرسه عالى نواب نيز هستند.
بعضی از آثار ایشان
- المعجم التطبيقى للقواعد الاصوليه فى فقه الاماميه
- سبک شناسى دانش رجال الحديث
- قاعدة الدرء
- آسيبشناسى حديث
- دانش داريةالحديث
- بررسى اعتبار احاديث مرسل
ایشان جوایز بسیاری هم گرفتهاند، برخی از جوایز ایشان را ذکر میکنیم
- کتاب سال حوزه علمیه قم ۱۳۸۲ (دانش درایه الحدیث)
- کتاب سال حوزه علمیه قم ۱۳۸۶ (سبک شناسی)
- دو عنوان کتاب سال حوزه علمیه مشهد
- کتاب فصل ۱۳۸۹ وزارت ارشاد (آسیب شناسی)
- کتاب فصل پاییز ۱۳۸۹ وزارت ارشاد (مراسیل)
- پژوهشگر برتر دفتر تبلیغات
- پژوهشگر برتر و استاد برتر حوزه علمیه مشهد
- کتاب سال ۱۳۸۹ خراسان رضوی
- نخبه استانی ۱۳۸۸
- پژوهشگر برتر ۱۳۸۹ استان خراسان رضوی
حجم
۱۹٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۷۶ صفحه
حجم
۱۹٫۴ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۷۶ صفحه