کتاب آهوی لنگ
معرفی کتاب آهوی لنگ
کتاب آهوی لنگ نوشتهٔ کاظم بازافکن است. شرکت چاپ و نشر بین الملل این کتاب را منتشر کرده است. این اثر در باب جبر و اختیار در اندیشهٔ مولوی است.
درباره کتاب آهوی لنگ
کتاب آهوی لنگ که دربارهٔ جبر و اختیار در اندیشهٔ مولوی سخن گفته، نگاهی است تحلیلی - توصیفی به اساسیترین بحثهای مربوط به جبر و اختیار از دیدگاه مولانا جلالالدین رومی که در پنج فصل مورد توجه قرار گرفته است. این کتاب یادآوری کرده است که جبر و اختیار از موضوعهای بسیار مهم کلامی - دینی است که در عرفان و فلسفهٔ اسلامی همواره دربارهٔ آن بحث شده است. مکتبهای کلامی با استناد به استدلالهای نقلی و عقلی یا به جبر مطلق یا به اختیار مطلق یا به آمیزهای از هر دو اعتقاد ورزیدهاند. مولانا در مقام اندیشمندی کامل که در بسیاری از دانشهای دینی عصر خود صاحبرأی بود، از جنبههای متعددی به این موضوع نگریسته است.
مولانا جلالالدین محمد بلخی مولوی در تاریخ ۶ ربیعالاول ۶۰۴ (۱۵ مهر ۵۸۶) به دنیا آمد و در تاریخ ۵ جمادیالثانی ۶۷۲ هجری قمری (۴ دی ۶۵۲ هجری شمسی) درگذشت. او معروف به مولانا، مولوی، رومی و نام کاملش «محمد بن محمد بن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی» بوده است. او شاعر پارسیگوی ایرانی است. اثرگذاری آثار مولوی فراتر از مرزهای ملی و تقسیمات قومی است. ایرانیان، افغانها، تاجیکها، ترکها، یونانیان، دیگر مسلمانان آسیای میانه و مسلمانان جنوب شرق آسیا همواره از میراث معنوی رومی تأثیر گرفتهاند. اشعار او بهطور گسترده و به بسیاری از زبانهای جهان ترجمه و خوانده شده است. بیشتر آثار مولوی به زبان فارسی سروده شده است، اما او در اشعارش بهندرت از ترکی، عربی و کاپادوسیهای یونانی نیز استفاده کرده است.مثنوی معنوی اثر او که در قونیه تصنیف شده یکی از عالیترین اشعار زبان فارسی بهشمار میرود که در ۶ دفتر مجزا سروده شده است. این کتاب به زبان شعر نوشته شده و در آن میتوان حکایتهای مختلفی را در بستری مشترک خواند و از نکات مهم و پندهای موردنظر شاعر آگاه شد. از دیگر آثار این شاعر و عارف ایرانی میتوان به این موارد اشاره کرد: «فیه ما فیه» (مجموعهٔ تقریرات ۷۱گانهٔ مولانا)، «مجالس سبعه» (مجموعهٔ مواعظ و مجالس مولانا)، «دیوان شمس تبریزی» (غزلیات مولانا) و رباعیات.
خواندن کتاب آهوی لنگ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب جبر و اختیار در اندیشهٔ مولوی پیشنهاد میکنیم.
حجم
۱۰٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۹۴ صفحه
حجم
۱۰٫۳ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۹۴ صفحه