کتاب مسافر: جلد ۶ از مجموعه نگاه ناب
معرفی کتاب مسافر: جلد ۶ از مجموعه نگاه ناب
محمد ابراهیم ضرابیها( -۱۳۳۷) پژوهشگر ادبی است.
«نگاه ناب» مجموعه هشت کتاب در تفسیر عرفانی و نمادین «هشت کتاب» سهراب سپهری است.
«مسافر» یا «منظومه مسافر» ششمین بخش از هشتکتاب سپهری و موضوع جلد ششم این مجموعه است. در بخشی از کتاب میخوانیم:
«منظومۀ بلند مسافر، ششمین کتاب از مجموعه هشت کتاب میباشد که دو سال بعد از منظومۀ "صدای پای آب" سروده شد و در همان سال (بهار ۱۳۴۵) برای اولین بار در مجلۀ آرش، دورۀ دوم، شماره پنج به چاپ رسید. در این زمان سهراب به مرز ۳۸ سالگی رسیده بود که مرز پختگی و باروری ذهنی و روحی او به حساب میآید. در بین این سالها، یعنی بین سرودن منظومۀ صدای پای آب و منظومۀ مسافر، او سفرهای آفاقی بسیاری انجام داد. سفر به اروپا مانند شهرهای مونیخ و لندن (۱۳۴۴) و سفرهایی به فرانسه، اسپانیا، هلند، ایتالیا و اتریش (۱۳۴۵) به تجربیات او افزود و این سفرهای آفاقی او را به سفرهای انفسی و درونی سوق داد. در حقیقت سفرهای تاریخی، زمانی و مکانی او زمینۀ سفر به وادیهای بیزمان و بیمکان درونی را فراهم آورد و تمام این تصویر در منظومۀ مسافر نمایان است. شاعر با اتوبوس به سمت شمال ایران (شهر بابل) میرود. تمام مسیر راه را (سیر آفاقی) هوشیارانه طی میکند. به مقصد میرسد، کمی تأمل میکند و سپس به سفر درونی و انفسی دست مییابد.»
زندگی خوابها: جلد ۲ از مجموعه نگاه ناب؛ تفسیر «هشت کتاب» سهراب سپهری
محمدابراهیم ضرابیها
ما هیچ ما نگاه: جلد ۸ از مجموعه نگاه نابمحمدابراهیم ضرابیها
شرق اندوه: جلد ۴ از مجموعه نگاه ناب؛ تفسیر «هشت کتاب» سهراب سپهریمحمدابراهیم ضرابیها
آوار آفتاب: جلد ۳ از مجموعه نگاه ناب؛ تفسیر «هشت کتاب» سهراب سپهریمحمدابراهیم ضرابیها
مرگ رنگ: جلد ۱ از مجموعه نگاه نابمحمدابراهیم ضرابیها
صدای پای آب: جلد ۵ از مجموعه نگاه نابمحمدابراهیم ضرابیها
حجم سبز: جلد ۷ از مجموعه نگاه ناب؛ تفسیر «هشت کتاب» سهراب سپهریمحمدابراهیم ضرابیها
پیدایش موسیقی مردمپسند در ایرانساسان فاطمی
زیباییات به وقت محلیمرتضی بخشایش
آهسته روی درمانیلاینس ماندی
جامع التواریخ: تاریخ اسماعیلیانرشیدالدین فضلاللههمدانی
صد داستان اخلاقی؛ جلد دومجواد ثابتنژاد
از دولت حافظ (تفسیر جامع دوازده غزل حافظ)
محمدابراهیم ضرابیها
مرگ رنگ: جلد ۱ از مجموعه نگاه نابمحمدابراهیم ضرابیها
ما هیچ ما نگاه: جلد ۸ از مجموعه نگاه نابمحمدابراهیم ضرابیها
زندگی خوابها: جلد ۲ از مجموعه نگاه ناب؛ تفسیر «هشت کتاب» سهراب سپهریمحمدابراهیم ضرابیها
الفبای کسب و کارهای کوچک
اریک تایسون