کتاب علم بدیع
معرفی کتاب علم بدیع
کتاب علم بدیع، اثر ذکاالملک، محمدحسین فروغی و محمدعلی فروغی، دربارهی سومین فن از فنون بلاغت در سخن و کلام و نظم و نثر است. علم بدیع به بررسی زیباییشناختی آرایههای ادبی به کار رفته در متون و اشعار میپردازد.
دربارهی کتاب علم بدیع
علم بدیع یکی از علومی است که به کاربردهای صنایع و آرایههای ادبی در زبان میپردازد. علم بدیع در دستهبندی فنون بلاغت و فصاحت در کلام قرار میگیرد. یکی از کاربردهای علم بدیع، بررسی زیباییشناختی متون نظم و نثر از نظر آرایهها و صنایع بکار رفته در آن است. بسیاری از بزرگان ادب فارسی علم بدیع را مانند ادویه برای غذا میدانند. که میزان آن اگر به اندازه باشد به لطف کلام میافزاید و اگر بسیار باشد، آن را از زیبایی میاندازد و در نهایت کلامی مصنوعی و پرتکلف میسازد.
علم بدیع به آرایشهای کلامی میپردازد که از میان معروفترینهای آنها میتوان به تشبیه، استعاره، ایهام، مراعات النظیر، سجع، نغمهی حروف و ... اشاره کرد. علم بدیع این ابزار زیبایی شناختی، میزان و دلنشین بودن آنها را در متون و اشعار بررسی میکند.
کتاب علم بدیع را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
دانشجویان و دانشآموختگان رشتهی زبان و ادبیات فارسی میتوانند از مطالب خواندنی و دلنشین کتاب علم بدیع استفاده کنند. اگر دوست دارید با علم بدیع آشنا شوید، این اثر یکی از بهترین آثار نوشته شده در این زمینه است.
دربارهی محمدحسین فروغی
محمدحسین ادیب اصفهانی استاد فلسفه، ادبیات فارسی، عربی و تاریخ بود و در آثارش به محمدحسین فروغی یا ادیب تخلص میکرد. لقب فروغی را از ناصرالدین شاه دریافت کرده است. محمدحسین فروغی که او را به نام ذکاالملک میشناختند، در مدرسه علوم سیاسی تهران، استاد ادبیات بود و روزنامهی غیر دولتی تربیت را نیز تاسیس کرد. محمدحسین فروغی پدر محمدعلی فروغی است.
محمدعلی فروغی
محمدعلی فروغی فرزند محمدحسین فروغی یکی از ادبای سرشناس ایران است که نماینده و رئیس مجلس بوده و همچنین مدتی در سمت وزارت و نخست وزیری نیز فعالیت کرده است. محمدعلی فروغی یکی از پایهگذاران فرهنگستان ایران است. او همچنین برای تاسیس دانشگاه تهران نیز تلاش بسیاری کرده است. از میان آثار بسیار مهم محمدعلی فروغی میتوان به تصحیح کلیات سعدی و تالیف کتاب سیر حکمت در اروپا که دربارهی فلسفهی غرب است، اشاره کرد.
حجم
۸۵۳٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۹۵ صفحه
حجم
۸۵۳٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۹۵ صفحه
نظرات کاربران
124 صفحه مقدمه داره ... 72 صفه اصل مطلب ... 😐