دانلود و خرید کتاب حوزه و بایسته‌ها سید محمدباقر صدر ترجمه سید امید مؤذنی
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
کتاب حوزه و بایسته‌ها اثر سید محمدباقر صدر

کتاب حوزه و بایسته‌ها

معرفی کتاب حوزه و بایسته‌ها

کتاب حوزه و بایسته‌ها مجموعه سخنرانی‌‌ها، مقالات و نامه‌‌های استاد شهید آیت‌‌الله سید محمدباقر صدر درباره حوزه، روحانیت و مرجعیت است؛ مجموعه‌‌ای که با توجه به جایگاه و اثرگذاری کم‌‌نظیر شهید صدر در حوزه علمیه از اهمیتی بی‌‌مانند برخوردار است.

شهید آیت‌‌الله سید محمدباقر صدر از نوابغ معاصر بود که نظریه‌‌پردازی‌‌ها و نوآوری‌‌های متعددی را در عرصه‌‌های مختلف علوم اسلامی به ارمغان آورد، به‌‌گونه‌‌ای که در هر یک از دانش‌‌های حوزوی در زمره‌‌ بنیان‌‌گذاران‌‌ و صاحبان‌‌ مکتب‌‌ به‌‌شمار می‌‌آید. افزون‌‌بر این، نبوغ او تنها به نظریه‌‌پردازی در عرصه علوم محدود نشد. او به ساختار‌‌ها و نهادهای آفریننده علم و به‌‌طور ویژه حوزه علمیه نیز می‌‌اندیشید و در راستای تحول و اصلاح حوزه، اندیشه‌‌های نو و اقدامات گوناگونی داشت. بخشی از نوآوری‌‌های او مانند فقه نظام‌‌ساز و نظریة الاستنطاق در تفسیر موضوعی، دقیقاً در راستای تحول حوزه و ایفای نقش درست و اساسی آن ابداع شده بود. همچنین او خود با نگارش کتاب‌‌هایی مانند «اقتصادنا» و «البنک اللاربوی فی الاسلام» در مسیر حضور واقعی و اثرگذار حوزه در جهان امروز الگوآفرینی کرد.

 درباره کتاب حوزه و بایسته‌ها

بخش عمده کتاب پیش‌‌رو درواقع بخشی از کتاب «بارقه‌‌ها» است که پیش از این در قالب مجموعه آثار شهید صدر به ‌‌زبان فارسی به چاپ رسیده بود. افزون‌‌ بر این، ترجمه مقدمه کتاب حلقات با عنوان «چرایی و چگونگی تغییر کتاب‌‌های درسی» با توجه به مطالب ویژه و بسیار مفید آن درباره تحول کتاب‌‌های درسی، در این مجموعه آمده است. همچنین برخی از نامه‌‌های شهید صدر که در آن‌‌ها مطالبی سودمند درباره حوزه و روحانیت وجود داشت،‌‌ به این مجموعه افزوده شده است.

اگرچه تلاش شده است که این کتاب دربردارنده‌‌ همه آثار شهید صدر درباره حوزه و روحانیت باشد، اما این بدان معنا نیست که همه گفته‌‌ها و نوشته‌‌های شهید صدر در این باره، در این مجموعه گرد آمده است؛ زیرا بخش مهمی از سخنرانی‌‌ها و بیانات وی همچنان مفقود است و از سویی مطالبی همچون نامه‌‌های شخصی وی که حاوی مضامین مرتبط با حوزه بوده نیز در این جلد گردآوری نشده است. 

شایان ذکر است نوع نگارش مقاله «ویژگی‌‌های فقه شیعی در عرصه قانون‌‌گذاری» به‌‌گونه‌‌ای است که به نظر می‌‌رسد نویسنده آن، شهید صدر نیست؛ زیرا در متن آن‌‌ به‌‌صراحت اسم خود شهید نیز آورده شده است. چنین مسئله‌‌ای بدین جهت روی داده است که شهید صدر در موضوعاتی از این دست در پی آن بوده که توصیه‌‌های ارزشمند خود را به‌‌صورت غیرمستقیم به افراد ذی‌‌ربط انتقال بدهد و از آن‌‌جا که مصلحت در آن بوده است که به‌‌طور مستقیم در آن مسئله دخالت نکند، از آوردن نام خود در جایگاه نویسنده پرهیز کرده و نوشته خود را با نام دیگران منتشر کرده است.

همچنین همه عنوان‌‌های‌‌ گفتارها و شمار اندکی از عنوان‌‌های نوشتارها از شهید صدر نیست و توسط پژوهشگاه به متن اضافه شده‌‌‌‌اند. از این رو برای حفظ یکدستی متن از درج عنوان‌‌های افزوده‌‌شده ‌‌در کروشه خودداری شده است. 

منبع بیشتر گفتارهای شهید صدر صوت‌‌ها یا متن سخنرانی‌‌های شهید صدر است که توسط مرحوم سید عبدالغنی اردبیلی پیاده‌‌سازی شده است و در آرشیو پژوهشگاه تخصصی شهید صدر نگهداری می‌‌شود. منابع نوشتارها نیز در درون متن ذکر شده است.

خواندن کتاب حوزه و بایسته‌ها را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

پژوهشگران و طلاب علوم دینی.

نظرات کاربران

بشارت دهنده
۱۴۰۰/۰۱/۲۴

برای طلاب بسیارکتاب خوبیست.اگراساتید حوزه هم بخوانند که نورعلی نور میشود. خدا به شهیدصدر اجربدهد

Ali
۱۴۰۲/۰۲/۲۸

بسم رب الصدر از آقای موذنی بابت ترجمه عالی و زیباشان ممنونم. طراحی جلد و پشت صحفه زیبا و خاطره انگیز است. مهر شهید صدر در کتاب بر روی کتاب کتاب را زیبا کرده است. (حال چه مهر خودشان‌ باشد چه مهر ساخته شده) و

- بیشتر
کاربر ۵۶۷۵۴۱۹
۱۴۰۲/۰۱/۱۰

شهید صدر واقعا یک نابغه بودند و خواندن این کتاب رو هم توصیه میکنم برای کسانی که دغدغه فهم نظام حوزه و روش های تغییر در اون رو دارند البته کتاب به صورت یک پَک کامل نیست اما مطالب مفید زیادی

- بیشتر
بریده‌هایی از کتاب
مشاهده همه (۸)
عزیزان! می‌خواهم درباره موضوعی با شما سخن بگویم که به‌خاطر آن و به امید آن زنده‌ایم و در مسیر آن گام برمی‌داریم و برای محقق شدنش با سختی‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کنیم. می‌خواهم درباره موضوعی با شما سخن بگویم که با فعالیت ما به‌عنوان مبلّغ و کسانی که درباره ساختن این حوزه می‌اندیشند، مربوط است؛ یعنی ساختن حوزه به‌نحوی شایسته‌تر که برای تحقق رسالت بزرگ آن و انجام وظایف و مسئولیت‌هایش در راستای دعوت و تبلیغ دین در سراسر جهان، مناسب‌تر باشد.
بشارت دهنده
این نگرش می‌گویند که متدین به‌عنوان یک متدین در دایره مباحات مختار است و تا‌آن‌جا‌که معصیت صریحی در محدوده واجبات و محرمات مرتکب نشود، می‌تواند عملی را انجام بدهد یا ترک کند، صحیح است، اما این فقط برای یک متدین معمولی است که می‌خواهد زیر پرچم [دین] زندگی کند، نه برای کسی که می‌خواهد پرچم دین را به دوش بکشد و امانت را ادا کند و مسئولیت‌های دین را انجام بده
bahar
برخی اصلاً احساس نمی‌کنند که آرام و قراری نیست و فقط وقتی درک می‌کنند که آتش آن‌ها را بسوزاند
mohdiu
برادران! باید بعضی وقت‌ها خودمان را امتحان کنیم، ولو به این صورت که طرف مقابل فکرمان را بسنجیم و اندیشه مقابل آن را بررسی کنیم تا ببینیم که ما چگونه و چرا و به چه صورت فکر می‌کنیم؟ به بیان دیگر وقتی به خودمان شک می‌کنیم، وقتی به ذهنمان می‌آید که شاید اندیشه ما ریشه در مسئولیت و دین ما ندارد، در این لحظه خوب است که خودمان را بیازماییم، به این صورت که با خودمان مخالفت کنیم، لحظه‌ای از آن‌چه در این یا آن قضیه خاص انتخاب کرده‌ایم، دست برداریم تا ببینیم آیا تفکر ما در این یا آن قضیه، در این مسئله، در حل این مشکل، در چیره شدن بر این سختی، در دستیابی به این منفعت، در کسب این فایده، بر مبنای واقعیت [و دور از انگیزه‌های شخصی] بوده است؟ آیا تفکر ما تفکری دینی بوده است؟
m.m.r_76
وقتی بنایی برای اسلام به‌پا می‌شود، هزینه کردن برای آن پایانی ندارد و آن‌گاه که نهضتی با قدرت اسلام، پرچم می‌افرازد، بذل و فداکاری حد و اندازه نمی‌شناسد و عملیات ساخت بنای جدید به ظرفیت‌های هرچند ناچیز همه نیاز دارد.
mohdiu
این‌که مسلمانان صدر اسلام جانشان را فدای اسلام می‌کردند و در راه اسلام ازخودگذشتگی می‌نمودند و در این مسیر از هم پیشی می‌گرفتند، به‌خاطر بهشت و جهنم نبود، بلکه به‌خاطر این بود که به اسلام عشق می‌ورزیدند و می‌دیدند‌ جاهل بودند که اسلام آمد و آن‌ها را عالم کرد، پراکنده بودند که اسلام آمد و آن‌ها را یکپارچه کرد، سرگردان بودند که اسلام آمد و هدایتشان کرد، فقیر بودند که اسلام آمد و سیرشان کرد؛ اسلام بود که آن‌ها را از تاریکی‌ها رهاند و به نور رساند؛ همان‌طورکه خداوند متعال می‌فرماید‌: <الّذينَ آمَنُوا يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظّلُماتِ إِلی النّور>؛ «[خداوند] كسانی را كه ايمان آورده‌اند از تاریکی‌ها به‌سوی نور بيرون می‌برد». برای همین هم خود را وقف اسلام کرده بودند و برای آن جان می‌دادند.
mohdiu
خود امت نیز -‌پس از کشف حقیقت مبانی فکری جدید و ماهیت تجربه‌های اجتماعی پوچی که استعمار بر آن تحمیل کرده بود -‌ به‌تدریج وجود خود را دریافت و به رسالت حقیقی‌اش که در اسلام مجسم بود، ‌اندیشید و به‌طور طبیعی این آگاهی در خود حرکت اجتهاد نیز بازتاب یافت و این احساس را تقویت کرد که اسلام مجموعه‌ای تجزیه‌ناپذیر است و اجرای فردی نظریه به‌هیچ‌وجه نمی‌تواند از اجرای اجتماعی آن جدا شود یا در صورت تعطیل شدن جنبه اجتماعی، پابرجا باقی بماند؛ این احساس را حرکت اجتهاد در طی تجربه تلخ خویش در دوران پس از استعمار، با تمام وجود درک کرده بود.
ftima
حرکت اجتهاد در جریان مقاومت خود، تا حدودی دریافت که جنبه فردی پیاده‌سازی نظریه اسلام برای زندگی، کاملاً با جنبه اجتماعی آن پیوند خورده است؛ چراکه با فروپاشی جنبه اجتماعی به‌تدریج جنبه فردی نیز رو به نابوی گذاشته بود.
ftima

حجم

۲۰۲٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۷۶ صفحه

حجم

۲۰۲٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۲۷۶ صفحه

قیمت:
۱۳,۰۰۰
تومان