کتاب شام خانوادگی
معرفی کتاب شام خانوادگی
کتاب شام خانوادگی نوشته آندره شدید با ترجمه نیکو قاسمی را انتشارات خاموش منتشر کرده است. این کتاب پنج داستان کوتاه از این نویسنده و شاعر و نمایشنامه نویس معاصر لبنانی دارد.
درباره کتاب شام خانوادگی
آندره شید از نویسندگان فرانسوی زبان است او ادبیات را ابتدا با شعر و متن ادبی شروع کرد و کمکم به سراغ داستان رفت. داستانهای این کتاب جهان شمول است. مهم نیست خواننده در کجای دنیا این داستانها را میخواند هر جایی با هر فرهنگی میتواند با داستانهای این کتاب ارتباط برقرار کند. محبت و برابری و برادری کلیدواژههای طلایی این کتاب است. چهار داستان این کتاب منتخبی هستند از کتاب بدنها و زمان که برنده جایزه کنگو شده و داستان مرگ تدریجی طرح اولیه یک رمان است با اسم پیام.
خواندن کتاب شام خانوادگی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به ادبیات داستانی جهان پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب شام خانوادگی
خالهام من را کتک میزد.
با پشت کفش کهنهاش، به کمرم، پشتم، پاهایم و سرم میزد. همیشه دلیلی برای تنبیه کردنم پیدا میکرد.
او خواهر بزرگ مادرم بود، مادری که کمی بعد از تولّدم از دنیا رفت. روز تولّد پنج سالگیام، خالهام با پشتی خمیده از دهکدهاش بیرون آمده بود برای اینکه حتما به نزد ما بیاید.
پدرم از او نفرت داشت امّا با این وجود تصوّرش را نمیکرد که بتواند او را نادیده بگیرد.
هنگام شب، در تک اتاقی که با چهار پایان اهلی به اشتراک داشتیم، زمانیکه پدرم بی درنگ در خواب عمیق فرو میرفت، خالهام بیدار میماند. هیچگاه او را خوابیده ندیدم. بر روی دیوارهایمان که از گل خشک شده ساخته شده بود، سایهاش پیوسته میرفت و میآمد. با آنکه جرأت نداشتم چشمهایم را باز کنم امّا میدانستم که او، این سایه صاف و یخزده، آنجاست و بر بالای بسترم درنگ میکند. این احساس من را به وحشت میانداخت.
دوست داشتم که روشنایی سر بزند، پدرم از خواب بپرد و خالهام را با لگد بیرون بیندازد.
هنگام روز، خالهام من را به کنارههای کانال میبرد. در حالیکه بر روی آب خم میشدم کمکش میکردم که لباسها را بشوید، بی هیچ دلیلی به سمت من بازمیگشت و به من ناسزا میگفت. سپس زمانی که به بیشترین حد از او منزجر میشدم، جای کتکهایش بدنم را میسوزاند و میخواستم بر رویش بپرم تا گازش بگیرم...
کتاب خوبیه و داستان هاش هم جالبه