دانلود و خرید کتاب تو با ارزشی فرزندم سیده‌الهام هاشم منیری
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.

معرفی کتاب تو با ارزشی فرزندم

تو باارزشی فرزندم کتابی با رویکردی نو به مسئله ایجاد و پرورش حس ارزشمندی در کودکان است. سیده الناز هاشم‌منیری و حمیدرضا غلامرضایی در این اثر یک ساختار متفاوت را در این زمینه معرفی می‌کنند. 

درباره تو باارزشی فرزندم

پدیدآورندگان کتاب در اثر خود، به عنوان متکلم وحده با شما صحبت نمی‌کنند، بلکه شما در حین مطالعه از تجربیات برخی پدر و مادرها و مربیان آموزشی مطلع می‌شوید و می‌توانید همزادپنداری کنید. آنها با بیان گوشه‌ای از تجربیات تعدادی از پدرومادرها در موضوع پرورش حس ارشمندی در کودک، به شما یادآوری می کنند که چگونه تکامل عزت نفس و اعتمادبه‌نفس در بچه‌ها را کانون و محور اصلی تربیت آن‌ها قرار دهید.

این کتاب مرجع کاملی مشتمل بر تمام جوانب عزت نفس و اعتمادبه‌نفس کودک نیست، اما کاربرد عملی بر اساس تجربیات اولیا می‌تواند مشکل کمبود عزت نفس را تا حد زیادی برطرف کند. این تجربیات ارزنده در بخش دوم کتاب ارائه شده است. در بخش اول نیز نکاتی در مورد اهمیت اعتمادبه‌نفس و عزت نفس را مرور خواهید کرد. در بخش سوم کتاب نیز بیش از ۲۰۰ نکته، که باز هم تجربیات ارزنده اولیاست، به صورت جدول سرگرمی در قالب تمرین ارائه شده است تا برای شما جذابیت داشته باشد.

در بخش چهارم نیز نکات ارزشمندی، که تجربه مطالعات پدیدآورندگان بوده، از ۳ کتاب انتخاب و تقدیم خواننده شده است

خواندن کتاب تو باارزشی فرزندم را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم.

تمامی پدرو مادرها و مربیان کودک می توانند از مطالب باارزش این کتاب برای بالابردن سطح اگاهی و مهارت‌های تربیتی خود استفاده کنند.

جملاتی از کتاب تو باارزشی فرزندم

از دیگر نشانه‌های رشد اعتمادبه‌نفس در کودک این است که خجول و منزوی نیست و هر وظیفه‌ای را که به او واگذار می‌شود، با آرامش می‌پذیرد و بدون توقع کمک از دیگران کار خود را به‌تنهایی انجام می‌دهد و به توانایی و مهارت خود مطمئن است.

و مهم‌تر از همهٔ این موارد، کودک با اعتمادبه‌نفس برای زندگی خود هدف دارد و منظم و با دقت اهدافش را پیش می‌برد؛ حتی به دوستان و همسالانش نیز کمک می‌کند تا به اهداف و خواسته‌های خود برسند.

البته معیارهای اعتمادبه‌نفس در خانواده‌ها، که فرهنگ‌های قومی ـ مذهبی متفاوت و منحصربه‌فردی دارند، فرق می‌کند. در بعضی خانواده‌ها معیار سنجش ارزش فرد میزان تحصیلات و سواد اوست، درنتیجه هر فردی که تحصیلات بیشتری دشته باشد، اعتمادبه‌نفس بالاتری خواهد داشت در برخی خانواده‌ها نیز معیار سنجش ارزش فرد جنسیت است و درنتیجه پسران با اعتمادبه‌نفس‌تر از دختران پرورش می‌یابند؛ اما باید توجه داشت که تبعیض جنسیتی و نگاه تک‌بعدی به فرزند، آثار مخرب و جبران‌ناپذیری بر روح و روان او دارد.

فهرست کتاب تو باارزشی فرزندم

مقدمه اول

مقدمه دوم

سپاس‌نامه

پیشگفتار پدیدآورندگان

بخش اول: در پیرامون اعتمادبه‌نفس

اعتمادبه‌نفس چیست و چه تفاوتی با عزت نفس دارد؟

چگونه دریابیم که اعتمادبه‌نفس کودکان پرورش یافته است؟

چگونه می‌توان اعتماد به‌نفس را در کودک پرورش داد؟

بخش دوم: تجربیات (مادرانه، پدرانه، معلم، دیدگاه مشاور و...)

موضوع: احساس ارزشمندی

موضوع: پذیرش اشتباه خود

موضوع: خطا و اشتباه کودک

موضوع: تشویق

موضوع: انتخاب دوست

موضوع: فقدان اعتمادبه‌نفس در والد

موضوع: توجه به احساس کودک

موضوع: سرزنش و مقایسه

موضوع: خشم

موضوع: افسردگی

بخش سوم: خودارزیابی (تمرین)

آموزش

تربیت

همیاری

سپاسگزاری

تشویق

توجه به کودکان

دوستی و مهربانی

احترام

بخش چهارم: بیشتر بدانیم (نکاتی برای والدین محترم)

قسمت اول: اهمیت خانواده

قسمت دوم: وقتی والدین با اعتمادبه‌نفس‌اند

مهم‌ترین خدمت به فرزندان

قسمت سوم: ویژگی کودکان با اعتمادبه‌نفس

قسمت چهارم: اهمیت عبارات تأکیدی

فرزندان و دانش‌آموزان را جدی بگیرید

پاسخنامه

کلیدهای پرورش هوش عاطفی در کودکان و نوجوانان
جان گاتمن
چگونه هوش اخلاقی فرزندم را پرورش دهم
میشل بوربا
۱۰۱ بازی موزیکال برای بچه ها
جری استورمز
چگونه به کودکمان گوش کنیم، چگونه با او صحبت کنیم
آدل فابر
۱۰ روز تا داشتن کودکی سازگارتر و آرام‌تر
جفری برنشتاین
شکوفایی نبوغ کودک
اندرو فولر
لاکی و یک دو چرخه
مریم اربابیان
کلیدهای تربیتی والدین تک فرزند
کارل پیک‌هارت
گربه سازگار درمان شناختی- رفتاری کوتاه‌ مدت اضطراب کودکان (کتاب تمرین)
فیلیپ کندال
فری کوچولو مهربونه خوش خنده و خوش زبونه
سروش خاوری
مادران و پسران
مایکل گوریان
والدین هشیار
شفالی ساباری
چگونه با کودکم صحبت کنم که گوش کند و چگونه گوش کنم که کودکم صحبت کند
ادل فی‌بر
کاربرد انرژی در تولید جهانی غذا
میرا ورما
کلیدهای کشف و پرورش؛ هشت هوش در کودکان
کیتی کوک
در این کتاب کودک را با بازی پرورش دهید
موسی زمان‌زاده‌دربان
شگفتی‌های رشد در بازی‌های کودکان
گروه روان شناسی کودک موسسه قوی سفید
کلیدهای کشف و پرورش استعداد در کودکان
دُن وینهاوس
نظری برای کتاب ثبت نشده است
روان‌شناسان معتقدند که آخرین اندیشه‌هایی که پیش از خواب به سرتان می‌آیند، در مدت زمان خواب به ذهن نیمه‌هوشیارتان خوارک می‌رساند. اگر در این هنگام ذهنتان را از اندیشهٔ کامیابی و توانگری و ثمرات نیکو سرشار کنید، ذهن نیمه‌هوشیارتان آن‌ها را به صورت فرمان از شما می‌پذیرد. از این رو، در مدتی که خواب هستید، ذهن نیمه‌هوشیارتان مطیعانه وارد فعالیت می‌شود تا فردایی توانگر و شاد و کامیاب برای‌تان بیافریند. از این رو، با نوشتن برنامه‌ها و رویدادهای روز بعد به صورت دلخواهتان، می‌توانید عنان و اختیار روز بعد را به دست بگیرید.
mina sadat asefi
تحسین پاداش به انجام دادن کار است، در حالی که تشویق پاداش به فرد است. مثلا جملهٔ تو توانستی تحسین است، ولی جملهٔ به تو افتخار می‌کنم تشویق فرد است. کودک وقتی تحسین شود ممکن است فکر کند که تنها وقتی خوب است که کاری را درست انجام داده باشد. از سویی هم تشویق به رسمیت شناختن تلاش است. اگر به کودک بگوییم: «خب، بهم بگو بازی چطور بود. من دیدمت چطور حمله کردی.» مفیدتر از گفتن: «تو بهترین بازکن تیم هستی.» است. تحسین بیش از اندازه اعتمادبه‌نفس کودک را خدشه‌دار می‌کند؛ چون فشاری برای انجام دادن کار و نیاز مداومی به تأیید دیگران در او ایجاد می‌شود. بنابراین بهتر است آزادانه او را تشویق کنید. این موضوع به کودکتان کمک می‌کند تا با احساس خوبی رشد کند.
mina sadat asefi
خبرنگاری از ثروتمند سیاه‌پوستی، که نفر اول به دنیا معرفی شده بود، پرسید: «اگر دولت اموالت را مصادره کند، چه می‌کنی؟» گفت: «دولت عزت نفسم را نگیرد، پنج سال دیگر همه ثروتم را دوباره به دست می‌آورم!» پس بنای عزت نفس کودکان را محکم بنا کنیم تا در سایه آن به همه ایده‌های خود برسند.
mina sadat asefi
وظیفه پدر و مادر در سال‌های نخست تولد ایجاد اعتمادبه‌نفس در کودک است و سال‌های بعد باید از اعتمادبه‌نفس ایجادشده محافظت کنند.
mina sadat asefi
حتی اگر کودک کاری را به اشتباه انجام داد، پدر و مادر باید او را تشویق کنند و این پیام را به او تلقین کنند که تو بهترینی و برای ما مهم و دوست‌داشتنی هستی.
مسعود رئوفی
برای اینکه کودک بتواند درست اندیشیدن را بیاموزد و تمرین کند، برقراری آرامشِ او بسیار مهم است؛ بنابراین، هیچ تشویق و نگرانی نباید او را تهدید کند. وقتی کودک با مسئله‌ای روبه‌رو می‌شود که به تفکر نیاز دارد، والدین با صبوری باید به او اجازه اندیشیدن بدهند، حتی اگر ممکن است کودک تصمیم اشتباهی بگیرد، والدین باید به او فرصت فکر کردن بدهند و از سرزنش بپرهیزند.
مسعود رئوفی
بازی با کودک درمانگر است، زیرا به ما یاری می‌هد که چگونه به آرامش برسیم. از طرفی هنگام بازی، با توانایی‌ها و خلق و خوی فرزندانمان بیشتر آشنا می‌شویم. هنگام بازی، خود را هم‌سطح کودکان می‌کنیم و دنیا را از زاویه دید آن‌ها می‌بینیم. توجه داشته باشید که هر چه برای وقت گذراندن با کودکتان مشتاق‌تر باشید، وقتی او بزرگ‌تر شود، برای بودن با شما، علاقه بیشتری خواهد داشت و شما هم می‌توانید او را در بازی یا کارهای خود شریک کنید. یادتان باشد که شما مهم‌ترین کار دنیا را انجام می‌دهید، بزرگ کردن و پرورش یک انسان.
mina sadat asefi
یکی از وظایف مهم پدر و مادر پرورش مهارت‌های کودک است. فردی که از کودکی مهارت‌های لازم را برای زندگی به دست نیاورده باشد، نمی‌تواند اعتمادبه‌نفس داشته باشد. والدین با توجه به علایق و احساسات کودک خود، می‌توانند به رشد و گسترش استعدادهای او کمک کنند.
مسعود رئوفی
پدر و مادر نخستین مربیان کودک‌اند که رفتارها و عملکردشان در شکل‌گیری رفتار نوزاد اثرگذار است. همان‌طور که پیش‌تر نیز آمد، پایه‌های اعتمادبه‌نفس کودکان در خانواده شکل می‌گیرد و کودک چگونگی برقراری ارتباط مؤثر را از پدر و مادر خود می‌آموزد.
مسعود رئوفی
مهم‌ترین مسئله‌ای که اعتمادبه‌نفس کودک را از بین می‌برد، تحقیر کردن اوست.
مسعود رئوفی
تحسین و تشویق به‌موقع و مناسب والدین نیز سبب می‌شود که کودک به زندگی و فعالیت‌های خود دلگرم شود و خانواده امن خود را پناهگاه مناسبی بداند. همچنین والدین باید برای رشد مناسب و پرورش اعتمادبه‌نفس کودک، پایه‌های زندگی خود را براساس عزت نفس، مناعت طبع، احترام متقابل و رعایت حقوق یکدیگر بنا کنند تا کودک نیز در بستری مناسب رشد و نمو یابد.
مسعود رئوفی
البته گاهی نیز والدین با چشاندن طعم شکست به کودک کمک می‌کنند که بیاموزد همیشه نمی‌توان برنده بود و باید از شکست درس گرفت. پس از آن کودک کارآزموده‌تر و باتجربه‌تر می‌شود.
مسعود رئوفی
والدین هنگامی که با کودک خود همبازی می‌شوند، باید به گونه‌ای رفتار کنند که کودک احساس نکند در برابر پدر و مادرش ناتوان و ضعیف است و محکوم به شکست. این رفتار والدین سبب رشد و پرورش اعتمادبه‌نفس کودک می‌شود و کودک می‌پذیرد که قوی و توانمند است؛ زیرا طعم بُرد را می‌چشد.
مسعود رئوفی
بهترین روشی که پدر و مادر هنگام شکست یا موفقیت‌آمیز نبودن فعالیت‌های کودکشان می‌توانند به کار گیرند، این است که به او اعلام کنند که کنارش می‌مانند و از او حمایت می‌کنند تا بحران را به بهترین شکل پشت سر بگذارد. این شیوه رفتاری اعتمادبه‌نفس ضعیف‌شدهٔ کودک را افزایش می‌دهد.
مسعود رئوفی
والدین هرگز نباید کودک خود را با خود یا همسالانشان مقایسه و او را تحقیر کنند، زیرا به شخصیت و اعتمادبه‌نفس او لطمه جبران‌ناپذیری وارد می‌کنند و او را از ادامه تلاش دلسرد می‌کنند. کودک دلسرد از خود بیزار می‌شود و همین بیزاری مانع پرورش اعتمادبه‌نفس او می‌شود.
مسعود رئوفی
کودکی که هنگام سخن گفتن متین و آرام است و لکنت زبان و عجله ندارد و بر خود مسلط است نیز اعتمادبه‌نفس بالایی دارد. او به‌راحتی می‌تواند در میان جمع حرف بزند و از شخصیت خود دفاع کند و به عملکرد و اهداف خود امیدوار است.
مسعود رئوفی
کودک با اعتمادبه‌نفس برای زندگی خود هدف دارد و منظم و با دقت اهدافش را پیش می‌برد؛ حتی به دوستان و همسالانش نیز کمک می‌کند تا به اهداف و خواسته‌های خود برسند.
مسعود رئوفی
یکی از نشانه‌های رشد اعتمادبه‌نفس در کودکان این است که خودش را دوست بدارد و برای شخصیت خودش احترام و ارزش قائل شود. از سوی دیگر او باید بتواند کودکان دیگر را نیز دوست بدارد و حتی گاهی ازخودگذشتگی هم داشته باشد.
مسعود رئوفی
فردی را در نظر بگیرید که در مسیر زندگی خود بسیار موفق است و همواره خود را پیروز و سربلند می‌داند و ایمان دارد که می‌تواند مشکلاتش را به‌راحتی حل کند؛ ولی از تخریب شخصیت و موقعیت افراد شایستهٔ دیگر دریغ نمی‌کند، او اعتماد به‌نفس دارد، اما عزت نفس ندارد یا عزت نفسی پایین دارد.
مسعود رئوفی
از سویی، عزت نفس دوست داشتن و احترام گذاشتن به خود است؛ فردی که عزت نفس دارد، به خود احترام می‌گذارد و برای خود ارزش قائل است؛ اما تا زمانی که اعتمادبه‌نفس پرورش نیابد و تقویت نشود، عزت نفس به وجود نخواهد آمد.
مسعود رئوفی

حجم

۵۹۷٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۱۳۶ صفحه

حجم

۵۹۷٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۱۳۶ صفحه

قیمت:
۵۹,۹۰۰
تومان