کتاب آنگاه که یاری شدی
معرفی کتاب آنگاه که یاری شدی
کتاب آنگاه که یاری شدی یکی از جلدهای مجموعه تطهیر با جاری قرآن، تفسیر سوره نصر است. استاد علی صفایی حائری در این جلد شرایط یاری خدا و گشایشهای پس از آن و وظیفه ما پس از گشایشها را طرح میکند و در این مسیر، حجاب عادتمان در مفاهیم دینی را کنار زده و انعکاس این سوره را در کار رسول پس از پیروزی، برایمان روشن میکند. قرآن آمده است تا ما را به حیاتی برتر و افقی رشدیافتهتر برساند و این رشد صورت نمیگیرد، مگر با بهرهگیری از همه فرصتها در همه لحظات زندگی. پس قرآن نسخهای است کارآمد در جنگ و صلح، پیروزی و شکست، حصر و آزادی، تنگنا و فراخی و... . این کتاب سعی دارد با ارائه تفسیری دقیق از سوره نصر ما را به شناخت بیشتری از خدا برساند.
خواندن کتاب آنگاه که یاری شدی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به علوم قرآنی و تفسیر پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب آنگاه که یاری شدی
همراه نصر و رویش فتح، مسئله، مسئلهٔ هجوم فوجهاست.
کسانی هستند که در این فتحِ گویا و در این حرکت بالنده داخل میشوند. فوجهایی هستند که در دین داخل میشوند؛ آنهم نه تنها، که گروهی؛ و همینها هستند که مسئله هستند و مسئلهساز هستند.
اصل این است که دین در وجود انسان بنشیند و در دل انسان داخل شود و او را پر کند؛ ولی میبینیم اینها کسانی هستند که از دین مدخل میسازند و در دین خانه میگیرند و در دین دکّان باز میکنند. در اینها دین راه نیافته، اینها در دین راه یافتهاند؛ و برای اینکه مسلط باشند، تنها نیامدهاند که هضم شوند؛ فوجفوج آمدهاند که هضم کنند.
هنگام شروع و پیش از ظهور فتح، هجوم نیست و هجوم گروهی نیست. آدمها هستند که با حساب و با پذیرش رنجها به دین روی میآورند؛ گرچه در این مرحله هم ناخالصیها هست و آدمهای حادثهطلب و کنجکاو و آدمهای حسابگر و مَآلاندیش و آدمهای بازیگر و تنوعطلب هستند؛ ولی باز ترس و وحشت و رنج و بلا جلوگیر هجوم فوجهاست. در این مرحله، بیشتر کسانی میآیند که آمادهٔ رنجاند و پذیرای بلای بیشتر. کسانی هستند که دین در آنها راه یافته و دین آنها را راه انداخته است؛ ولی پس از نصر و فتح، هجوم گروههایی سر میگیرد که در دین راه مییابند و از دین برای خود مدخلی و دروازهای و پناهگاه و جایگاهی میسازند.
پس از فتح، نوبت گروهبازی و بازیگری است. در برابر این افواج چه باید کرد؟ و با این گروهها چگونه باید ساخت؟ و در برابر اینها چگونه باید ایستاد و موضع گرفت؟