کتاب کشورهای محوری، آیندههای بدیل
معرفی کتاب کشورهای محوری، آیندههای بدیل
این کتاب استفاده از سناریوهای بدیل آینده برای کمک به اتخاذ تصمیمهای بهتر در زمان واقعی و به هنگام را پیشنهاد میکند: از دیدگاه جیمز استینبرگ «درآوردن آینده به زمان حال است.»(2) در نظر گرفتن سناریوهای بدیل به عنوان یک عنصر اساسی و حساس در مدیریت، بخشی از فرآیند مستمر آزمایش واقعیت، نظارت و یادگیری، تعدیلهای سیاسی و در صورت نیاز بازاندیشیهای بنیادین را باید در نظر داشت. داشتن ذهنهای باز، هشدار اولیه و آمادگی برای تغییر محیط اهداف فرایند سناریو هستند؛ نه پیشبینی و نه برنامهریزی به مفهوم شرح نقشههای راه آینده. من کاملاً آگاهم که این کار در محیط خطرناک، به سرعت در حال تغییر و نامطمئن چقدر سخت است که در آن تصمیمهای آمریکا سرنوشتساز و اقتضایی هستند. محافظت از منابع مختلف ما در دنیایی پیچیده قدرت پراکنده نیاز به ایدههای بزرگ و تعهد سیاسی دارد، اما همچنین نیاز به نظارت نزدیک و تعدیلهای چابک دارد. کنار هم قرار دادن این ویژگیها سخت است و توازن قدرت بین آنها به طور مستمر تغییر میکند. بحثهایی که درباره راهبرد بزرگ، در محیط یه شدت سیاسی ما، انجام میشوند نیاز به مهارت منطقی و اعلان طبقهبندی مسائل درباره دنیای در حل ظهور و جایگاه ما در آن دارند. این ویژگیها برای حمایت مؤثر اساسی هستند، اما دشمن مدیریت راهبردی نیز هستند که نیاز به حجم سالم خود انتقادی و انطباقپذیری با شرایط متغیر دارد. تغییر جهت از یکی به دیگری سخت است و همچنین یافتن توازن درست بین تعهد به نگاه به جهان و منافع ما و عملگرایی. استفاده از سناریوهای بدیل، به عنوان روش تفکر و اقدام راهبردی، تلاشی برای رسیدن به توازن درست همواره متغیر است.