کتاب هم آوایی با جهان متن
معرفی کتاب هم آوایی با جهان متن
کتاب هم آوایی با جهان متن نوشته فریدون اکبری شلدره است. این کتاب به تحلیل مهارت خواندن و سازههای متن میپردازد. کتاب هم آوایی با جهان متن را انتشارات تیرگان منتشر کرده است.
درباره کتاب هم آوایی با جهان متن
کتابی که پیش روی شماست، مجموعه خواندهها، اندوختهها و آموختههای مَدرسی، علمی و تجربههای آموزشی است که به سالیان، در سامانه ذهن با پویههای فکری و درنگها درآمیخته و بدین سان، رخساره، نمایان ساخته است. تا آن جا که ما خواندهایم و پژوهیدهایم، این اثر، نخستین کار جد ی در زبان فارسی است که به کالبدشناسی و در پی آن به کالبدشکافی متن از دیدِ خوانش پرداخته و هر متن را در سه گام »مقام«، »حال« و »لحن«، بررسی کرده است. پس از سالها متن پژوهی و همزیستی با متنهای گوناگون، اکنون بر این باوریم که متن، خود دارای جهان و ساحت است. متنها، جهانهای صامت و بیصدایی هستند که با خواننده اهل و آشنا، زبان به نطق و گفت، میگشایند و با خوانشِ او، خوانایی خویش را نمایان میسازند. در این کتاب، نویسنده کوشیده است خود را به جهان متنها دراندازد، در مقام و حال نویسنده متن، جای بگیرد، با آنها همخو و همسخن شود و از درون آن و با لحنِ مناسب هر متن، آن را بخواند و خوانده شود.
میدانیم که در دنیای ارتباطی، هر پیوند و ستد و دادی، دست کم، دو سوی اصلی دارد: گوینده و شنونده یا دهنده و گیرنده.
هرگاه این دو سوی بنیادی را در قلمروِ ارتباط با جهانِ متن و خواندن، گسترش دهیم، خود را در سامانه فراختری مییابیم، بدینسان
متن، مقام و حال متن
نویسنده، مقام و حال نویسنده
خواننده، مقام و حال خواننده
شنونده، مقام و حال شنونده
شرایط یا فضا
خواندن کتاب هم آوایی با جهان متن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به زبانشناسی پیشنهاد میکنیم.
کتابی تحلیلی و مفید در مورد مهارت خواندن.