کتاب فرمانده نجیب
معرفی کتاب فرمانده نجیب
کتاب فرمانده نجیب از مجید مظهر صفاری، نگاهی به زندگی شخصی شهید مهدی باکری و نقش او در برقراری امنیت استان آذربایجان غربی میاندازد. این کتاب را انتشارات صریر منتشر کرده است.
دربارهی کتاب فرمانده نجیب
فرمانده نجیب، نگاهی به زندگی شهید مهدی باکری است. مهدی باکری که در ۳۰ فروردین ۱۳۳۳ در میاندوآب متولد شد و در دانشگاه تبریز در رشته مهندسی مکانیک درس میخواند، اندکی پس از آغاز جنگ ایران و عراق ازدواج کرد و بلافاصله یک روز پس از ازدواج عازم جبهههای جنوب شد. در خلال جنگ ایران و عراق بر اثر اصابت گلوله شهید شد و پیکرش در اروند رود مفقود شد. مجید مظهر صفاری در این اثر کوشیده است تا با بررسی ۱۰۰ مصاحبهای که با همرزمان شهید باکری داشته است و در چهار فصل از زندگی او بگوید و نقش او را در تامین امنیت استان آذربایجان غربی، بررسی کند.
کتاب فرمانده نجیب را به چه کسانی پیشنهاد میدهیم
فرمانده نجیب برای علاقهمندان به آثاری در زمینه دفاع مقدس، خواندنی است. همچنین اگر به مطالعه آثار زندگینامه رزمندگان و شهدا علاقه دارید، کتاب فرمانده نجیب را بخوانید.
جملاتی از کتاب فرمانده نجیب
آقامهدی معتقد بود که باید کم حرف زد و خودش به این مسئله کاملاً عامل بود. یعنی مدتها میشد که ما در اتاق دونفری نشسته بودیم، شاید ساعتها طول میکشید، ایشان چند کلمه بیشتر حرف نمیزد. به قدر ضرورت حرف میزد، به قدر ضرورت میخوابید، به قدر ضرورت غذا میخورد.۲۴ سال ۵۷ قرار شد مهدی برود اسلحه تهیه کند. رفتن و برگشتنش چهل روزی طول کشید. آمد به من گفت: «نشد کاظم.» تمام آن سختی چهل روزه را فقط در همین یک کلمه خلاصه کرد تا من همیشه مطمئن باشم که اگر هرجا قرار باشد حرفی از مهدی باشد، حتی اگر سختترین سختیها روی دوشش بوده، اولین کسی که اسمش خط خواهد خورد مهدی خواهد بود.مهدی فقط گفت نشد تا من چیز دیگری نپرسم و او هم چیزی نگوید. مبادا از حرمت سختیها کاسته شود و به غرور و خودخواهی و چیزهای مادی و زمینی دیگر کشیده شود.
مهدی همیشه میگفت: «ما باید جواب این سؤالها را با خودمان حل کنیم که چرا میخوریم، چرا میخوابیم، چرا میخوانیم، چرا ورزش میکنیم؟ چرا...؟» مهدی با همین چراهای پرسشگرش فلسفه زندگیاش را پیدا کرد. هیچکس ندید وقتی مهدی از عملیات میآید با تمام خستگی و تشنگی و گرسنگی، از کسی آب خنک بخواهد یا بگیرد...