کتاب الجرة
معرفی کتاب الجرة
خمره کتابی است به قلم هوشنگ مرادی کرمانی؛ این کتاب برنده جوایز متعددی شده و تاکنون به زبانهای مختلفی ترجمه شده است. مجید شمسالدیننژاد و خیریه دماک قاسم این کتاب را با نام الجرة به عربی بازگرداندهاند.
خلاصه کتاب خمره - الجرة
هوشنگ مرادی کرمانی در کتاب خمره داستان بچههای مدرسه یک روستا را روایت میکند. خمرهای که بچههای مدرسه از آن آب مینوشند شکسته است و قابل استفاده نیست. مسئولان مدرسه، دانشآموزان و حتی اهالی در تلاش هستند تا این مشکل را برطرف کنند. در این مسیر، ماجراهایی پیش میآید که خواندن آن خالی از لطف بهنظر نمیرسد.
درباره هوشنگ مرادی کرمانی
هوشنگ مرادی کرمانی در سال ۱۳۲۳ در روستای سیوچ کرمان متولد شد. او تا کلاس پنجم را در این روستا تحصیل کرد و سپس به کرمان رفت. در دورهای که کرمان زندگی میکرد به سینما علاقمند شد. مرادی کرمانی پس از مهاجرت به تهران، دوره دانشکده هنرهای دراماتیک را گذراند و در همین مدت در رشته ترجمه زبان انگلیسی نیز مدرک کارشناسی خود را اخذ کرد.
این جوان با استعداد، همکاری خود را با رادیو محل کرمان در سال ۱۳۳۹ و با نویسندگی آغاز کرد. اولین داستان او با نام کوچه ما خوشبختها در مجله خوشه به سردبیری ادبی شاملو منتشر شد. هوشنگمرادی کرمانی خالق داستان نام آشنا قصههای مجید است. این تاب در سال ۱۳۵۳ منتشر شد و در سال ۱۳۶۴ بهعنوان کتاب برگزیده سال، انتخاب شد.
این نوسنده توانمند کرمانی بهخاطر کتاب بچههای قالیباف، جایزه نقدی شورای کتاب کودک و جایزه جهانی اندرسن را در سال ۱۹۸۶ به خود اختصاص داد. او برای نوشتن این کتاب ماهها را در کنار کودکان بافنده قالی گذراند تا احساس آنها را به درستی منتقل کند. باید خاطرنشان ساخت بسیاری از آثار هوشنگ مرادی کرمانی به زبانهای آلمانی، اسپرانتو، انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، هلندی، عربی، ارمنی و هندی ترجمه شدهاست
تاکنون آثار سینمایی و تلوزیونی بسیاری با اقتباس از کتابهای این نویسنده، ساخته شدهاند. از جمله آنها میتوان به داستان صنوبر (بیگانه) به کارگردانی صدیق برمک محصول افغانستان؛ قصههای مجید (چهارده داستان) یازده فیلم تلویزیونی و سه فیلم سینمایی به کارگردانی کیومرث پوراحمد؛ خمره (فیلم) به کارگردانی ابراهیم فروزش؛ چکمه (فیلم) به کارگردانی محمدعلی طالبی؛ مهمان مامان (فیلم) به کارگردانی داریوش مهرجویی؛ تنور (فیلم) به کارگردانی فرهنگ خاتمی؛ مثل ماه شب چهارده، ۱۱ قسمت سریال تلویزیونی، یک فیلم سینمایی به کارگردانی محمدعلی طالبی و مربای شیرین، اقتباس فیلمنامه توسط فرهاد توحیدی و به کارگردانی مرضیه برومند، اشاره کرد.
جملاتی از کتاب خمره - الجرة
لــم یرغــب الاطفــال بذلــک الصــف لانــه لــم تکــن لدیهــم القــدره علی التحمــل لــذا کلمــا ابتعــدت عنهــم انظــار الســید صمــدی کانــوا یخرجــون مــن المدرســه بهــدوء و حــذر، اذ توجــد خلــف المدرســه عیــن او ســاقیه للمــاء مصدرهــا عیــن مــاء بعیــده کانــوا یثنــون اقدامهــم و یســندون ایدیهــم الصخرتیــن او الارض ثــم یضعــون افواههــم فــوق المــاء و یشــربون مــن المــاء الصافــی الــزلال الــذی کان یمــر بیــن الاعشــاب ذات الرائحــه الطیبــه تمامــا ثــم یمســحون شــفاههم و ذقونهــم و انوفهــم بأکمــام ملابســهم و یرجعــون الــی المدرســه، یمنعهــم الســید صمــدی عنــد بابهــا.
برای مطالعهی جملههای بیشتری از کتاب خمره - الجرة، بخش نمونه کتاب را رایگان دانلود کنید.
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۶۰ صفحه
حجم
۱٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۶۰ صفحه
نظرات کاربران
زبان کتاب عربی است
نمی دونستم عربی هست
چون این کتاب عربی بود۳ ستاره کم کردم و به خاطر جذاب بودن این کتاب ۲ستاره دادم