دانلود و خرید کتاب مددکاری اجتماعی مداخله در بحران خشونت خانگی علیه زنان حسین یحیی زاده
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب مددکاری اجتماعی مداخله در بحران خشونت خانگی علیه زنان

کتاب مددکاری اجتماعی مداخله در بحران خشونت خانگی علیه زنان

معرفی کتاب مددکاری اجتماعی مداخله در بحران خشونت خانگی علیه زنان

مددکاری اجتماعی مداخله در بحران خشونت خانگی علیه زنان کتابی نوشته دکتر حسین یحیی زاده و فاطمه آرمان است.

درباره کتاب مددکاری اجتماعی مداخله در بحران خشونت خانگی علیه زنان

این کتاب حاوی شش فصل است. فصل اول مقدمه‌ای برای شناخت خشونت خانگی است که در آن به بررسی تاریخچه، شیوع، تعاریف و انواع خشونت خانگی پرداخته شده است. درفصل دوم، نظریه‌های روانشناختی، جامعه شناختی و مددکاری اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. فصل سوم به بررسی علل و عوامل چندگانه‌ای اختصاص یافته که باعث تشدید یا کاهش احتمال وقوع خشونت خانگی و انواع آن می‌شوند و در ادامه این فصل پیامدهای خشونت خانگی در سطوح مختلف فرد قربانی، خانواده و جامعه مورد بررسی قرار گرفته است. مدلهای مداخله‌ای که با هدف کاهش تبعات خشونت برای قربانیان و مداخلاتی به منظور کاهش رفتارهای خشونت‌آمیز آینده عاملان طراحی و اجرا شده در فصل چهارم آورده شده است. در فصل پنجم، قوانین حمایت کننده از زنان در برابر خشونت همسر و نقش مددکار اجتماعی در سیستم قضایی و قانونگذاری بحث شده است. در فصل پایانی، مهمترین رویکردهای موجود در پیشگیری اولیه از خشونت خانگی بررسی شده‌اند.

خواندن کتاب مددکاری اجتماعی مداخله در بحران خشونت خلنگی علیه زنان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

هدف کتاب حاضر، ارتقای آگاهی دانشجویان، دانشآموختگان و فعالان در حوزه مددکاری اجتماعی از مفاهیم، نظریه ها، علل، پیامدهای خشونت خانگی (خشونت شوهر علیه زن) و مداخلات موثر در مورد قربانیان و عاملان آن است.

جملاتی از کتاب مددکاری اجتماعی مداخله در بحران خشونت خانگی علیه زنان

محققان از دیرباز بر نقش عوامل فردی در بروز رفتار پرخاشگرانه تاکید داشته‌اند. از قدیمی ترین این دیدگاهها، دیدگاه تکاملی است که بر نقش تداوم نسل تاکید دارد. از دیدگاه تکاملی، هدف رفتار جنسی این است که احتمال انتقال ژنهای یک فرد را به حداکثر برساند. این هدف شامل به حداکثر رساندن شانسهایی است که یک نطفه دارد که تبدیل به جنین بشود. بر اساس این دیدگاه استراتژیهای مناسب مردان و زنان برای موفقیت در انتقال ژنها اغلب با هم یکسان نیستند، چراکه مردان بیشتر از زنان به رابطه جنسی بیشتر برای انتقال ژنها نیاز دارند. مردانی که با زنان متعددی رابطه جنسی دارند، شانس بیشتری برای باروری یکی از آنها را دارند. زنان که وظایف بارداری و پرورش کودکان را بر عهده دارند، اغلب بیشتر به حفظ تعهد و رابطه زناشویی خود پایبندند. تعدادی از مطالعات نشان داده‌اند که مردان جوان برخلاف زنان جوان بیشتر به تنوع شریک جنسی علاقه‌مند هستند و کمتر به روابط طولانی مدت تمایل دارند.

از این دیدگاه، مردانی که برای بدست آوردن شریک جنسی با مشکل مواجهه می‌شوند بیشتر احتمال دارد که به اجبار یا تجاوز جنسی روی آورند. نظریه تکامل برای توضیح جنبه‌هایی از همسرآزاری مورد استفاده قرار گرفته است.

فهرست کتاب مددکاری اجتماعی مداخله در بحران خشونت خانگی علیه زنان

پیشگفتار

فصل اول: مقدمه‌ای بر خشونت خانگی

فصل دوم: دیدگاه‌های نظری درباره خشونت خانگی

فصل سوم: سبب‌شناسی و پیامدها

فصل چهارم: مدلهای مداخله‌ای مددکاری اجتماعی در رابطه با خشونت خانگی

فصل پنجم: سیاست‌گذاری‌های اجتماعی در خصوص خشونت خانگی علیه زنان

فصل ششم: پیشگیری از خشونت خانگی

فهرست منابع

واژگان تخصصی

یادداشت‌ها

نظری برای کتاب ثبت نشده است
شاکی کسی است که جرم مستقیما نسبت به او واقع شده یا قائم مقام وی» در واقع شاکی خصوصی شخصی است که از وقوع جرم متحمل ضرر و زیان می‌شود. ضررو زیان نیز اعم از مادی، معنوی و حیثیتی است (حداد زاده نیری، ۱۳۸۸: ۱۲۳). با وجود اینکه اشکال خشونت خانگی همچون تجاوز جنسی زناشویی به مثابه جرم تعریف نشده‌اند اما بنابر تعاریف ارائه شده به سبب آنکه مخاطب تمام موارد ذکر شده به صورت عام هستند و قانونگذار به صراحت استثنایی برای رابطه زوجیت در طرح شکایت قائل نشده است، بنابراین از انجا که خشونت خانگی در اشکال مختلف آن نیز منجر به صدمات مادی و معنوی برای قربانی می‌شود که بر اساس تعاریف مطرح شده، قربانی می‌توان طرح شکایت کند. بعلاوه، تاکنون قانون کامل و جامعی در خصوص مقابله با خشونت علیه زنان تدوین نشده است. قوانینی که در این راستا وضع شده‌اند به صورت پراکنده هستند، ضمن آنکه خلاءهای زیادی در این زمینه قابل مشاهده است. برای م
مرضیه
در نظام حقوق کیفری ایران، تجاوز یا زنا عبارت است از «جماع مرد و زنی که علقه زوجیت بین آنها نباشد و زنای به عنف هم یکی از مصادیق زناست». تبصره ۲ ماده ۲۲۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ به این مضون اشاره می‌کند که تجاوز جنسی عبارت است از رابطه جنسی مردی با زنی غیر از همسرش بدون رضایت آن زن. بنابراین رابطه جنسی نامتعارف با همسر مطابق قوانین و مقررات اسلامی، اصولا تجاوز جنسی محسوب نمی شود، در نتیجه قانون گذار برای این گونه از روابط جنسی مجازات تعیین نکرده است و فقط در ماده ۶۶۰ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲، ایراد صدمه به همسر را به سبب مقاربت جنسی و یا به سببی غیر از مقاربت که موجب پاره شدن بافت‌های حائل میان واژن و مقعد و یا بافتهای میان واژن و مثانه شود، تحت عنوان افضا جرم انگاری کرده است
مرضیه
همچنین ماده ۵۰ قانون حمایت از خانواده مصوب ۱۳۹۱ که مواقعه منتهی به نقض عضو یا مرض دائم زن و مواقع منتهی به فوت زن را جرم انگاشته است. در حقوق مدنی ایران تمایلات جنسی زنان در امر زناشویی مورد اعتنا قرار نگرفته است. نحوه نگارش ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی که مقرر داشته: هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند، مستحق نفقه نخواهد بود» به صراحت نشان می‌دهد که تمتع زوج از زوجه یک تکلیف است؛ چراکه استنکاف از آن ضمانت اجرای محرومیت از نفقه را در پی دارد. تمکین در مفهوم خاص به زوج حق می‌دهد تا بدون اعتنا نسبت به آمادگی جسمانی و روانی همسر خود، با او هم‌بستر شود. زوج می‌تواند در صورت عدم تمکین زوجه، به دادگاه مراجعه کرده و الزام زوجه را به تمکین بخواهد. در این مورد اگر دادگاه تشخیص بدهد، محل زندگی مشترک خالی از خطرات جدی برای ادامه زندگی است، حکم بر تمکین زن صادر می‌کند.
مرضیه
خشونت اقتصادی خشونت اقتصادی به معنای محروم کردن یا ممانعت از دسترسی زنان به منابع اقتصادی و مالی می‌باشد. با اعمال خشونت اقتصادی یا مالی، عاملان خشونت ممکن است سعی کنند مانع استقلال قربانیان خود شوند تا بتوانند آنها را در شرایط وابسته به خود نگه دارند (مک‌کلین، ۲۰۰۹؛ ویور و همکاران، ۲۰۰۹). نمونه‌های از خشونت اقتصادی در برابر همسر عبارتند از: - ممانعت از شاغل شدن همسر - ندادن مخارج و هزینه‌های زندگی - ترک همسر با اعتبار مالی خراب شده - اجبار زن در حمایت مالی از همسر
هانا

حجم

۴۹۵٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۱۶۰ صفحه

حجم

۴۹۵٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۱۶۰ صفحه

قیمت:
۳۰,۰۰۰
تومان