کتاب مددکاری اجتماعی مداخله در بحران خشونت خانگی علیه زنان
معرفی کتاب مددکاری اجتماعی مداخله در بحران خشونت خانگی علیه زنان
مددکاری اجتماعی مداخله در بحران خشونت خانگی علیه زنان کتابی نوشته دکتر حسین یحیی زاده و فاطمه آرمان است.
درباره کتاب مددکاری اجتماعی مداخله در بحران خشونت خانگی علیه زنان
این کتاب حاوی شش فصل است. فصل اول مقدمهای برای شناخت خشونت خانگی است که در آن به بررسی تاریخچه، شیوع، تعاریف و انواع خشونت خانگی پرداخته شده است. درفصل دوم، نظریههای روانشناختی، جامعه شناختی و مددکاری اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. فصل سوم به بررسی علل و عوامل چندگانهای اختصاص یافته که باعث تشدید یا کاهش احتمال وقوع خشونت خانگی و انواع آن میشوند و در ادامه این فصل پیامدهای خشونت خانگی در سطوح مختلف فرد قربانی، خانواده و جامعه مورد بررسی قرار گرفته است. مدلهای مداخلهای که با هدف کاهش تبعات خشونت برای قربانیان و مداخلاتی به منظور کاهش رفتارهای خشونتآمیز آینده عاملان طراحی و اجرا شده در فصل چهارم آورده شده است. در فصل پنجم، قوانین حمایت کننده از زنان در برابر خشونت همسر و نقش مددکار اجتماعی در سیستم قضایی و قانونگذاری بحث شده است. در فصل پایانی، مهمترین رویکردهای موجود در پیشگیری اولیه از خشونت خانگی بررسی شدهاند.
خواندن کتاب مددکاری اجتماعی مداخله در بحران خشونت خلنگی علیه زنان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
هدف کتاب حاضر، ارتقای آگاهی دانشجویان، دانشآموختگان و فعالان در حوزه مددکاری اجتماعی از مفاهیم، نظریه ها، علل، پیامدهای خشونت خانگی (خشونت شوهر علیه زن) و مداخلات موثر در مورد قربانیان و عاملان آن است.
جملاتی از کتاب مددکاری اجتماعی مداخله در بحران خشونت خانگی علیه زنان
محققان از دیرباز بر نقش عوامل فردی در بروز رفتار پرخاشگرانه تاکید داشتهاند. از قدیمی ترین این دیدگاهها، دیدگاه تکاملی است که بر نقش تداوم نسل تاکید دارد. از دیدگاه تکاملی، هدف رفتار جنسی این است که احتمال انتقال ژنهای یک فرد را به حداکثر برساند. این هدف شامل به حداکثر رساندن شانسهایی است که یک نطفه دارد که تبدیل به جنین بشود. بر اساس این دیدگاه استراتژیهای مناسب مردان و زنان برای موفقیت در انتقال ژنها اغلب با هم یکسان نیستند، چراکه مردان بیشتر از زنان به رابطه جنسی بیشتر برای انتقال ژنها نیاز دارند. مردانی که با زنان متعددی رابطه جنسی دارند، شانس بیشتری برای باروری یکی از آنها را دارند. زنان که وظایف بارداری و پرورش کودکان را بر عهده دارند، اغلب بیشتر به حفظ تعهد و رابطه زناشویی خود پایبندند. تعدادی از مطالعات نشان دادهاند که مردان جوان برخلاف زنان جوان بیشتر به تنوع شریک جنسی علاقهمند هستند و کمتر به روابط طولانی مدت تمایل دارند.
از این دیدگاه، مردانی که برای بدست آوردن شریک جنسی با مشکل مواجهه میشوند بیشتر احتمال دارد که به اجبار یا تجاوز جنسی روی آورند. نظریه تکامل برای توضیح جنبههایی از همسرآزاری مورد استفاده قرار گرفته است.
فهرست کتاب مددکاری اجتماعی مداخله در بحران خشونت خانگی علیه زنان
پیشگفتار
فصل اول: مقدمهای بر خشونت خانگی
فصل دوم: دیدگاههای نظری درباره خشونت خانگی
فصل سوم: سببشناسی و پیامدها
فصل چهارم: مدلهای مداخلهای مددکاری اجتماعی در رابطه با خشونت خانگی
فصل پنجم: سیاستگذاریهای اجتماعی در خصوص خشونت خانگی علیه زنان
فصل ششم: پیشگیری از خشونت خانگی
فهرست منابع
واژگان تخصصی
یادداشتها
حجم
۴۹۵٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۶۰ صفحه
حجم
۴۹۵٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۱۶۰ صفحه