کتاب شبهای بیمهتاب: خاطرات اسیر آزاد شده ایرانی سرهنگ شهابالدین شهبازی
خواندن نظراتمعرفی کتاب شبهای بیمهتاب: خاطرات اسیر آزاد شده ایرانی سرهنگ شهابالدین شهبازی
سرهنگ شهابالدین شهبازی افسر ژاندارم سالهای آخر حکومت پهلوی است. افسری که بهخاطر رفتار و دیدگاههای مخالف با رژیم شاه، برای ادامه خدمت به نقاط دوردست ایران اعزام و در این مناطق با چهرههای مبارز و انقلابی در تبعید آشنا شد و ارتباط یافت و در حوزه استحفاظی خود به تأمین حقوق مردم و رعایا همت گمارد.
شهبازی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در تابستان ۱۳۵۸هـ. ش عهدهدار فرماندهی ده پاسگاه مرزی در هویزه میشود. با شروع جنگ تحمیلی او و گروهان تحت امرش در وضعیتی کاملاً نابرابر به دفاع در تهاجم دشمن بعثی برمیخیزد. او بعد از حدود دو ماه نبرد و مقاومت حماسهانگیز، درحالیکه زخمی و زمینگیر است به اسارت دشمن درمیآید که این اسارت ده سال به طول میانجامد و برای او خاطراتی تلخ و شیرین را رقم میزند.
وجه بارز خاطرات شهبازی در جریانشناسی سیاسی ـ ایدئولوژیک دوران اسارت است که مرزبندیها و دستهبندیهای بخشی از اسرا (افسران) را به دست میدهد.
عبور از آخرین خاکریز (خاطرات اسیر عراقی دکتر احمد عبدالرحمن)
احمد عبدالرحمن
زندانی فاو؛ خاطرات گروهبان دوم عراقی عماد جبار زعلان الکنعانیعماد جبار زعلان کنعانی
پرواز روی خاک: خاطرات سرهنگ خلبان منوچهر شیرآقاییسیدقاسم یاحسینی
فرار از موصل: خاطرات شفاهی محمدرضا عبدیحسین نیری
نبرد در الوکمحمود جوانبخت
آسمان مال من بود؛ خاطرات سرهنگ خلبان صمدعلی بالازادهساسان ناطق
همه چیز درباره جنگ (جلد اول)مرتضی سرهنگی
زندان الرشید؛ خاطرات رئیس ستاد سپاه ششم نیروی زمینی سپاه سردار علی اصغر گرجی زادهمحمدمهدی بهداروند
آن روز سه و نیم بعد از ظهرسیدسعید غیاثیان
تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر: خاطرات ناخدا یکم هوشنگ صمدی فرمانده گردان تکاوران در خرمشهرسیدقاسم یاحسینی
۳۹,۰۰۰۵۰%
خیلی عاااااالی، بسیار زندگی جالبی را بازگو کردند. حتما توصیه می کنم، نکات جالب به نظر من: -زندگی انقلابی پیش از انقلاب -مقاومت ها و ایستادگی های جالب در مقابل دشمن بعثی -تفرقه ایدئولوژیک میان ایرانیان و راه های کنار آمدن و وحدت داشتن
تو این کتاب با دلتون حس میکنین که عاشقانه مردای خدا پای انقلاب و امام و وطنشون وایسادن.بی ادعا....
در نوع خود کتاب ارزشمندی است علاوه بر ذکر خاطرات تحلیل هایی از اوضاع اسرا و جنگ دارد