کتاب سفر فلیشا
خواندن نظراتمعرفی کتاب سفر فلیشا
ویلیام ترِوِر کاکس( -۱۹۲۸)، نویسنده ایرلندی، جوایز متعددی کسب کرده و نامزد جایزه بوکر بوده است.
«سفر فلیشا» مانند اکثر آثار ترور به دنیای زنان تعلق دارد. شخصیت اصلی داستان یک دختر ایرلندی است که در جستوجوی دوستش از شهر کوچکی در ایرلند گریخته و وارد شهرهای صنعتی انگلستان میشود، اما با فردی به نام «هیلدیچ» برخورد میکند که میخواهد یکی دیگر را به شمار دخترانی بیفزاید که اکنون به خاطراتش پیوستهاند. بازیهای غریب زندگی ذرهذره توهمات هیلدیچ و فلیشا را برملا میکند.
«سفر فلیشا» با این جملات آغاز میشود:«همچنان ناخوش است. زنی در دستشویی میگوید: بهتره بری توی هوای آزاد. نمیری روی عرشه... روی عرشه سرد است و باد گوشهایش را آزار میدهد. او که در طول سفر با قطار ناخوش بوده حالا حالش بهتر میشود و دوباره به طبقه پایین، که قبل از رفتن به دستشویی آنجا نشسته بود، برمیگردد. لباسهایی که برای سفر برداشته داخل دو کیسه سبز پلاستیکی است؛ پولهایش را توی کیف دستیاش گذاشته...».
شخصیتهای داستانهای ترِوِر اغلب زنان، کودکان، افراد کهنسال، طبقه متوسط، انسانهای تنها و کسانی هستند که ازدواجهای شکست خورده یا عشقهای نافرجام را تجربه کردهاند. این افراد در حاشیه جامعه قرار دارند و با آنها همچون بیگانه رفتار میشود. درونمایه اصلی و مکرر اغلب آثار او واکنش این شخصیتها در مقابل جامعه است. در بیشتر داستانهای او که معمولاً در ایرلند اتفاق میافتد، شاهد تأثیر تاریخ و گذشته یک ملت بر افرادی هستیم که در زمان حال زندگی میکنند.
عمده آثار ترِوِر به فارسی ترجمه شده است.
حالا این هم از زندگی ما
گروه مترجمان نیکا