کتاب یک شهر یک خانه
خواندن نظراتمعرفی کتاب یک شهر یک خانه
در کتاب «یک شهر، یک خانه»، خاطرات دریادار دوم، تکاور داریوش ضرغامی را به روایت مریم حضرتی میخوانید.
نویسنده حدود سیوچهار روز پای صحبتهای دریادار ضرغامی نشسته است تا بتواند گوشهای از خاطرات او را درباره سال های جبهه وجنگ و محاصره و فتح خرمشهر، ضبط و ثبت کند:
«بیست و هشتم مهرماه روز سختی برای مدافعان شهر بود. تاکتیک و برنامهٔ تکاوران در این روز ضربه زدن بود. دشمن تصمیم گرفته بود از چندین محور، بهویژه محور مسجد امامصادق (ع) و فلکهٔ دروازه، که پشت ساختمان فرمانداری قرار داشت، پیشرَوی کند. تانکهای عراقی در موقعیتهای مسلط به شهر مستقر شده بودند. چه داخل و چه خارج شهر کاملاً بر همهجا احاطه داشتند و هر جا متوجه حضور نیروی ایرانی میشدند آنجا را با شلیک توپ تانک منفجر میکردند و امان نمیدادند.
آن روز بازار خرمشهر را زده بودند و شهر زیر آتش خوابیده بود. نیروهای ما و تعدادی از نیروهای مردمی مقابل خیل عظیم دشمن باقی مانده بودند. در بعضی از خیابانهای خرمشهر تکههای خمپاره و ترکش آنقدر زیاد بود که میشد مثل برگ درختان پاییزی با پا یک جا جمعشان کنی. دشمن از کمیِ تعداد نیروهای ایرانی استفاده کرد و آن روز بیشترین پیشرَوی را در همهٔ محورها انجام داد. روز قبلش، فقط حدود پنجاه متر توانسته بود پیشرَوی کند؛ اما، آن روز تقریباً دوبرابر پیشرَوی کرد.»
تک آور گردان یکم
اکبر پیرپور
تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر: خاطرات ناخدا یکم هوشنگ صمدی فرمانده گردان تکاوران در خرمشهرسیدقاسم یاحسینی
نام: سیدرضارضا جمشیدی
پرواز روی خاک: خاطرات سرهنگ خلبان منوچهر شیرآقاییسیدقاسم یاحسینی
پرواز با آتشزهره علیعسگری
آسمان مال من بود؛ خاطرات سرهنگ خلبان صمدعلی بالازادهساسان ناطق
کالکهای خاکی: خاطرات شفاهی سرلشکر پاسدار محمدعلی (عزیز) جعفری (از تابستان 1335 تا تابستان 1361)محمدعلی (عزیز) جعفری
عبور از آخرین خاکریز (خاطرات اسیر عراقی دکتر احمد عبدالرحمن)احمد عبدالرحمن
سربازان نیار؛ خاطرات کلامالله اکبرزادهساسان ناطق
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
۱۵,۵۰۰۵۰%
عااالی
کتاب روان و خوبی است ولی نویسنده میتوانست جذابیت بیشتری به خرج دهد با اون همه درگیری در خرمشهر
خاطرات جنگاوران دلاور ارتش تکمیل کننده دیگر خاطرات جنگ است. در کنار این کتاب خاطرات امیر ناخدا دوم هوشنگ صمدی هم خواندنی است.