کتاب مناسبات لژ بیداری و کانون های قدرت در عصر مشروطیت
۳٫۵
(۲)
خواندن نظراتمعرفی کتاب مناسبات لژ بیداری و کانون های قدرت در عصر مشروطیت
آنچه مشخصص مهم عصر مشروطه در ایران دانسته میشود، رشد و گسترش اندیشههای نوگرایانه و تجددخواهانه ایرانیان است که شاخوبرگ آن را میتوان در زمینههای گونهگون آن دوران بهوفور جست و نشان کرد؛ در سایه همین اندیشه هم میتوان به چگونگی شکلگیری بسیاری از نهادهای اجتماعی و سیاسی آن دوران نگریست و به تحلیل و تعلیل ویژگیهای آنها نشست.
توجه کشورهای غربی در آن دوران به این گرایشات در ایران، گسترش و فعالیت نهادهای مدعی نوگرایی را آسان میکرد و کوشش بسیاری از تجددخواهان را به بار مینشاند. کوششی که یکسویه و محدود به عرصهٔ واحدی نبود و حوزههای وسیعی را دربرمیگرفت. از جمله این کوششها، رسمیت بخشیدن به فراماسونری در ایران است که پیشتر تلاشهایی هم دربارهاش صورت گرفته بود. بنابراین لژ شرق اعظم/گرانداوریان فرانسه که نسبت به دیگر سازمانهای ماسونی جهانی، نوگراتر بود و با فضای درونی ایرانِ عصر مشروطه نیز همسویی داشت، پیشگام شد و نخستین لژ رسمی فراماسونری را در تهران به راه انداخت. این لژ در مدتی کوتاه شمار زیادی از سرشناسان ایرانی و رهبران مشروطه را به عضویت خود درآورد و در میان نهادهای گوناگون اجتماعی، جایگاهی برای خود دستوپا کرد.
بیشتر اعضای این لژ در کانونهای مهم عصر مشروطه حضوری پررنگ داشتند که از اینرو میتوان سهم لژ یادشده را در ایجاد مناسبات با کانونهای قدرت در دوره مورد بحث، بیشتر و نفوذش را عمیقتر دید. این مناسبات و ویژگیهای متعدد آن موضوع اصلی کتاب حاضر است که میکوشد با استناد به مدارک و اسناد بهجامانده از آن لژ، به تبیین موضوع بپردازد.
برای این کتاب سه بخش تنظیم شده است. بخش اول به کلیاتی درباره موضوع فراماسونری و تاریخچه آن میپردازد. در بخش دوم پس از ارائه شناخت اولیه درباره مجامع فراماسونری، به بررسی چگونگی آشنایی ایرانیان با لژهای ماسونی پرداخته میشود. آنگاه زمینههای شکلگیری لژ بیداری ایران و پایان کار آن مورد بررسی قرار میگیرد. بخش پایانی موضوع اصلی کتاب را تشکیل میدهد که خود دربردارنده سه فصل است؛ در فصل نخست، مناسبات و روابط لژ بیداری ایران با مجلس شورای ملی به عنوان مهمترین کانون قدرت در عصر مشروطه مورد توجه قرار گرفته است. فصل دوم مناسباتی را که این لژ با نهاد دولت در آن دوران برقرار کرده بود وارسی مینماید. در فصل پایانی نیز روابط و مناسبات لژ با دربار قاجار بررسی شده است.
کاربرد تحلیل شبکه GIS در جغرافیا و برنامه ریزی شهری
مسعود مینائی
کلید نوت بوکسیدمحمد موسوی
چیزها صرفاً هستندسایمون کریچلی
رودی جان، چرا آواز نمی خوانی؟زهرا غلامی داودآبادی
تأثیر فوت، حجر و ورشکستگی صادرکننده اسناد تجاری در برابر حقوق دارنده اسناد تجاریبهزاد شهسواری
در سایه مومهرداد رضایی
زنان جاسوس (جلد دوم)حمید عشقی
هفدهم آذر هفتاد و هفتانسیه معماریان
نامههای لاسقاریدیسعلی امیری
سریال صوتی شکار هیولا (قسمت یازدهم)ریچل کین
محدودیت صفر برای خانواده (هواوپونوپونو)اولریک امیل دوپری
مرجعیت رسانه های اجتماعی در انتخاباتمحمدمهدی اسلامی
خشونت خانگی علیه زنانزاهره سادات میرجعفری
فهرست نسخه های خطی فارسی کتابخانه مرکزی دانشگاه پنجاب لاهور (پاکستان)؛ جلد دومعارف نوشاهی
از دست بده و بساز (خلاصه کتاب)رند فیشکین
قبل از آفتابعلی باباجانی
منصفانه نیست!بل مونی
بلیت های لای کتابرامین جهانپور
حجم
۴۰۱٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۱۹۲ صفحه
حجم
۴۰۱٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۱۹۲ صفحه
قیمت:
۵۷,۰۰۰
۲۸,۵۰۰۵۰%
تومان
نظرات کاربران
کتاب ۴۰۳ از کتابخانه همگانی ، کتاب خوب و مفیدی است برای شناخت فرماسونری و اعضای انجمن های آن در ایران و دوره قاجار.
کتاب، کتاب خیلی خوبی نیست. اطلاعات حائز اهمیتی عموما ارائه نمیدهد و حقیقتا تحلیل ندارد. انجمنهای مخفی، پتانسیل بالایی برای جذاب بودن و میخکوب کردن مخاطب دارند که نویسنده این اثر از آن استفاده نمیکند. همچنین که صرفا انگار یک