دانلود و خرید کتاب از هاشمی تا روحانی؛ بررسی سیاست خارجی ایران علی باقری دولت‌آبادی
تصویر جلد کتاب از هاشمی تا روحانی؛ بررسی سیاست خارجی ایران

کتاب از هاشمی تا روحانی؛ بررسی سیاست خارجی ایران

معرفی کتاب از هاشمی تا روحانی؛ بررسی سیاست خارجی ایران

علی باقری دولت‌آبادی و محسن شفیعی سیف‌آبادی در کتاب مشترک خود «از هاشمی تا روحانی» سیاست خارجی ایران را از زمان ریاست‌جمهوری آیت الله هاشمی رفسنجانی تا دولت یازدهم و دوازدهم یعنی دوره‌های ریاست جمهوری حسن روحانی بررسی کرده است. سیاست خارجی یک استراتژی یا رشته‌ای از اعمال از پیش طرح‌ریزی‌شدهٔ تصمیم‌گیرندگان حکومتی است که مقصود آن دستیابی به اهدافی معیّن، در چهارچوب منافع ملی و در محیط بین‌المللی است. به عبارتی می‌توان گفت سیاست خارجی که شامل تعیین و اجرای سلسله‌ای از اهداف و منافع ملی است، در صحنهٔ بین‌المللی از سوی دولت‌ها انجام می‌پذیرد اما این سیاست در در خلأ شکل نمی‌گیرد، بلکه عوامل و متغیرهای بی‌شماری در شکل‌گیری آن دخیل هستند؛ به‌گونه‌ای‌که سیاست خارجی متغیری وابسته به متغیرهای مستقل مادی و غیرمادی فراوانی است. شکل، اندازه و وسعت سرزمین، جمعیت، موقعیت جغرافیایی، منابع معدنی و کشاورزی، میزان صنعتی‌شدن، ویژگی‌ها و ارزش‌های ملی، فرهنگ سیاسی، ایدئولوژی و مذهب، باورها، شامل آداب و رسوم، سنت‌ها، مذهب و دین، زبان و... هریک از این منابع و متغیرها در عرصهٔ ملی در تعیین هستی‌شناسی، جهان‌بینی و نوع نگاه و برداشت مردم و در پی آن سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیرندگان آن و همچنین، در تعیین اهداف و اولویت‌های سیاست خارجی و تعامل یا تقابل با دیگران و تعیین دوست و دشمن نقش و تأثیر قاطعی دارند. نویسندگان در این اثر کوشیده‌اند تا عواملی را که سیاست خارجی ایران را در برهه زمانی یادشده تحت تاثیر قرار داده و ان را شکل داده اند از جنبه‌های گوناگون بررسی و تجزیه و تحلیل کنند.
عباس
۱۳۹۷/۱۰/۱۱

روحانی در سیاست خارجی دقیقا همان راهی رفت که هاشمی رفته بود و البته دقیقا همان جوابی را از اعتماد خوش بینانه به آمریکایی ها گرفت که هاشمی از کلینتون گرفته بود، فقط مسئله اینجاست با علم تجربی به انتهای

- بیشتر
در این دوره، سیاست خارجی را نیز می‌توان از منظری دیگر، به صورتی سازه‌انگارانه بررسی کرد. بدین صورت که طبق گزاره‌های سازه‌انگاری، منافع و هویت دولت‌ها با تغییر هنجارها تغییر می‌کنند و این موضوع باعث تغییر در سیاست خارجی آن‌ها می‌شود. درنتیجه، هویت دولت‌ها اموری ایستا و ثابت نیستند. در این راستا، دربارهٔ سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران می‌توان گفت که در نتیجهٔ پایان جنگ سرد و فروپاشی شوروی، وقوع بحران خلیج‌فارس، پایان جنگ تحمیلی و غیره، هنجارهای هویت‌بخش جمهوری اسلامی ایران نیز در پاره‌ای از موارد دچار تغییر شدند که در کنش و رفتار جمهوری اسلامی ایران تأثیرگذار بودند.
1258580
در این فصل، با توجه به آموزه‌های سازه‌انگاری از قبیل تأکید بر هویت و تأثیر هنجارها در شکل‌گیری منافع و تصویر دولت‌ها از یکدیگر و همچنین رابطهٔ متقابل ساختارکارگزار، سعی شد سیاست خارجی جمهوری اسلامی در این مقطع تجزیه‌وتحلیل شود. در این راستا، به تأثیر هنجارهای داخلی (ارزش‌های اسلامی، ارزش‌های فرهنگ ایرانی) و بین‌المللی ‌(حق تعیین سرنوشت انسان‌ها، نفی سلطه و سلطه‌گری، احترام متقابل، تکثر فرهنگی، قواعد بین‌المللی) در شکل‌گیری هویت جمهوری اسلامی اشاره شد. همچنین، مطرح شد که جمهوری اسلامی ایران بر اساس این هویت جدید، اصولی مانند طرح گفت‌وگوی تمدن‌ها و تنش‌زدایی را در سیاست خارجی در پیش گرفت. از لحاظ رابطهٔ متقابل ساختارکارگزار که در رویکرد سازه‌انگاری مؤلفهٔ مهمی است، مطرح کردیم که جمهوری اسلامی ایران به عنوان کنشگر به رویهٔ گفت‌وگوی تمدنی شکل می‌دهد
1258580
فصل چهارم: دورهٔ محمود احمدی‌نژاد (۱۳۹۲-۱۳۸۴)
1258580
«در عرصهٔ سیاست خارجی، با قاطعیت تمام و به عنوان منتخب مردم شریف ایران، اعلام می‌کنم که جمهوری اسلامی ایران، در پی صلح و ثبات منطقه است. ایران لنگرگاه ثبات در این منطقهٔ پرآشوب است. ما در پی تغییر مرزها و دولت‌ها نیستیم». به نظر می‌رسد این گفته حسن روحانی، فاصلهٔ بسیار زیادی با شعارهای شالوده‌شکن و انتقادی اوایل انقلاب اسلامی دارد. این سخنان از طرفی نشانگر چرخش محسوس، نه در اصول، که در تکنیک و روش سیاست خارجی ایران در طول دولت وی نسبت به هشت سال پیش خواهد بود و از طرف دیگر، مؤید این است که کمتر دولتی در تاریخ ایران با مشکلات دولت یازدهم روبه‌رو بوده است. این مدعا چه در سطح داخلی، به دلیل وجود بحران بیکاری و اشتغال، شیوع فساد مالی و کاهش امید به زندگی در طی سال‌های اخیر و چه در سطح خارجی، به دلیل خطر وقوع جنگ، بحران‌های منطقه‌ای، تحریم‌های شدید و کم‌سابقه و کاهش وجههٔ منطقه‌ای و بین‌المللی ایران قابل اثبات است.
1258580

حجم

۶۹۶٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

حجم

۶۹۶٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۵

قیمت:
۱۲,۶۰۰
تومان