کتاب یک مناظره سیاسی کهن
خواندن نظراتمعرفی کتاب یک مناظره سیاسی کهن
رمان تخیلی و تاریخی «یک مناظره سیاسی کهن» نوشته رامین سلیمانی شما را به دربار ناصرالدین شاه قاجار میبرد. راوی آدمی امروزی است که با شخصیتهای مهمی از تاریخ ایران دوره ناصری برخورد میکند و برشی از زندگی آنها را بازگو میکند. در این بازخوانی تاریخی، کاخ گلستان نیز بستری برای روایت میشود.
ماجرا از این قرار است که یک جوان علاقهمند به تاریخ شبی هنگام رانندگی در جادهای تاریک با دو مرد تصادف میکند، دو مرد از دل تاریخ، میرزاتقیخان امیرکبیر و آقاخان نوری. این تصادف باعث آشنایی او با این مردان تاریخی میشود؛ مردانی که از دل تاریخ ایران دوره ناصری احضار شدهاند و با نفوذ در کاخ گلستان قصد دارند تکلیفشان را با حوادث رویداده در آنجا روشن کنند. آنها در اتاقها و عمارتها و دالانهای تودرتوی کاخ گلستان میچرخند و با دیدن هر یک از این مکانها گذشتهای را برای متهم کردن یکدیگر به یاد میآورند و در مقابل یکدیگر به دفاع از هم برمیخیزند. در این دیدارها بخشی از اتفاقات دربار که تاریخ دراماتیزه شده عصر ناصری است، بازگو میشوند:
«میرزا تقیخان گفت: «اینطور حکومت نمیشود که اینها میکنند. حکومت با مردم دوام و قوام دارد نه بر مردم.» و انگشت اشارهاش را سمت من گرفت.
گفتم: «این هم از دودمان قاجار.»
وقتی میرزا تقیخان را روی یکی از چهار صندلی مخملین و سرخِ دور میز نشاندیم، احساس کردم آهنِ گداخته و سنگینی را از روی شانههام برداشتند. به عقب که پشت داد، صدای نالهٔ خفیفی بلند شد که معلوم شد از پایههای صندلی است.
شروع کردم پیشانیاش را ماساژ دادن. انگار یکمشت خردهسنگ زیر پوست پیشانیاش گذاشته بودند. سخت بود؛ و هرگز از هم باز نمیشد. انگار فشار مرگ را آن صورت تحمل کرده بود که آنطور سخت و سنگ شده بود.»
رامین سلیمانی در این اثر،کاخ گلستان، این مکان تاریخی مهم در تهران را که بستر حوادث و تصمیمگیریهای مهم مملکتی بوده بستر داستان خود قرار داده است و این در داستانهای تاریخ ایرانی یک نوآوری محسوب میشود. او در اثر خود حوادث تاریخی را با زندگی امروزی پیوند داده و با استفاده هنرمندانه از تخیل و واقعیات تاریخی داستانی جذاب ساخته است.
سولماز و سوگل
گلچین الپوگه
خاله شیرینالهه تبریزی
نقاش بزرگمحمد کرم زاده
فیزیولوژی و فیزیوپاتولوژی کلیه همراه با انسداد و ترومای سیستم ادراری فوقانی (Campbell-walsh 2021)فرشاد قلی پور
اقتصادسنجی و کاربرد آنکامبیز هژبر کیانی
قصه ما به خر رسیدغلامعلی گرایی
خاطره ها (جلد دوم)محمد محمدی ری شهری
بیل گیتس کیست؟پاتریشیا برنان دیموت
نفحات اربعینیة (جلد سوم)لجنة التالیف و التحقیق للجمع العالمی لاهل البیت (ع)
چاقی و اضافه وزن در مدارسمهدی حقی
السراج المنیر فی بیان نکات التفسیر الجزء الثلاثونحبیب کاظمی
مبانی فلسفه اشراق از دیدگاه سهروردیمحمدعلی ابوریان
اثربخشی دورههای آموزش ضمن خدمت؛ افزایش کارایی و بهبود تدریس دبیران مقطع متوسطهسهیلا احمدی طیفکانی
سنت حسنه وقف و فرهنگ نشر آنسالومه پوریامین شلمانی
اخلاق مهار جنگ (دفتر اول)مرتضی رحیمی نژاد
چرا شما را نمی گیرن و آخرش چی میشه؟صادق زیباکلام
داستان بدن انساندانیل لیبرمن
ما هیچ نمی دانیمجورج چم
قواعد حداقل استاندارد سازمان ملل متحد برای رفتار با زندانیان (قواعد نلسون ماندلا)نشریه جنرال اسمبلی
پاییز باب همایونمحمد محمودی
سرمایه داری مردیانیس واروفاکیس