کتاب چهار توافق
معرفی کتاب چهار توافق
«چهار توافق» کتابی درباره عرفان، معنویت و خرد سرخپوستان جنوب مکزیک، اثر دن میگوئل روئیز است.
«هزاران سال پیش در سرتاسر سرزمین جنوبی مکزیک، تولتکها را «زنان و مردان خردمند» مینامیدند. مردمشناسان از آنها به عنوان یک قوم یا نژاد سخن گفتهاند، اما حقیقت اینکه تولتکها دانشمندان و هنرمندانی بودند که جامعهای را به وجود آوردند و به کشف و نگهداری خرد معنوی و آیینهای باستانی پرداختند.
تولتکها به صورت استاد (ناوال) و شاگرد، گروه گروه در تئوتی هواکان، شهر کن اهرام در بیرون شهر مکزیکو دور هم جمع شدند. آنها آنجا را جایی میدانستند که انسانها تبدیل به خدا میشوند.
هزاران سال بعد، تولتکها مجبور به پنهان کردن خرد باستانی نیاکان خود شدند و به دور از چشم سایرین به تمرین آن بپردازند. وجود سلطهجویان اروپایی از یکسو و سوءاستفادههای فراوان برخی از شاگردان سبب شد تا ناوالها مجبور به حراست از این دانش شوند و اجازه ندهند آنهایی که شایستگی دستیابی به آن دانش را ندارند و چه بسا در جهت منافع شخصی خود از آن استفاده میکردند، به آن خرد دست یابند.
خوشبختانه خرد معنوی تولتکها از طریق سلسلههایی متفاوت از ناوالها نسل به نسل و سینه به سینه انتقال یافت و گرچه صدها سال پشت پردهای از ابهام پنهان ماند، پیشگوییها نوید میداد که سرانجام روزی خواهد آمد که نیاز در اختیار گذاشتن این خرد به مردم احساس شود. اکنون دن میگوئل روییز به عنوان یک ناوال از نسل «عتابان جنگجو» راهنمایی شده تا با آموزشهای پرتوان ترکیبها آشنا کند.»
دوست. عرض ادب. کتابی برای جان های آگاه. از امروز ۲۸ اردی بهشت تا ۳ خرداد کتاب را مورد واکاوی و نقد قرار خواهیم داد. به یاری و کمک شما دوستان با معرفت نیاز مندیم. سپاسگزارم.
تنها قسمت جذابش مقدمهاش بود برای من. الباقی انگار خلاصهای از کتابهای زرد روانشناسی و مثبت اندیشی بود.