کتاب تصویر آخر
معرفی کتاب تصویر آخر
کتاب تصویر آخر نوشته لیلا دارابی است و نشر پیدایش آن را منتشر کرده است. این رمان نوجوان، ماجرای یلدا را دنبال میکند؛ دختری که میان مسابقه، خانواده، خشم فروخورده و مسئولیت مراقبت از برادرش آیت گیر افتاده است. داستان از دل یک حادثه پیش میرود، اما فقط دربارهی یک اتفاق نیست؛ دربارهی فشارهای پنهان در خانه، سوءتفاهم، قضاوت دیگران و تلاشی است که برای فهمیدن حقیقت شکل میگیرد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب تصویر آخر
کتاب تصویر آخر نوشته لیلا دارابی رمانی است که از زاویهی دید یلدا روایت میشود؛ دختری نوجوان که همزمان باید با دغدغههای شخصیاش، فشار مسابقهی ورزشی، وضعیت پیچیدهی خانواده و مراقبت از برادرش آیت کنار بیاید. آیت پسری ۱۵ ساله است که رفتارها و حساسیتهایش زندگی روزمرهی خانه را تحتتأثیر قرار داده و همین موضوع، رابطهی اعضای خانواده را به نقطهای پرتنش رسانده است. روایت از همان آغاز، خواننده را وارد موقعیتی میکند که در آن یک حادثه همهچیز را بههم میریزد و پرسش اصلی شکل میگیرد: مقصر واقعی کیست و حقیقت ماجرا از کجا باید دیده شود؟
کتاب تصویر آخر فقط بر یک بحران بیرونی تکیه نمیکند، بلکه لایههای درونیتری را هم پیش میکشد؛ حس خستگی یلدا از دیدهنشدن، دلخوری او از پدر و مادر، ترس از قضاوت دیگران و کشمکش میان عذاب وجدان و خشم. بخش مهمی از اثر به این میپردازد که یک اتفاق، چطور در ذهن آدمهای مختلف شکلهای متفاوتی پیدا میکند. نقاشیهای آیت و نمایشگاهی که در داستان حضور دارد، فقط یک عنصر فرعی نیست؛ این بخش بهنوعی راهی برای دیدن جهان از زاویهای دیگر است، جایی که تصویرها میتوانند جاهای خالی روایت را پر کنند یا حتی پرسشهای تازه بسازند. فضای داستان در رفتوآمد میان خانه، مترو، پشتبام، کلانتری و نمایشگاه، مدام فشردهتر میشود و حس اضطراب را بالا نگه میدارد.
کتاب تصویر آخر در کنار خط اصلی داستان، به مسئلهی قضاوت شتابزده، فشار همسایگی، فرسودگی مراقبت و شکاف میان آنچه دیده میشود و آنچه واقعاً رخ داده هم پرداخته است. شخصیتها یکدست و ساده نیستند؛ هرکدام زخمی، خسته یا درماندهاند و همین باعث میشود ماجرا فقط به تقابل خوب و بد تقلیل پیدا نکند. این کتاب بیش از هرچیز دربارهی فهمیدن است؛ فهمیدن کسی که رفتارش با انتظارهای معمول جور درنمیآید و فهمیدن کسی که زیر بار مسئولیت، آرامآرام از درون ترک میخورد.
خلاصه کتاب تصویر آخر
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
یلدا بعد از کلاس نقاشی باید برادرش آیت را به خانه برساند، اما همزمان مسابقهی مهم والیبال هم دارد و هیچچیز طبق برنامه پیش نمیرود. تأخیر پدر، در دسترس نبودن ماماننرگس و فشار زمانی، او را عصبی و فرسوده میکند. وقتی در خانه خشمش را سر آیت خالی میکند و او را به پشتبام میفرستد، حادثهای برای پسر همسایه رخ میدهد و آیت بهعنوان متهم شناخته میشود. از اینجا داستان وارد مرحلهای میشود که یلدا باید میان احساس گناه، ترس، خشم و تلاش برای فهمیدن حقیقت حرکت کند؛ حقیقتی که فقط با آنچه دیگران دیدهاند یکی نیست.
چرا باید کتاب تصویر آخر را بخوانیم؟
دلایل خواندن تصویر آخر را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب فشارهای پنهان زندگی یک نوجوان را در کنار مسئولیت خانوادگی بهشکل ملموس نشان میدهد.
- داستان امکان فکرکردن به قضاوت عجولانه و فاصلهی میان ظاهر ماجرا و واقعیت را فراهم میکند.
- خواننده با موقعیتی روبهرو میشود که در آن خشم، عذاب وجدان، مراقبت و احساس نادیدهماندن همزمان حضور دارند.
- نقاشی و تصویر در این اثر فقط تزئینی نیستند و به فهم بهتر شخصیت آیت و مسیر روایت کمک میکنند.
- کتاب برای شناخت تنشهای یک خانواده درگیر با سوءتفاهم، فرسودگی و نگاه دیگران مادهی خوبی برای تأمل فراهم میکند.
خواندن تصویر آخر به این گروهها پیشنهاد میشود:
- نوجوانانی که به داستانهای شخصیتمحور با فضای خانوادگی و اجتماعی علاقه دارند.
- خوانندگانی که میخواهند دربارهی فشار مراقبت از یکی از اعضای خانواده و اثر آن بر روابط خانه بیشتر بخوانند.
- کسانی که به روایتهایی دربارهی قضاوت، سوءبرداشت و کشف تدریجی حقیقت توجه دارند.
- علاقهمندان به داستانهایی که در آن احساس خشم، گناه و تنهایی در مرکز تجربهی شخصیت اصلی قرار میگیرد.
- مخاطبانی که از رمانهای نوجوان با فضای واقعگرایانه و موقعیتهای پرتنش استقبال میکنند.
بخشی از کتاب تصویر آخر
«دعا میکردم قطار بعدی زودتر برسد. چیزی به ساعت چهار نمانده بود. اگر دور قبل آیت پیله نمیکرد که باید تا آخر خط برویم، خیلی زودتر از اینها رسیده بودیم خانه. دوباره داشتیم از خط آزادگان برمیگشتیم سمت خانه. کو تا دوباره میرسیدیم جوادیه؟
آیت کولهاش را انداخته بود پشتش. سرش مثل زنگ ساعت شماطهداری که دستش گرفته بود، با هر ثانیه، بین تونلها، چپ و راست میشد.
گفتم:
صبر کن الان قطار مییاد. باشه؟ الان مییاد.
چشمم به تونل بود و گوشهایم را تیز کرده بودم که بالاخره قطار کِی پیدایش میشود. تمام فکر و ذکرم توی سالن، پیش بچهها بود. اگر این تیم را میبردیم، شانس بیشتری داشتیم که به فینال بازیهای منطقه برسیم. دلم بدجوری پیچ میزد. یکچیزی آن وسط تاب میخورد، تا گلویم میآمد بالا و دوباره میرفت پایین. مسابقه ساعت چهار شروع میشد. به خودم دلگرمی دادم که دیر نشده، هنوز هم وقت داری.
بیشتر از ده بار به بابا زنگ زدم که به یکی از ایستگاههایی که در مسیرم هست بیاید و آیت را با خودش ببرد. اینطوری من هم از همانجا یکراست میرفتم سالن.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب تصویر آخر و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | تصویر آخر |
| موضوع | داستان کودک و نوجوانان |