معرفی کتاب سرسی
کتاب سرسی (Circe) نوشته مدلین میلر و ترجمه رزا حسینی سارانی و حاصل بازآفرینیِ زندگی یکی از شناختهشدهترین چهرههای اسطورهای است؛ شخصیتی که در این رمان از درونِ تجربههای خودش سخن میگوید. این کتاب سرگذشت دختری را دنبال میکند که در میان ایزدان، ضعیف و کماهمیت شمرده میشود، اما بهتدریج نسبت خود را با قدرت، طردشدگی، میل، ترس و دگرگونی کشف میکند. رمان حاضر از انگلستانِ قرن ۲۱ را انتشارات میلکان منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب سرسی اثر مدلین میلر
کتاب سرسی، نوشتهی مدلین میلر، از جهان اسطورههای یونانی بهره گرفته است؛ نه از نگاه قهرمانان نامدار و فرمانروایان، بلکه از زاویهی دید دختری که در خاندان هلیوس به دنیا آمده و از ابتدا با تحقیر، مقایسه و نادیدهگرفتهشدن روبهرو بوده است. راوی خودِ سرسی است؛ کسی که میان تایتانها و ایزدان، نه شکوه پدر را دارد و نه زیبایی خواهران و خویشاوندانش را. این جایگاه حاشیهای، فضای رمان حاضر را شکل میدهد و باعث میشود اثر بیش از آنکه بر نمایش قدرت تکیه کند، بر تجربهی زیستن در سایهی قدرت متمرکز شود.
رمان سرسی اثر مدلین میلر نشان میدهد که دنیای ایزدان، با همهی درخشش و جاودانگی خود، سرشار از سلسلهمراتب، ترس، بیرحمی و خودخواهی است. این اثر همچنین به تفاوت میان قدرت و شرافت پرداخته است. رابطهی راوی با پدر، مادر، خواهران و برادرانش، حس بیجایی و میلش به دیدهشدن و دلبستگیاش به جهان فانیها مسیر دگرگونی او را پیش میبرد. نثر اثر آمیخته به تصویرهای پررنگ، توصیفهای حسی و لحنی اعترافگونه است؛ لحنی که هم شکوه جهان اسطوره را حفظ کرده و هم تنهایی و آشفتگی سرسی را برجسته کرده است.
سرسی ۲۷ فصل دارد.
خلاصه داستان سرسی
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
هنگام تولد سرسی هنوز نامی برای موجودی مثل او وجود نداشت. او دختر هلیوس و پرسی است، اما در میان خاندان پرشکوه ایزدانْ نه زیبا شمرده میشود و نه نیرومند. کودکی سرسی با تحقیر، تمسخر و تنهایی میگذرد؛ تااینکه دیدن مجازات پرومیتیس و گفتوگوی کوتاه سرسی با او، نگاهش به جهان را تغییر میدهد. سرسی به موجودات فانی نزدیک میشود و دلبستگیاش به یک ماهیگیر جوان، او را بهسمت جستوجوی نیرویی میبرد که ایزدان از آن میترسند. سرسی کمکم از یک پری کماهمیت به شخصیتی دگرگونکننده تبدیل میشود.
چرا باید کتاب سرسی را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب سرسی را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این رمان اسطورههای یونانی را از زاویهدید شخصیتی روایت میکند که معمولاً در حاشیهی روایتهای بزرگ قرار دارد.
- خواننده در این کتاب با دنیای ایزدان بهمثابهی نظمی آکنده از ترس، تحقیر و رقابت آشنا میشود.
- این رمان مسیر شکلگیری شخصیتی را نشان میدهد که از نادیدهگرفتهشدن به شناخت نیروی درونی خود میرسد.
- رابطهی سرسی با موجودات فانی، پرسشهایی را دربارهی مرگ، قدرت، شفقت و بهای دگرگونی مطرح میکند.
خواندن کتاب سرسی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب سرسی به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به رمانهای اسطورهای که میخواهند چهرهای آشنا را از زاویهای تازه دنبال کنند.
- خوانندگانی که به رشد تدریجی یک قهرمان زن در ادبیات داستانی قرن ۲۱ انگلستان علاقه دارند.
- کسانی که از فضاهای آمیخته به افسانه، قدرت، حسادت و سرنوشت در ادبیات داستانی لذت میبرند.
- علاقهمندان به رمانهایی اقتباسی که رابطهی ایزدان و انسانها را از منظری نزدیکتر بررسی میکند.
درباره مدلین میلر
مدلین میلر (Madeline Miller) متولد ۲۴ ژوییهی ۱۹۷۸ و رماننویسی آمریکایی است که در نیویورک و فیلادلفیا رشد کرده است. او مدرک کارشناسی و کارشناسیارشد خود را در رشتهی مطالعات کلاسیک از دانشگاه براون دریافت کرد و سپس در کمیتهی اندیشهی اجتماعی دانشگاه شیکاگو و نیز در بخش دراماتورژی مدرسهی نمایش ییل، با تمرکز بر اقتباس متون کلاسیک به قالبهای مدرن، به تحصیل پرداخت. میلر بیش از ۱۵ سال به تدریس و آموزش زبانهای لاتین، یونانی و آثار شکسپیر به دانشآموزان دبیرستانی مشغول بود.
نخستین رمان مدلین میلر با عنوان «آواز آشیل» پس از ۱۰ سال نگارش در سال ۲۰۱۱ منتشر شد و دومین رمانش به نام سرسی (Circe) در سال ۲۰۱۸ انتشار یافت. آثار او به بیش از ۲۵ زبان ازجمله هلندی، چینی ماندارین، ژاپنی، ترکی، عربی و یونانی ترجمه شدهاند و مقالههایش در نشریاتی مانند گاردین، والاستریت ژورنال، واشینگتن پست، تلگراف، لفمز کوارترلی و NPR.org منتشر شده است.
جوایز و افتخارات کتاب سرسی و نویسنده
رمان سرسی برندهی جوایز Athenaeum Literary Award، Goodreads Choice Award در بخش فانتزی، Kitschies Red Tentacle، Books Are My Bag Readers' Award در بخش داستان، Indies Choice Best Adult Fiction of the Year، Indies Choice Best Audiobook of the Year، Alex Award انجمن کتابخانهی آمریکا و Elle Big Book Award شد و همچنین در فهرست نامزدهای Women's Prize for Fiction، International Dublin Literary Award، Andrew Carnegie Medals for Excellence، Australian Book Industry Awards، Joyce Carol Oates Literary Prize، Mythopoeic Awards و RUSA CODES Reading List قرار گرفت.
رمان «آواز آشیل» به قلم مدلین میلر در سال ۲۰۱۲ برندهی جایزهی اورنج برای داستان شد و در سال ۲۰۱۲ در فهرست نامزدهای جایزهی نویسندهی سال استونوال قرار گرفت. این رمان همچنین در سال ۲۰۱۳ برندهی جایزهی Gaylactic Spectrum و فهرست کتابهای Rainbow انجمن کتابخانهی آمریکا شد و در فهرست یا مرحلهی نهایی جوایزی ازجمله Massachusetts Book Award، Chautauqua Prize، Independent Booksellers' Book Prize، RUSA CODES Reading List و Stonewall Book Award قرار گرفت.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره کتاب سرسی و نویسنده
- کلر مسود (Claire Messud)، در نقدی برای نیویورک تایمز، رمان سرسی را لذتبخش توصیف کرد و از مضامین فمینیستی آن و نیز «روایت بهشدت روانشناختی، رستگاریبخش و در نهایت تبرئهکننده»ی آن از داستان آشنای سرسی تمجید کرد.
- رون چارلز در نقدی که در واشینگتن پست منتشر شد، رمان مدلین میلر را در بستر جنبش MeToo بررسی کرد و بازآفرینی داستان سرسی را «تکاندهنده و غیرمنتظره» خواند؛ اقتباسی که با تاباندن «نوری فمینیستی» بر روایتهای جاودانه، «جزئیاتی را روشن میکند که پیشتر متوجه آنها نشده بودیم».
- آیدا ادماریام، منتقد گاردین، مدلین میلر را بهدلیل خلق تازگی و «پیشبرندگی روایی» از طریق متمرکزکردن رمان سرسی بر زندگی عاطفی یک زن ستود.
- وبگاه گودریدز رمان سرسی را بهعنوان «بهترین رمان فانتزی دهه» برگزید.
چه نسخههای دیگری از کتاب سرسی منتشر شده است؟
کتاب حاضر توسط مترجمان و ناشران متفاوت در سالهای مختلف ترجمه و منتشر شده است. فهرست زیر چاپهایی از این کتاب را نشان میدهد:
: سیرسه: رمان ترجمهی فاطمه شهابینژاد، نشر نون، ۱۴۰۴.
: سرسی ترجمهی روناک احمدیآهنگر، نشر آموت، ۱۳۹۷.
: سیرسه= circe ترجمهی مهرزاد جعفری، نشر آذرباد، ۱۳۹۷.
بخشی از کتاب سرسی
«انگشتانش بهنرمی روی تیرکهای چوبی میلغزید و انگار نخهای پود را نوازش میکرد؛ درست مانند اسطبلداری که اسب برندهای را ستایش میکند. هیچ سؤالی نپرسید؛ انگار فقط با دستزدن به دار بافندگی، روش کارکردنش را فهمیده بود. نور پنجره دستانش را درخشان کرده بود؛ طوری که انگار عمداً دارد کارش را نورانی میکند. با احتیاط پردهنگارهٔ نیمهکارهٔ مرا از دار باز کرد و نخهای سیاه را به آن بست. حرکاتش دقیق و همگی هدفمند بود. اودیسیوس به من گفته بود که او شناگر ماهری است و دستها و پاهای کشیدهاش بدون هیچ زحمتی او را به مقصد میرساند.
آن بیرون، آسمان داشت تغییر میکرد. ابرها آنقدر پایین آمده بود که انگار روی پنجره کشیده میشد. صدای باریدن نخستین قطرات درشت باران را شنیدم. تلماکوس و تلگونوس ناگهان در را باز کردند و وارد شدند. بهخاطر کشیدن قایق، لباسهایشان خیس بود. وقتی تلگونوس پنلوپی را جلوی دار بافندگی دید، شتابان جلو رفت و هنوز چیزی نشده، از ظرافت کارش شگفتزده شد و دهانش باز ماند؛ اما من بهجایش تلماکوس را تماشا کردم. چهرهاش در هم کشیده شد، بیدرنگ روی گرداند و بهسمت پنجره دور شد.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب سرسی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | سرسی |
| حجم فایل کتاب | ۸.۰۱ مگابایت |
| شابک | ۹۷۸۶۲۲۲۵۴۹۳۹۸ |
| تعداد صفحهها | ۴۴۸ صفحه |
| قیمت کتاب | ۹۷۵۰۰ تومان |
راستش از اینجا نخوندم و ترجمه هم نبود اما کامنت میذارم چون داستان فوقالعاده جذابی داره سیرسه دختر هلیوس تایتان خورشیده (تایتانها=نسل قدیمی خدایان یونان) نه قدرت خاصی داره نه زیبایی غیرعادی و نه پیشگویی خاصی دربارهش شده. فقط نامیراست سیرسه بعد از...بیشتر
سرسی بازآفرینی هوشمندانهای از اسطورههای یونان است که با نثری روان و شخصیتپردازی عمیق، به هویت، قدرت و تنهایی میپردازد. ریتم آرام روایت ممکن است برای علاقهمندان داستانهای پرحادثه کند به نظر برسد، اما دوستداران رمانهای اسطورهای و شخصیتمحور از...بیشتر
با اینکه کتاب رو نخونده نباید مورد قضاوت بدیم اما من هیچوقت تا اساطیر ایران رو نخوندم پا به این کتابا نمی زارم چون مطمعنم اساطیر ما خیلی داستان های جالب تری خواهند داشت.
اسپین آف گیم آف ترونزه. واسه همه تخت بازیات سرسی