کتاب مدیران سمی
راهنمای کاربردی کار، گفتوگو و رفتار با مدیران سمی و کارمندان سمی
معرفی کتاب مدیران سمی
کتاب مدیران سمی نوشته آدلین پرز و ترجمه کاظم زینالی است که انتشارات لیوسا آن را منتشر کرده است. این اثر به یکی از فرسایندهترین تجربههای محیط کار نزدیک میشود: روبهرو شدن با مدیری که با تحقیر، فشار، بیثباتی یا کنترلگری، کار روزانه را به میدان تنش تبدیل میکند. نویسنده باتکیهبر تجربههای شخصی و نمونههای متعدد، فقط به توصیف مشکل بسنده نمیکند و نشان میدهد چگونه میتوان رفتار مدیر را شناخت، مرز گذاشت و از نقش قربانی فاصله گرفت. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مدیران سمی
کتاب مدیران سمی نوشته آدلین پرز به مسئلهای میپردازد که در بسیاری از محیطهای کاری دیده میشود اما معمولاً نامگذاری و تحلیل دقیق آن آسان نیست: رفتارهای آزارندهی مدیران و اثرشان بر اعتمادبهنفس، آرامش روانی و کیفیت کار. نویسنده از همان ابتدا فضای کتاب را بر پایهی تجربههای زیسته، مشاهدههای شغلی و گفتوگو با افراد مختلف میسازد. نتیجه، متنی است که هم به نشانههای سمیبودن مدیر میپردازد و هم به این سؤال که چرا بعضی کارمندان بیشتر در معرض چنین رابطههایی قرار میگیرند. در این مسیر، موضوع فقط نقد مدیر نیست؛ سهم الگوهای رفتاری کارمند، مرزهای شخصی، ترس از تعارض و میل به جلب رضایت دیگران هم بررسی میشود.
کتاب مدیران سمی علاوهبر دستهبندی رفتارهای آسیبزا، چند مسیر مشخص برای فهم موقعیت پیشنهاد میکند. بخشی از کتاب به تقسیم مدیران سمی به سطوح نقرهای، طلایی و پلاتینیومی اختصاص دارد تا شدت و شکل آزار روشنتر شود. بخش مهم دیگری هم به نظریهی DISC میپردازد و چهار تیپ رفتاری قرمز، زرد، سبز و آبی را توضیح میدهد تا تفاوت میان یک مدیر صرفاً دشوار و یک مدیر واقعاً سمی بهتر دیده شود. بعد از آن، کتاب سراغ نقش قربانی، مثلث کارپمن، مرزگذاری، شیوهی گفتوگو و راههای واکنش در موقعیتهای پرتنش میرود.
کتاب مدیران سمی در فصلهای بعدی، انواع مدیران عادی و سمی را کنار هم میگذارد و برای هریک، نمونه رفتارها، تلههای ارتباطی و شیوهی برخورد را شرح میدهد. مدیر عجول، مدیر رباتیک، مدیر خلاق و مدیر بیشازحد مهربان فقط چند نمونه از این تیپها هستند. لحن اثر در بسیاری از بخشها صریح، طنزآمیز و بیپرده است و همین ویژگی باعث میشود بحثی سنگین مثل آزار شغلی، خشک و دور از زندگی روزمره نماند. این کتاب بیش از هر چیز بر شناخت موقعیت، حفظ کرامت فردی و تبدیل واکنشهای هیجانی به تصمیمهای سنجیده تمرکز دارد.
خلاصه کتاب مدیران سمی
کتاب مدیران سمی از این نقطه شروع میکند که همهی رفتارهای تند یا خشک در محیط کار الزاماً نشانهی سمیبودن نیستند. آدلین پرز ابتدا تفاوت میان مدیر دشوار و مدیر آسیبزا را روشن میکند و بعد با مثالهای متعدد، نشانههای تحقیر، کنترلگری، بیاعتنایی، فشار دائمی و سوءاستفاده از قدرت را نشان میدهد. سپس سراغ تیپهای رفتاری مدیران میرود تا راه گفتوگو با هریک روشنتر شود. بخش مهمی از کتاب هم به کارمندانی اختصاص دارد که ناخواسته در نقش قربانی میمانند، مرز نمیگذارند یا از ترس تعارض سکوت میکنند. در ادامه، اثر بر شناخت الگوهای تکراری، بازسازی اعتمادبهنفس و انتخاب واکنشهای مؤثر در برابر موقعیتهای سمی متمرکز میشود.
چرا باید کتاب مدیران سمی را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب مدیران سمی را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب نشانههای مدیر سمی را از رفتارهای صرفاً سختگیرانه یا ناهماهنگ جدا میکند.
- خواننده با مطالعهی این کتاب میتواند الگوهای آزار شغلی و اثر آنها بر احساس ارزشمندی خود را دقیقتر تشخیص دهد.
- این اثر فقط بر مدیر تمرکز نمیکند و نقش مرزهای شخصی، ترس از تعارض و ماندن در نقش قربانی را هم بررسی میکند.
- کتاب با معرفی تیپهای رفتاری DISC کمک میکند تفاوت سبکهای ارتباطی در محیط کار بهتر فهمیده شود.
- نمونهها و موقعیتهای متعدد کتاب، مسئله را از حالت کلی خارج میکند و به تجربههای واقعی محیط کار نزدیک نگه میدارد.
- خواندن این کتاب برای کسانی مفید است که میخواهند پیش از تصمیمگیری، موقعیت شغلی خود را روشنتر تحلیل کنند.
خواندن کتاب مدیران سمی به این گروهها پیشنهاد میشود:
- کارمندانی که در محیط کار با تحقیر، فشار روانی یا بیثباتی رفتاری مدیر روبهرو هستند.
- خوانندگانی که میخواهند تفاوت میان مدیر سختگیر، مدیر ناهماهنگ و مدیر واقعاً سمی را بهتر بفهمند.
- کسانی که در روابط کاری بهسختی مرز میگذارند و از تعارض یا نهگفتن پرهیز میکنند.
- مدیرانی که میخواهند اثر رفتار و سبک ارتباطی خود را بر اعضای تیم دقیقتر بشناسند.
- علاقهمندان به موضوعات رفتار سازمانی، ارتباطات کاری و تنشهای محیط کار.
بخشی از کتاب مدیران سمی
«به یاد داشته باش فقط تو نیستی که گرفتار یک مدیر سمی شدهای. از طرفی، اینگونه از مدیران، افراد زیرک و باهوش و دارای اعتمادبهنفس را تهدیدی برای جایگاه خودشان تلقی میکنند. پس این موقعیت را بهعنوان یک چالش در نظر بگیر. درجات مختلفی از سمی بودن در بین این مدیران وجود دارد و نشانهها و ویژگیهای هرکدام بسته بههمکارانشان، از همدیگر متفاوت است. همه ما متفاوت هستیم؛ بنابراین، سبک مدیریتی واحد، مطلوب همه ما نیست. ممکن است تو از نظر برخی یک مدیر سمی باشی و از نظر عدهای دیگر، بهترین مدیر جهان.
بیا درباره ویژگیهای یک مدیر سمی به اشتراک نظر برسیم. کدام مدیر، واقعاً سمی است؟ من برای درجهبندی میزان سمی بودن رفتارهای مدیران، آنها را در قالب سه گروه یعنی سمی نقرهای، سمی طلایی و سمی پلاتینیومی دستهبندی کردهام.
مدیر سمی نقرهای فردی است که نسبت به بقیه، کار بیشتری روی دوش تو میگذارد. صدبار یک مطلب را توضیح میدهد؛ بهعبارتی با تو مثل یک کارآموز رفتار میکند. برای همه چیز جوابی در آستینش دارد. خودش دست به سیاه و سفید نمیزند. کردار و گفتارش در جمع و تنهایی متفاوت است. حوصله و وقت توضیح و آموزش به تو را ندارد. وقتی حرف و خواستهاش را نمیفهمی، کفری میشود. هیچ خطایی را نمیپذیرد و تفرقه میاندازد تا بهتر حکومت کند.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب مدیران سمی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | مدیران سمی |
| عنوان دیگر | راهنمای کاربردی کار، گفتوگو و رفتار با مدیران سمی و کارمندان سمی |
| موضوع | مدیریت و کسب و کار، روانشناسی عمومی |
| نویسنده | آدلین پرز |