کتاب جف شیش (معرفی و نقد بازیهای پیشارایانهای)
خواندن نظراتمعرفی کتاب جف شیش (معرفی و نقد بازیهای پیشارایانهای)
«جف شیش (معرفی و نقد بازیهای پیشارایانهای)» کتابی به قلم سید محمد صاحبی (-۱۳۶۴) است که از دیدگاهی جامعه شناسانه به معرفی، بررسی و نقد بازی های دسته جمعی، پیش از به میدان آمدن رایانه و فضای مجازی پرداختهاست.
در مقدمه میخوانید:
آن دسته از بازیها که در محیط باز و غیرمسقف اجرا شده و میشوند را بازیهای میدانی گفته و میگویند. البته همه این بازیها در محیط بسته و مسقف نیز قابل اجرا بوده و هستند، لذا این تعریف، تعریف جامع و کاملی محسوب نشده و نمیشود؛ اما به دلایل کاملاً نامعلوم این تعریف را پذیرفته و میپذیریم. ضمن اینکه مسئولیت جانیِ شرکتکنندگانِ بازی در محیط بسته و مسقف بر عهده خود ایشان بوده و میباشد و قانونگذاران بازی هیچگونه مسئولیتی را در این مورد تقبل نکرده و نمیکنند. چون از اول گفته بودند که بازیها باید در محیط باز و غیرمسقف انجام شود، اگر نمیگفتند یک چیزی. ولی حالا که گفتهاند. آن دسته از بازیها را نیز که دور هم برگزار میشود بازیهای دور همیگویند.ما در این کتاب به بررسی، معرفی و نقد بازیهایی چند از این دو دسته پرداختهایم.
در معرفی بازی کلاغپر امده است:
اصل غافلگیری از نکات قابلتوجه در این بازی است. به اینصورت که شخص اعلامکننده اسامی بعد از اینکه چند پرنده را که قابلیت پریدن دارند، نام میبرد، اسم جانوری را میگوید که توانایی پریدن نداشته باشد، به طور مثال: «مورچه.»
در این مرحله، اگر هرکدام از شرکتکنندگان به رویه گذشته عمل کنند و دست خود را بالا ببرند یا بگویند: پَرررررر، ازشرکت در ادامه بازی محروم شده و سوخته محسوب میشوند. در این لحظه بخصوص، همه باید بر اینکه جانور مذکور توانایی پریدن ندارد، تأکید کنند و علت اینکه چرا توانایی پریدن ندارد را هم اظهار کنند و حتی از بیاطلاعی پدر جانور مذکور، مبنی بر خبر نداشتن وی از این موضوع نیز یاد کنند. به اینصورت که همگی به اتفاق فریاد بزنند: «مورچه که پر نداره... باباش خبر نداره».
پشت مدرنیسم علیه فمینیسم
دور دنیا با زیرشلواریعبدالله مقدمی
فیضاً لهناصر فیض
پرتقال در جعبه ابزاراحمد ملکوتیخواه
بریدهای برای کتاب ثبت نشده است
بنظرم کتاب خیلی جذابی بود اما به اینجا داره که متاسفانه اواخرش, شوخی ها تکراری میشه و جذابیتش متر میشه
بامزه بود. البته نه همهجاش! 😬 یه تیکههاییش معمولی و بیمزه میشد ولی در کل جالب بود و خوشم اومد. بهویژه برای اونایی که اهل این مدل بازیا بودن و هستن (دههی شصتیا و هفتادیا فکر کنم) خاطرهانگیزه. همونطور که نویسنده تهِش گفت،
۱. با تمام کتابهای طنزی که خوندم فرق داشت. ترکیب یه ذهن خلاق، یه قلم توانمند و طنزی خاص. ۲. فکر میکنم کتاب در دستهبندی اشتباه قرار گرفته.
جالب بود. با نگاه طنز و خنده دار، به بازی های کوچیکی هامون نگاه میکرد. نقد های جالبی زده! ولی خب، شاید فایده خاصی نداشت...