کتاب نوجوان من (جلد یازدهم، آموزش مهارت تاب آوری)
راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی نوجوانان؛ فنر زندگی
معرفی کتاب نوجوان من (جلد یازدهم، آموزش مهارت تاب آوری)
کتاب نوجوان من (جلد یازدهم، آموزش مهارت تاب آوری) (راهنمای جامع و گامبهگام توانمندسازی نوجوانان؛ فنر زندگی) نوشته منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ و ویراسته فاطمه علی جعفری، اثری است که بر یک مهارت محوری در زندگی نوجوانان و جوانان تمرکز کرده است: توانایی برخاستن دوباره پس از شکستها و عبور از رنجها. این جلد از مجموعهی نوجوان من بهطور ویژه به تابآوری عاطفی و روانی در دورهی نوجوانی و آغاز جوانی پرداخته و نشان داده که چگونه میتوان از دل تجربههایی مثل طردشدگی، مقایسه، فشار موفقیت و تنهایی، معنا و رشد درونی ساخت. کتاب ترکیبی از توضیحهای روانشناختی، مثالهای واقعی از زندگی نوجوانان، تمرینهای مرحلهبهمرحله، کاربرگها و تکنیکهای عملی است که هم به فهم نظری تابآوری کمک میکند و هم آن را به رفتار روزمره پیوند میدهد. انتشارات حکمت و عرفان این کتاب را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نوجوان من (جلد یازدهم، آموزش مهارت تاب آوری)
کتاب نوجوان من (جلد یازدهم، آموزش مهارت تاب آوری) نوشتهی منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ، سفری درونی را برای نوجوانان و جوانان ترسیم کرده است، سفری که از پرسشهای ساده دربارهی شکست و درد شروع میشود و به مفاهیمی مثل هویت، احترام به خود، آزادی و مسئولیت میرسد. نویسندگان در این کتاب نشان میدهند که تابآوری تنها به معنای تحمل مشکلات نیست، بلکه توانایی بازیابی خود، یافتن معنا در تجربههای سخت و تبدیل چالشها به فرصتهای رشد است.
منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ در فصلهایی با عنوانهایی مانند بیداری درون، مواجهه با تاریکی، ابزارهای عملی تابآوری، برخاستن دوباره و سفر قهرمان، ابعاد مختلف این مهارت را بررسی کردهاند. آنها با بهرهگیری از مثالها، داستانهای کوتاه، تمرینهای عملی و فعالیتهای خودشناسی، موضوعاتی مانند طردشدگی، احساس تعلق، قضاوت و مقایسه، تنهایی، عزتنفس، احترام به خود، آزادی، مسئولیتپذیری و هویت را مطرح کردهاند.
این کتاب در کنار بیان مبانی نظری، ابزارهایی کاربردی برای مدیریت هیجانها، تصمیمگیری آگاهانه، تقویت احساس امنیت درونی و بازسازی نگرش فرد نسبت به خود و دیگران ارائه میدهد. جلد یازدم مجموعهی نوجوان من اثر منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول بیگ، نوجوان را به سفری درونی دعوت میکند، سفری که در آن هر شکست میتواند به تجربهای آموزنده و هر رنج به پلی برای رشد و تبدیلشدن به نسخهای آگاهتر و توانمندتر از خویشتن بدل شود.
خلاصه کتاب نوجوان من (جلد یازدهم، آموزش مهارت تاب آوری)
در فصل اول کتاب نوجوان من (جلد یازدهم، آموزش مهارت تاب آوری) که بیداری درون نام دارد، مفهوم تابآوری بهعنوان استقامت درونی در برابر سختیها توضیح داده شده است. نویسندگان تفاوت تحمل و تابآوری را روشن کردهاند و نشان دادهاند که تابآوری فقط دوامآوردن نیست، بلکه تبدیل رنج به معناست. در همین فصل، به فلسفهی رنج در روانشناسی نوجوان پرداخته شده، دو بخش خود شکننده و خود قوی معرفی شده و نظام درونی تابآوری بر سه ستون احساس، معنا و عمل بنا شده است. متن در این بخشها هم از زبان علمی بهره گرفته و هم با مثالهایی مانند داستان ندا و آرمین، مفاهیم را در موقعیتهای روزمرهی مدرسه، امتحان و شکستهای کوچک قابلدرک کرده است.
فصل دوم با عنوان مواجهه با تاریکی به تجربههای عاطفی عمیقتر میپردازد، موضوعاتی مانند طردشدگی، زخم تعلق، قضاوت و مقایسه، بحران موفقیت ظاهری و تنهایی. در این فصل، طردشدن بهعنوان زنگ بیدارباش هویت توصیف شده و تمرینهایی مانند دیدهشدن از درون و آینهی زیبایی برای تقویت پذیرش خویشتن ارائه شده است. مثالهایی مانند داستان مینا و سارا نیز نشان میدهند که چگونه نوجوانان در دل طردشدگی یا خستگی از خوببودن، به هستهی هویت خود نزدیک میشوند.
فصل سوم به معرفی ابزارهای عملی تابآوری اختصاص دارد و تکنیکهایی مانند حلقهی بازیابی امنیت، آینهی احترام، دفتر روزانهی بازسازی درون، مکث تصمیم و چرخهی هل و کش در روابط را آموزش میدهد. فصل چهارم نیز با موضوع برخاستن دوباره، به مسئولیت آزادی در اوایل جوانی، یادگیری از شکستها، گفتوگو با ترس و انتخاب آگاهانهی مسیر زندگی میپردازد.
فصل پنجم با عنوان سفر قهرمان بر این ایده تأکید دارد که هر انسان قهرمانی درونی دارد که در مسیر عبور از دردها و چالشها شکل میگیرد. در این فصل، مفهوم قهرمان درونی من کیست؟ و حلقهی تحول شخصی مطرح شده و نشان داده میشود که چگونه هر رنج و هر شکست میتواند پلی برای رشد، خودشناسی و تبدیلشدن به نسخهای آگاهتر و توانمندتر از خویشتن باشد.
چرا باید کتاب نوجوان من (جلد یازدهم، آموزش مهارت تاب آوری) را بخوانیم؟
کتاب نوجوان من (جلد یازدهم، آموزش مهارت تاب آوری) برای کسانی که بهدنبال درک عمیقتری از احساسها و واکنشهای خود در دورهی نوجوانی و آغاز جوانی هستند، مجموعهای منظم از توضیح، مثال و تمرین فراهم کرده است. این اثر تابآوری را به زبان تجربههای روزمرهی مدرسه، خانواده، دوستی، شبکههای اجتماعی و انتخابهای تحصیلی و شغلی ترجمه کرده و نشان داده است که مفاهیم روانشناختی چگونه در لحظههای سادهای مثل یک پیام در گروه، یک مصاحبهی ناموفق یا یک عصر تنهایی عمل میکنند.
ساختار کتاب حاضر بهگونهای است که هر فصل از یک ایدهی نظری شروع میشود، سپس با مثالهای واقعی و روایتهای کوتاه آن را قابلدرک میکند و در نهایت با کاربرگها و تکنیکهای مرحلهبهمرحله، امکان تمرین شخصی را فراهم میکند. پرداختن به موضوعاتی مثل طردشدگی، زخم تعلق، قضاوت ظاهری، خستگی از موفقیت و تنهایی مقدس، کتاب را به متنی تبدیل کرده است که نهتنها به موقعیتهای بحرانی، بلکه به لحظههای ظریف و پنهان زندگی عاطفی نوجوانان هم توجه دارد.
خواندن کتاب نوجوان من (جلد یازدهم، آموزش مهارت تاب آوری) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب نوجوان من (جلد یازدهم، آموزش مهارت تابآوری) به نوجوانان و جوانانی پیشنهاد میشود که با احساس شکست، طردشدگی، مقایسهی مداوم با دیگران، فشار برای خوببودن همیشگی یا تنهایی دستوپنجه نرم میکنند و میخواهند این تجربهها را بهتر بفهمند و مدیریت کنند. این اثر همچنین به والدین، مربیان، مشاوران مدرسه و دانشجویان رشتههای مرتبط با روانشناسی و تعلیموتربیت توصیه میشود که بهدنبال ابزاری کاربردی برای گفتوگو دربارهی تابآوری با نوجوانان هستند و میخواهند تمرینها و کاربرگهای مشخصی برای کار روی احترام به خود، تنظیم هیجان و تصمیمگیری آگاهانه در اختیار داشته باشند.
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب نوجوان من (جلد یازدهم، آموزش مهارت تاب آوری) و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | نوجوان من (جلد یازدهم، آموزش مهارت تاب آوری) |
| عنوان دیگر | راهنمای جامع و گام به گام توانمندسازی نوجوانان؛ فنر زندگی |