معرفی کتاب قلب رازگو
کتاب قلب رازگو (The tell-tale heart)، نوشته ادگار آلن پو و ترجمه نیما ایرج زاده، یکی از داستانهای کوتاه این نویسنده است که انتشارات گیوا در سال ۱۴۰۳ آن را منتشر کرده است. کتاب حاضر یکی از مشهورترین داستانهای پو را در بر میگیرد که بر ذهن آشفته، ترس، گناه و جنون تمرکز دارد. مترجم کوشیده است فضای تیره، اضطراب مداوم و ضرباهنگ تند داستان را در زبان فارسی بازآفرینی کند و خواننده را قدمبهقدم در ذهن راویِ گرفتار وسواس و توهم پیش ببرد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب قلب رازگو اثر ادگار آلن پو
کتاب قلب رازگو یکی از داستانهای ادگار آلن پو است که در آن به دنیای تیره، پراضطراب و وسواسگونهی شخصیتهای او پرداخته شده است. راوی داستان از همان سطرهای آغازین، خود را «عصبی اما نه دیوانه» معرفی کرده است و با لحنی پر از اصرار و توجیه، ماجرای قتلی را که مرتکب شده، بازگو میکند. این لحن دفاعی و پرتنش فضای کلی کتاب را شکل میدهد و خواننده را در موقعیتی قرار میدهد که میان عقل و جنون و حقیقت و توهم سرگردان میماند. در این کتاب تمرکز بر ذهن راوی و تجربهی درونی اوست نه بر حادثههای بیرونی.
کتاب قلب رازگو با تمرکز بر صدا، تاریکی، تپش قلب و گفتوگوی درونی، تصویری از ذهن انسانی ارائه میدهد که میکوشد عقلانیت خود را ثابت کند، اما هر جملهاش نشانهای تازه از فروپاشی درونی است. این اثر نمونهای از روایت اولشخصی است که تمام ماجرا را از زاویهدید یک راوی مضطرب و گرفتار توهم بازگو میکند و بهجای توصیفهای بیرونی، بر تجربهی روانی و حسی او تکیه میکند.
خلاصه داستان قلب رازگو
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
در کتاب قلب رازگو راوی، جوانی عصبی اما بهزعم خودش «نه دیوانه»، تصمیم میگیرد پیرمردی را که با او زندگی میکند به قتل برساند. انگیزهی او نه پول است و نه کینه، بلکه چشم آبی و کرکسی پیرمرد است که برایش به منبع وحشت تبدیل شده است. راوی با دقتی بیمارگونه، چند شب پیاپی نیمهشب وارد اتاق پیرمرد میشود تا نقشهاش را عملی کند.
او پس از قتل، جسد را زیر تختههای کف اتاق پنهان میکند و خود را پیروز و بیخطا میبیند، اما وقتی پلیس برای بررسی صدای جیغ به خانه میآید، صدای تپش قلبی خیالی در گوش راوی بلند و بلندتر میشود تا جایی که زیر فشار این صدا و احساس گناه، به همهچیز اعتراف میکند.
چرا باید کتاب قلب رازگو را بخوانیم؟
خواندن کتاب قلب رازگو فرصتی است برای ورود به ذهن شخصیتی که میان اصرار بر عقلانیت و سقوط در جنون در نوسان است. این کتاب نشان میدهد که چگونه یک وسواس کوچک میتواند به خشونت، توهم و اعترافی ناگهانی منجر شود.
خواندن کتاب قلب رازگو را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن این کتاب به علاقهمندان به داستانهای تیره و روانشناختی، دوستداران آثار کلاسیک ادبیات جهان و کسانی پیشنهاد میشود که به بررسی ذهنیت مجرمان، احساس گناه و مرز باریک میان عقل و جنون علاقه دارند.
درباره ادگار آلن پو
ادگار آلن پو، نویسنده، شاعر و منتقد ادبی آمریکایی، در سال ۱۸۰۹ متولد شد و در سال ۱۸۴۹ درگذشت. او یکی از تأثیرگذارترین چهرههای ادبیات جهان و از پیشگامان داستان کوتاه مدرن است. نام پو بیش از هر چیز با ادبیات وحشت، داستانهای گوتیک، روایتهای روانشناختی و شکلگیری داستان کارآگاهی مدرن گره خورده است. آثار او با فضاسازیهای وهمآلود، شخصیتهای پیچیده و پرداختن به تاریکترین زوایای ذهن انسان، تأثیری ماندگار بر ادبیات جهان گذاشتهاند.
زندگی پو سرشار از دشواری و فقدان بود. او در کودکی والدینش را از دست داد و در طول زندگی با مشکلات مالی، ناکامیهای شخصی و مرگ زودهنگام همسرش مواجه شد. این تجربههای تلخ در بسیاری از آثارش بازتاب یافتهاند و به شکلگیری جهان داستانی خاص او کمک کردهاند. با وجود این مشکلات، پو فعالیت خود را در زمینهی نویسندگی، شاعری، نقد ادبی و ویراستاری ادامه داد و آثاری خلق کرد که امروزه از کلاسیکهای ادبیات جهان محسوب میشوند.
از مشهورترین آثار او میتوان به قتلهای خیابان مورگ، گربهی سیاه، سوسک طلایی، مغاک و آونگ و شعر ماندگار کلاغ اشاره کرد. داستانهای او اغلب حول موضوعاتی چون مرگ، جنون، احساس گناه، انتقام، تنهایی و ترس شکل میگیرند و با پایانهایی غافلگیرکننده و تأثیرگذار به اوج میرسند. پو در آثارش با مهارت کمنظیری به واکاوی ذهن انسان و اضطرابهای پنهان او پرداخته است.
یکی از مهمترین دستاوردهای ادبی او خلق نخستین نمونههای داستان کارآگاهی مدرن بود. داستان قتلهای خیابان مورگ معمولاً نخستین داستان کارآگاهی تاریخ ادبیات دانسته میشود؛ اثری که بسیاری از عناصر اصلی این ژانر، از جمله کارآگاه نابغه، معمای پیچیده و استدلال منطقی برای کشف حقیقت را داشت و بر نویسندگانی چون آرتور کانن دویل و آگاتا کریستی تأثیر گذاشت.
مرگ ادگار آلن پو نیز همچون بسیاری از داستانهایش در هالهای از ابهام باقی مانده است. او چند روز پیش از مرگ در شرایطی نامشخص و با وضعیتی وخیم در خیابان پیدا شد و پس از انتقال به بیمارستان درگذشت. علت دقیق مرگ او هرگز بهطور قطعی مشخص نشد و فرضیههای گوناگونی از بیماری و مسمومیت گرفته تا عوامل دیگر دربارهی آن مطرح شده است. همین رازآلودگیْ شخصیت و زندگی او را بیش از پیش به جهان داستانی آثارش نزدیک کرده است.
امروزه ادگار آلن پو یکی از مهمترین نویسندگان تاریخ ادبیات جهان شناخته میشود. نفوذ او را میتوان در ادبیات وحشت، داستانهای جنایی، شعر مدرن و حتی سینما مشاهده کرد. آثارش همچنان خوانده میشوند و نام او بهعنوان استادی بیهمتا در خلق فضاهای تاریک، رازآلود و روانشناختی در تاریخ ادبیات ماندگار مانده است.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
انتشارات اکباتان با ترجمهی صدر حاج سیدجوادی، انتشارات قدیانی با ترجمهی فرید مرادی و... در سالهای مختلف این کتاب را منتشر کردهاند.
بخشی از کتاب قلب رازگو
«درست است، واقعا عصبی بودم و هنوز هم خیلی خیلی خیلی وحشتناک عصبی هستم اما چرا میگویی که من دیوانه هستم؟ این ناراحتی نه تنها حواسم را مختل نکرده، بلکه حسهایم را تیزتر و حساستر کرده است؛ مخصوصا حس شنواییام را تیزتر کرده بود و تمام صداها را در آسمانها و زمین میشنیدم. من صداهای زیادی را از دوزخ میشنیدم. پس من چطور دیوانه هستم؟ گوش کنید! و ببینید که با چه سلامتی و چقدر آرام میتوانم کل داستان را برای شما تعریف کنم.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب قلب رازگو و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | قلب رازگو |
| موضوع | داستان کوتاه، داستان خارجی |