کتاب تجربه های کوچک رهایی بخش
معرفی کتاب تجربه های کوچک رهایی بخش
کتاب تجربه های کوچک رهایی بخش (Tiny experiments : how to live freely in a goal-obsessed world) نوشتهی آن لور لو کانف و ترجمه مهرسا شرع الاسلام در سال ۱۴۰۴ توسط نشر مون منتشر شده است. این کتاب با نگاهی تازه به مفهوم موفقیت و رشد فردی، به بررسی راههایی پرداخته است که افراد میتوانند در جهانی پر از اهداف ازپیشتعیینشده و مسیرهای خطی، راه شخصی خود را پیدا کنند. نویسنده باتکیهبر تجربههای شخصی و پژوهشهای علمی خواننده را بهسمت آزمایشهای کوچک و جسورانه در زندگی سوق میدهد؛ آزمایشهایی که میتوانند به رهایی از قالبهای کلیشهای و کشف مسیرهای تازه منجر شوند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب تجربه های کوچک رهایی بخش اثر آن لور لو کانف
کتاب تجربه های کوچک رهایی بخش (آزادانهزیستن در جهان هدفمحور) نوشتهی آن لور لو کانف و روایتی است از مواجهه با جهان هدفمحور و تلاش برای یافتن آزادی در دل ابهام و عدمقطعیت. نویسنده با روایت داستان زندگی خود، از ترک شغل رؤیایی در گوگل تا راهاندازی استارتآپ و بازگشت به دانشگاه، نشان داده است که مسیر موفقیت لزوماً خطی و قابلپیشبینی نیست. این کتاب چهار بخش اصلی دارد که هرکدام به یکی از جنبههای مهم رشد شخصی میپردازد؛ شروع با کنجکاوی، تمرین بهرهوری آگاهانه، انعطافپذیری در مواجهه با ابهام و همقدمشدن با جهان برای رؤیاپردازی بزرگتر. مفاهیمی مانند هدفگذاری خطی، فشارهای اجتماعی، الگوهای ذهنی و نقش کنجکاوی در رشد فردی در کتاب حاضر بهتفصیل بررسی شده است. آن لور لو کانف با مثالهایی از زندگی افراد مختلف و تحلیل علمی، ابزارهایی را معرفی کرده است که به خواننده کمک میکند مسیر شخصی خود را طراحی کند و از تکرار الگوهای قدیم فاصله بگیرد.
خلاصه کتاب تجربه های کوچک رهایی بخش
کتاب با نقد مدلهای سنتی موفقیت و هدفگذاری آغاز شده است. نویسنده با روایت تجربهی شخصیاش از ترک شغل معتبر و ورود به مسیرهای ناشناخته، به این نتیجه رسیده است که موفقیت واقعی در جسارت آزمایشهای کوچک و ساختن راههای تازه نهفته است. این کتاب تأثیر الگوهای ذهنی و فشارهای اجتماعی بر انتخابهای فردی را بررسی کرده و نشان داده است که چگونه این عوامل میتوانند ما را در مسیرهای تکراری و غیرشخصی قرار دهند. نویسنده مفهوم پیمان را بهعنوان جایگزینی برای هدفگذاری خطی معرفی کرده است؛ پیمانی که بر تکرار عمل، یادگیری از تجربه و رشد تدریجی استوار است. کتاب با ارائهی مثالهایی از افراد مختلف نشان داده است که آزمایشهای کوچک و پیوسته میتواند به کشف مسیرهای جدید و افزایش اعتمادبهنفس منجر شود. همچنین بر اهمیت جمعآوری دادههای شخصی، یادداشتبرداری و تحلیل روندهای زندگی روزمره بهعنوان ابزارهایی برای خودشناسی و تصمیمگیری تأکید شده است. این کتاب با تشویق به رهایی از الگوهای ذهنی محدودکننده و پذیرش ابهام، خواننده را بهسمت طراحی یک زندگی آزمایشی و پویا سوق داده است؛ یک زندگی که در آن کنجکاوی، انعطافپذیری و جسارت در آزمودن مسیرهای تازه، جایگزین پیروی کورکورانه از اهداف ازپیشتعیینشده میشود.
چرا باید کتاب تجربه های کوچک رهایی بخش را بخوانیم؟
کتاب تجربه های کوچک رهایی بخش با رویکردی متفاوت به موضوع موفقیت و رشد فردی، ابزارهایی عملی برای رهایی از فشارهای اجتماعی و ذهنی ارائه کرده است. این کتاب بهجای نسخههای کلیشهای موفقیت بر اهمیت آزمایشهای کوچک، یادگیری تدریجی و پذیرش ابهام تأکید کرده است. خواننده با مطالعهی این کتاب میتواند نگرش خود را نسبت به هدفگذاری، شکست و مسیر رشد تغییر دهد و بهجای ترس از ناشناختهها، آنها را به فرصتهایی برای کشف و رشد تبدیل کند. همچنین اثر حاضر با مثالهای واقعی و تحلیلهای علمی، راهکارهایی برای افزایش اعتمادبهنفس، خلاقیت و انعطافپذیری در زندگی روزمره ارائه داده است.
این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که از مسیرهای خطی و ازپیشتعیینشده خسته شدهاند، بهدنبال کشف مسیر شخصی خود هستند یا در مواجهه با ابهام و عدمقطعیت دچار اضطراب میشوند. همچنین اثر حاضر به افرادی که به رشد فردی، خودشناسی، تغییر شغل یا شروع پروژههای جدید علاقه دارند، توصیه شده است.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره این کتاب چیست؟
- تارا شوستر (نویسندهی کتاب پرفروشی به نام Buy Yourself the Fcking Lilies): کتاب حاضر پر است از نکاتی کاربردی برای افرادی که میخواهد نسخهی خود از موفقیت را بسازند.
- لیز فوسلیِن و مالی وست دافی (نویسندگان کتاب No Hard Feelings): این اثر برای هر کسی که با عدمقطعیت دستوپنجه نرم میکند، لازم است. این کتاب هوشمندانه و عملی، ابزارهای تازهای برای یادگیری از عدمقطعیت و حتی همکاری با آن ارائه داده است.
- ملودی وایلدینگ (نویسندهی Trust Yourself): آن لور لو کانفیک جعبهابزاری مبتنیبر علم ارائه داده است تا عدمقطعیت را نه بهعنوان منبع اضطراب، بلکه بهعنوان محرکی برای رشد در آغوش بگیریم. این کتاب مجوزی است برای زندگیکردن بهشیوهی خودمان.
- علی عبدالعال (نویسندهی Feel-Good Productivity): کتاب حاضر راهنمایی قدرتمند برای توسعهی ذهنیت تجربی است. این کتاب، بهجای ایجاد تغییرات بزرگ، ما را تشویق میکند تا اصلاحات کوچک را امتحان کنیم. اثر حاضر میتواند برای هر فردی که بهدنبال آزادی بیشتر در طراحی زندگی خود است، سودمند باشد.
درباره آن لور لو کانف
آن لور لو کانف (Anne-Laure Le Cunff) عصبپژوه، نویسنده و کارآفرین برجستهای است که در لندن سکونت داشته و در زمینهی کاربردهای علوم اعصاب برای توسعهی فردی و حرفهای فعالیت کرده است. او بنیانگذار و مدیرعامل «نِس لبز» بوده و خبرنامهی پرمخاطب این مجموعه را مدیریت کرده است. پژوهشهای این نویسنده تمرکز ویژهای بر علوم اعصاب کنجکاوی داشته و به بررسی این موضوع پرداخته است که چرا انسانها بهدنبال یادگیری و کاوش هستند و این سیستم چگونه میتواند تنظیم یا مختل شود. تحقیقات آن لور لو کانف حوزههای متنوعی ازجمله اختلال نقص توجه و بیشفعالی (ADHD)، هوش مصنوعی، سلامت روان و یادگیری مادامالعمر را پوشش داده و به علاقهمندیهایی مانند روانگردانها، ماهیت آگاهی، ابزارهای تفکر و حرکت آگاهانه (Mindfulness) نیز پرداخته است. این نویسنده که دارای دکترای روانشناسی و علوم اعصاب و مدرک کارشناسیارشد علوم اعصاب کاربردی از کینگز کالج لندن است، بهعنوان پژوهشگر در مؤسسهی روانپزشکی، روانشناسی و علوم اعصاب مشغول به تحقیق بوده و دورهی علوم اعصاب در دنیای دیجیتال را نیز تدریس کرده است. او پیش از تأسیس نِس لبز بهعنوان راهبر جهانی پروژههای سلامت دیجیتال در گوگل فعالیت داشته و تجاربی اجرایی و پژوهشی در این حوزه کسب کرده است. او همچنین در پروژهها و سازمانهای مختلف ازجمله انجمن علوم اعصاب کاربردی و شبکههای کارآفرینی مختلف بهعنوان مشاور فعال بوده است. کتاب تجربه های کوچک رهایی بخش (Tiny experiments : how to live freely in a goal-obsessed world) نوشتهی آن لور لو کانف است. او مقالات متعددی منتشر کرده است که شامل مطالعاتی بر روی بار شناختی در یادگیری آنلاین، توجه و تکانشگری در ADHD و شاخصهای نوروفیزیولوژیکی مرتبط با ADHD ،ASD و دیسلكسی است. رویکرد جامع او ترکیبی از تجربیات شخصی، پژوهش علمی و آموزش عملی است. او به یکی از پیشگامان حوزهی علوم اعصاب کاربردی و توسعهی فردی تبدیل شده و تأثیر قابلتوجهی بر علاقهمندان به یادگیری و رشد شخصی در سطح جهانی داشته است.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
آن لور لو کانف برندهی جوایز متعددی بوده است.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
این کتاب بهوسیلهی نشرهای گوناگونی منتشر شده است؛ برای نمونه میتوان به فهرست زیر اشاره کرد:
- تجربههای کوچک رهاییبخش : چگونه در دنیایی هدفمحور آزادانه زندگی کنیم ترجمهی بهاره ربیعی، انتشارات میلکان، ۱۴۰۴.
- تجربههای کوچک : چگونه در دنیای هدفمحور آزادانه زندگی کنیم ترجمهی سایان جعفرنیا و بهاره قاسمی، نشر زمان تغییر، ۱۴۰۴.
بخشی از کتاب تجربه های کوچک رهایی بخش
«روزی که این کتاب هنوز چیزی بیش از یک طرح کلی نبود، نسخهٔ بازسازیشده و سینمایی پینوکیو روی پرده رفت و من دوباره عاشق آن داستان کلاسیک شدم؛ داستان عروسکی که آرزو داشت جان بگیرد. در کودکی، مسحور جادوی نهفته در آن بودم و هنوز هم با آن حس اشتیاق به کاوش، میل شدید به داستانگویی و در آغوش کشیدن بازیگوشانهٔ کنجکاویای که ناگزیر به دردسر میانجامد، اما درنهایت به رشد تو کمک میکند، همذاتپنداری میکنم.
چه چیزی به شما شور زندگی میبخشد؟ درنهایت، هیچ آرمانی والاتر از پاسخ به این پرسش وجود ندارد. مانند پینوکیو، همهٔ ما مشتاق زندگی کردن به کاملترین شکل ممکن هستیم. اما ازآنجاکه مسیر ما احتمالاً شامل فرشتگان مهربان نخواهد بود، جادو برای ما در کشف تجربیاتی نهفته است که آن جرقه را در درونمان شعلهور میسازند.
یافتن این جادو ساده نیست؛ فرایندی از آزمونوخطاست. این مسیر، نیازمند کَندوکاو در افکارتان، به چالش کشیدن باورهایتان و قدم نهادن به فراسوی مرزهای آسایش شماست. و درست همانند آزمایشهای علمی که در آن یک ورودی یا محیط متفاوت میتواند بر نتیجه تأثیر بگذارد، فرمولی که زمانی کشف کردهاید ممکن است با تغییر شرایط، دیدگاهها و حتی سلیقههایتان دگرگون شود.»