کتاب پرورش چابک سامانتا لنگ + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب پرورش چابک

کتاب پرورش چابک (Growing agile) نوشته سامانتا لنگ و کارن گریوز و ترجمه صالح مختاری و فرزانه دوست محمدی، اثری تخصصی در حوز‌ی آموزش و کوچینگ چابک است که توسط نشر اندیشه احسان در سال ۱۴۰۴ منتشر شده است. این کتاب به‌طور ویژه برای کوچ‌ها، اسکرام مسترها و مربیانی طراحی شده که قصد دارند تیم‌ها و سازمان‌ها را با اصول و روش‌های اسکرام آشنا کنند و آموزش دهند. ساختار کتاب بر پایه‌ی تجربیات عملی نویسندگان در برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی اسکرام شکل گرفته و مجموعه‌ای از برنامه‌ها، تمرین‌ها، اسلایدها و ابزارهای کاربردی را در اختیار خواننده قرار داده است. هدف اصلی این اثر تسهیل فرایند آموزش اسکرام و ارائه‌ی راهکارهایی برای طراحی و اجرای کارگاه‌های مؤثر است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب پرورش چابک اثر سامانتا لنگ و کارن گریوز

کتاب پرورش چابک (راهنمای کوچ برای آموزش اسکرام) با تمرکز بر آموزش اسکرام و کوچینگ چابک، به‌عنوان یک راهنمای عملی برای مربیان و اسکرام مسترها تدوین شده است. سامانتا لنگ و کارن گریوز در این کتاب مجموعه‌ای از تجربیات خود را در قالب برنامه‌های آموزشی ساختارمند ارائه داده‌اند. ساختار کتاب براساس مدل C4 (ارتباطات، مفاهیم، تمرین واقعی و نتیجه‌گیری) شکل گرفته که برگرفته از سبک آموزش از پشت اتاق است. هر فصل از این کتاب به یک موضوع کلیدی در آموزش اسکرام اختصاص یافته و شامل برنامه‌ی آموزشی، یادداشت‌های اجرایی، اسلایدها و تمرین‌های مرتبط است. علاوه‌براین‌ها جعبه‌ابزار کوچ، قالب‌های آماده و کارت‌های توافق نیز برای تسهیل فرایند آموزش در اختیار خواننده قرار گرفته است.

کتاب پرورش چابک هم به آموزش مفاهیم اسکرام می‌پردازد و هم راهکارهایی برای مدیریت کلاس، چیدمان اتاق، زمان‌بندی جلسات و تطبیق برنامه‌ها با نیازهای گروه‌های مختلف ارائه می‌دهد. این اثر با رویکردی کاربردی به مربیان کمک می‌کند تا آموزش‌های خود را متناسب با سطح دانش و شرایط شرکت‌کنندگان تنظیم کنند و تجربه‌ای تعاملی و اثربخش را رقم بزنند. عنوان کامل این کتاب در زبان مبدأ عبارت است از Growing agile: A coach's guide to training scrum.

خلاصه کتاب پرورش چابک

کتاب فرض را بر این گذاشته که خواننده با مفاهیم پایه‌ی اسکرام آشناست و اکنون قصد دارد این دانش را به دیگران منتقل کند. ساختار کتاب براساس مدل C4 طراحی شده که چهار بخش کلیدیِ ارتباطات، مفاهیم، تمرین واقعی و نتیجه‌گیری را در هر برنامه‌ی آموزشی پوشش می‌دهد. نحوه‌ی استفاده از مجموعه‌ی راهنمای کوچ و ساختار برنامه‌های آموزشی توضیح داده شده؛ سپس هر فصل به موضوعی اساسی در آموزش اسکرام اختصاص یافته؛ ازجمله بیانیه‌ی چابک، فرایند تجربی، مدل ماتریس استیسی، اصول و ارزش‌ها، چهارچوب اسکرام، بک‌لاگ محصول، سازماندهی بک‌لاگ، برآورد، برنامه‌ریزی انتشار، نقش‌های اسکرام، برنامه‌ریزی اسپرینت و اجرای اسپرینت. هر فصل شامل برنامه‌ی آموزشی C4، تمرین‌های عملی، اسلایدها و نکاتی اجرایی است که به مربی کمک می‌کند جلسات آموزشی را به‌شکل تعاملی و مؤثر برگزار کند. کتاب همچنین ابزارهایی مانند جعبه‌ابزار کوچ، کارت‌های توافق، کتاب کار و جزوه‌های آموزشی را معرفی کرده که می‌توانند در طراحی و اجرای کارگاه‌ها مورد استفاده قرار گیرند. بخش‌هایی از کتاب به نکات عملی درباره‌ی چیدمان اتاق، مدیریت زمان، تطبیق برنامه‌ها با اندازه‌ی گروه و نیازهای خاص هر دوره اختصاص یافته است. این اثر، راهنمایی گام‌به‌گام برای طراحی و اجرای آموزش‌های اسکرام ارائه می‌دهد و به مربیان کمک می‌کند فرایند یادگیری را برای شرکت‌کنندگان جذاب و اثربخش کنند.

چرا باید کتاب پرورش چابک را بخوانیم؟

کتاب پرورش چابک با ارائه‌ی ساختاری منسجم و ابزارهایی متنوع، به مربیان و اسکرام مسترها امکان می‌دهد تا آموزش اسکرام را به‌شکل عملی، تعاملی و متناسب با نیازهای گروه‌های مختلف برگزار کنند. ویژگی شاخص این کتاب، تمرکز بر مدل آموزشی C4 و ارائه‌ی برنامه‌های آماده برای هر موضوع است که فرایند طراحی کارگاه را ساده‌تر می‌کند. همچنین وجود جعبه‌ابزار کوچ، کارت‌های توافق و نمونه‌های واقعی از کارگاه‌ها به خواننده کمک می‌کند تا آموزش‌های خود را با کیفیت بالاتری اجرا کند. این کتاب برای کسانی که به‌دنبال ارتقای مهارت‌های کوچینگ و آموزش چابک هستند، منبعی کاربردی و قابل‌اتکا به شمار می‌آید.

خواندن این کتاب به اسکرام مسترها، کوچ‌های چابک، مربیان سازمانی، مدیران پروژه و افرادی که مسئولیت آموزش یا تسهیل تیم‌های چابک را بر عهده دارند، پیشنهاد می‌شود. همچنین این کتاب برای کسانی که به‌دنبال طراحی و اجرای کارگاه‌های آموزشی اسکرام یا ارتقای مهارت‌های کوچینگ خود هستند، مناسب است.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

scrumexpert.com: این کتاب را به مربی‌هایی که در یک سازمان، مسئول آموزش افراد در حوزه‌ی اسکرام هستند، توصیه می‌کنم. معتقدم مطالب و مفاهیمی که در این کتاب و وب‌سایت همراه آن ارائه شده، برای هر فردی که وظیفه‌ی آموزش، مدیریت و بهبود یک تیم پروژه‌ی توسعه‌ی نرم‌افزار را بر عهده دارد، بسیار سودمند خواهد بود؛ چه در مدیریت پروژه‌اش از رویکرد اسکرام پیروی کند و چه از رویکردی سنتی‌تر.

درباره سامانتا لنگ

سامانتا لنگ (Samantha Laing) نویسنده‌ی کتاب پرورش چابک (Growing agile: A coach's guide to training scrum) و چندین کتاب دیگر در مجموعه‌ی Growing Agile است (کارن گریوز (Karen D Greaves) نویسنده‌ی دیگرِ کتاب یادشده است). او بیشتر دوران حرفه‌ای خود را در صنعت فناوری اطلاعات، به‌ویژه در حوزه‌ی توسعه‌ی نرم‌افزار گذرانده و به راهنمایی و مربی‌گری با تمرکز بر رویکردهای اجایل (agile) پرداخته است. این نویسنده در گفت‌وگویی با لن اپ، هم‌بنیان‌گذار لین‌پاب، درباره‌ی پیشینه، مسیر شغلی، کتاب‌ها و دیدگاه‌هایش نسبت به اجایل و زندگی کاری سخن گفته است. شعار شخصی او «شجاع باش» است و این نگرش را با پذیرش چالش‌ها، گام‌به‌گام در زندگی حرفه‌ای خود دنبال می‌کند. تمرکز اصلی او بر تجربه‌ورزی، یادگیری از شکست‌ها و موفقیت‌ها و رشد مستمر در مسیر اجایل بوده است.

درباره کارن گریوز

کارن گریوز (Karen D Greaves) از سال ۲۰۰۱ فعالیت خود را با رویکردهای اجایل (agile) آغاز کرد؛ زمانی که به‌عنوان «مشتری حاضر» به یک تیم برنامه‌نویسی افراطی (eXtreme Programming) پیوست. او پس از تجربه‌ی نقش‌ها و فعالیت در شرکت‌های مختلف به‌عنوان مربی، مدرس و رهبر اجایل، تمرکز خود را بر کمک به رشد فردی افراد گذاشته است؛ چه از طریق کوچینگ یک‌به‌یک و چه با نگارش کتاب‌ها و برگزاری دوره‌هایی که مهارت‌های اجایل و رهبری را تقویت می‌کنند. این نویسنده به‌صورت پاره‌وقت به‌عنوان ارزیاب در سازمان ICAgile نیز فعالیت و به مدرس‌ها در سراسر جهان برای طراحی تجربه‌های یادگیری اثرگذار کمک کرده است. او نویسنده‌ی چندین کتاب منتشرشده در انتشارات لین‌پاب ازجمله کتاب پرورش چابک (Growing agile: A coach's guide to training scrum) بوده است. سامانتا لنگ (Samantha Laing) نویسنده‌ی دیگرِ این کتاب است.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

کتاب حاضر با عنوان راهنمای کوچ برای آموزش اسکرام با ترجمه‌ی صالح مختاری و فرزانه دوست‌محمدی توسط انتشارات نجوای دل و در سال ۱۴۰۳ منتشر شده است.

بخشی از کتاب پرورش چابک

«نظرسنجی ایستاده (C۱)

یک نظرسنجی ایستاده از افراد حاضر در اتاق که در حال حاضر در جلسات بازنگری شرکت می‌کنند، انجام دهید. اگر افراد تازه‌وارد اسکرام شده باشند، باز هم ممکن است این جلسات را انجام دهند، اما آن‌ها را به‌عنوان جلسات پس از مرگ می‌شناسند. از آن‌ها هم بخواهید بایستند، این کار به آن‌ها کمک می‌کند تا بفهمند این ایده برای آن‌ها تازگی ندارد.

تدریس (C۲)

مانند سایر جلسات، در این بخش به شرکت‌کنندگان در مورد بازنگری اسپرینت آموزش دهید. زمانی که اتفاق می‌افتد، مدت‌زمان مورد نیاز و شرکت‌کنندگان اختیاری را پوشش دهید. یک سؤال متداول در اینجا این است که آیا مالک محصول باید در جلسه بازنگری شرکت کند یا خیر، بنابراین آماده باشید که نظر خود را در این مورد بیان کنید.

نکته

ما آموزش می‌دهیم که اگر بین تیم و مالک محصول اعتماد وجود دارد، آن‌ها باید در جلسه بازنگری حضور داشته باشند.

اگر وقت داشتید، می‌توانید پنج مرحله یک جلسه بازنگری را همان‌طور که در بازنگری چابک توضیح داده شده است، آموزش دهید. ما متوجه شده‌ایم که این اطلاعات برای کسانی‌که تازه وارد اسکرام شده‌اند، می‌تواند بیش از حد باشد، بنابراین معمولاً فقط روی سه مرحله تمرکز می‌کنیم، یعنی: جمع‌آوری داده (داده)، ایجاد بینش (آنالیز) و تصمیم‌گیری در مورد این‌که چه کارهایی را انجام دهید (اقدامات). ما بر اهمیت انتخاب تنها یک اقدام تأکید می‌کنیم تا تیم‌ها تمرکز خود را حفظ کنند و برای انجام آن کار با هم همکاری کنند.»