کتاب کسب و کار کوچینگ
معرفی کتاب کسب و کار کوچینگ
کتاب کسب و کار کوچینگ نوشتهی آجیت ناوالکها و نیتا بوشان با ترجمهی شهرهی محمدی راهنمایی است برای ساختن و رشد دادن یک کسبوکار کوچینگ حرفهای. نویسندگان که هر دو کوچ و کارآفرین بینالمللی هستند، تجربهی بیش از ۱۰ سال فعالیت در صنعت کوچینگ را به زبانی ساختارمند و کاربردی جمع کردهاند. در این کتاب از مبانی ذهنی و بازی درونی کارآفرین تا طراحی خدمات، بازاریابی، فروش، برند شخصی و مدیریت مراجعین دنبال شده است تا تصویر نسبتاً کاملی از مسیر تبدیل شدن به صاحب یک کسبوکار کوچینگ ارائه شود. نشر اندیشه احسان آن را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کسب و کار کوچینگ
کتاب کسب و کار کوچینگ با تمرکز بر تجربههای واقعی نویسندگان، به جای تکرار توصیههای کلیشهای، سراغ فرضیات نادرست رایج در صنعت کوچینگ و ساختن یک مسیر شفاف برای راهاندازی و توسعهی کسبوکار کوچینگ رفته است. آجیت ناوالکها و نیتا بوشان ابتدا نشان دادهاند که بسیاری از توصیههای موجود در فضای آنلاین بر تجربههای فردی و آزمایشنشده تکیه دارد و میتواند کوچهای تازهکار را به تصمیمهای پرهزینه و اشتباه بکشاند. در کتاب کسب و کار کوچینگ ساختار محتوا در چند بخش اصلی پیش میرود: در بخش اول، شش فرضیهی مخرب مانند «باید اینفلوئنسر باشید»، «باید از مراجعین خود موفقتر باشید» یا «باید ساعتهای طولانی کوچینگ کنید تا نتیجه بگیرید» تشریح و نقد شده است. سپس در بخش بازی درونی، موضوعاتی مثل شور و اشتیاق، هدف، عملیبودن، کشف نقاط قوت منحصربهفرد، رهبری احساسی، عادتسازی و مفهوم سود مرکب در مسیر رشد کسبوکار توضیح داده شده است. در ادامهی کتاب کسب و کار کوچینگ هر فصل با مثالهای داستانی، تمرینهای «زمان تفکر» و ارجاع به ابزارها و آزمونهای تکمیلی همراه است تا خواننده بتواند همزمان با مطالعه، روی مدل ذهنی، طراحی مسیر شغلی و ساخت سیستمهای عملیاتی کسبوکار کوچینگ خود کار کند. ترکیب نگاه استراتژیک آجیت و تمرکز نیتا بر استقامت احساسی و هوش هیجانی، فضای کتاب را از صرفاً «آموزش بازاریابی» فراتر برده و آن را به نوعی نقشهی راه ذهنی و عملی برای کوچهای در حال ساخت کسبوکار تبدیل کرده است.
خلاصه کتاب کسب و کار کوچینگ
این کتاب بر این ایده استوار است که بیشتر آنچه در مورد موفقیت در کوچینگ گفته میشود، بر فرضیات تأییدنشده بنا شده است. نویسندگان در گام اول شش باور رایج را که میتواند حرفهی کوچینگ را فلج کند شناسایی کردهاند؛ از جمله ضرورت اینفلوئنسر بودن، لزوم موفقتر بودن از مراجع، کمالگرایی، وابستگی به ساعتهای طولانی کوچینگ، پیروی از فرمولهای آماده و نابغه بودن در بازاریابی. سپس نشان دادهاند که محور واقعی موفقیت، ایجاد نتایج ملموس برای تعداد محدودی مراجع و تمرکز بر ارزشآفرینی است. در ادامه، کتاب به «بازی درونی» میپردازد: ترکیب شور و اشتیاق، هدف و عملیبودن برای ساخت یک کسبوکار پایدار؛ کشف هدیه و نقاط قوت منحصربهفرد؛ ساخت رهبری احساسی بر پایهی مدل GRIT (رشد، آشکارسازی، نوآوری، تحول)؛ طراحی عادتهای روزانهی برنده و فهم سود مرکب در رشد تدریجی. هر فصل با تمرینهای مشخص تمام میشود تا خواننده بتواند باورها، عادتها و ساختار کسبوکار کوچینگ خود را بازطراحی کند.
چرا باید کتاب کسب و کار کوچینگ را بخوانیم؟
این کتاب با ترکیب تجربهی میدانی نویسندگان، مثالهای واقعی و تمرینهای مرحلهبهمرحله نشان میدهد ساختن یک کسبوکار کوچینگ موفق بیش از هر چیز به وضوح ذهنی، طراحی آگاهانهی خدمات و رشد شخصی کارآفرین وابسته است. خواننده با خطاهای رایج، اصول مؤثر بازاریابی و فروش در کوچینگ و نیز مهارتهای درونی لازم برای تابآوری و استمرار آشنا میشود.
مطالعهی این کتاب به کوچهای تازهکار، دانشپذیران دورههای کوچینگ، کوچهای باتجربهای که در ساخت کسبوکار پایدار چالش دارند و همچنین مربیان، منتورها و مشاورانی پیشنهاد میشود که میخواهند خدمات خود را به یک کسبوکار منسجم، سودآور و در عین حال معنادار تبدیل کنند.
بخشی از کتاب کسب و کار کوچینگ
«بنابراین، ما تصمیم گرفتیم کسبوکار کوچینگ را بنویسیم تا به حل این مشکل کمک کنیم. در این کتاب، جوهره تمام تجربیات خود را در صنایع مختلف خلاصه کردهایم. هر چیزی که در این کتاب خواهید یافت بر اساس سالها تجربه در ساخت کسبوکارهای موفق در صنایع مختلف است؛ ابزارها، تکنیکها و مشاورههایی که بارها و بارها توسط صدها کوچ آزمایش شدهاند و نتایج واقعی که ما برای مراجعین خود به طور مداوم در طول سالها ایجاد کردهایم. در کتاب کسبوکار کوچینگ، نظر صادقانهای درباره آنچه در واقع برای ساختن یک کسبوکار قدرتمند، پایدار و بلندمدت مهم و حیاتی است را ارائه میدهیم. ایدهها و استراتژیهای موجود در این کتاب در طول بیش از یک دهه به روشهای مختلف، در شرکتهای مختلف و به کوچهای متفاوتی آموزش داده شده، ارزیابی و آزمایش شدهاند. این کتاب یک همکاری بین دو نویسنده است که دیدگاههای منحصربهفرد اما همافزا را به دنیای کوچینگ میآورند. نیتا و من، از صنایع مختلفی آمدهایم، اما در ایجاد کسبوکارهای کوچینگ، آموزشی و مشاورهای بسیار موفق بودهایم. ... این کتاب به منظور برابر کردن میدان رقابت و ارائه تمام بینشها و استراتژیهایی که برای ایجاد یک کسبوکار کوچینگ موفق نیاز دارید، طراحی شده است. اینکه این موضوع چگونه برای شما تجلی خواهد یافت، به تلاش و عمق درک شما بستگی دارد. برخی اطلاعات ممکن است گیجکننده باشند چرا که اطلاعات زیادی وجود دارد، اما آن چیزی را انتخاب کنید که در واقع برای شما خوب کار میکند و شما را موفق خواهد کرد. در پایان، پیشنهاد میکنیم کتاب را کامل بخوانید. نباید تنها بخشی از کتاب را بخوانید، چرا که ایدههای مهمی را از دست خواهید داد و دیگر منطقی نخواهد داشت. مهم است که مطالب کتاب کسبوکار کوچینگ را به ترتیب بخوانید؛ مفاهیم را پشت سرهم دنبال کنید همانند همراهی در سفر با یک کوچ.»