کتاب نوجوان من (جلد ششم، آموزش مهارت کنترل خشم) منیر کلانتر قریشی + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب نوجوان من (جلد ششم، آموزش مهارت کنترل خشم)

کتاب نوجوان من (جلد ششم، آموزش مهارت کنترل خشم) نوشته‌ی منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول‌بیگ، توسط نشر حکمت و عرفان منتشر شده است. این جلد از مجموعه نوجوان من، به‌طور ویژه به آموزش مهارت کنترل خشم برای نوجوانان می‌پردازد و با رویکردی گام‌به‌گام، تلاش کرده است نوجوانان را در مسیر شناخت، درک و مدیریت هیجان خشم توانمند کند. ساختار کتاب به‌گونه‌ای طراحی شده که هم نوجوانان و هم والدین و مربیان بتوانند از آن بهره ببرند. در این اثر، مفاهیم روان‌شناختی به زبان ساده و با تمرین‌های عملی و کاربردی ارائه شده‌اند تا نوجوانان بتوانند در موقعیت‌های واقعی زندگی، هیجان خشم را به‌درستی شناسایی و مدیریت کنند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نوجوان من (جلد ششم، آموزش مهارت کنترل خشم)

کتاب نوجوان من (جلد ششم، آموزش مهارت کنترل خشم) با هدف توانمندسازی نوجوانان در مدیریت هیجان خشم نوشته شده است. منیر کلانتر قریشی و یگانه یکتایی اوغول‌بیگ در این کتاب، خشم را نه به‌عنوان یک احساس منفی، بلکه به‌عنوان پیامی از درون معرفی کرده‌اند که می‌تواند نقش محافظتی برای فرد داشته باشد. ساختار کتاب شامل چهار فصل اصلی است که هرکدام به یکی از جنبه‌های شناخت، ریشه‌یابی، کنترل و ترمیم خشم می‌پردازند. در ابتدا، خشم به‌عنوان هیجانی هشداردهنده و محافظ مرزهای شخصی نوجوانان معرفی شده و تفاوت میان خشم درونی و بیرونی توضیح داده شده است. سپس، ریشه‌های پنهان خشم و نقش احساسات و نیازهای نادیده‌گرفته‌شده بررسی شده و تمرین‌هایی برای شناسایی این ریشه‌ها ارائه شده است. فصل سوم به روش‌های رفتاری کنترل خشم اختصاص یافته و تکنیک‌هایی مانند برنامه توقف سه‌ثانیه‌ای، تمرین‌های بدنی و نوشتاری و جعبه‌ی خونسردی معرفی شده‌اند. در نهایت، فصل چهارم به ترمیم پس از خشم و بازسازی رابطه و خویشتن می‌پردازد و چرخه‌ی چهارمرحله‌ای ترمیم را آموزش می‌دهد. کتاب با تمرین‌های عملی، مثال‌های ملموس و ابزارهای کاربردی، نوجوانان را در مسیر خودشناسی و مدیریت هیجان خشم همراهی می‌کند.

خلاصه کتاب نوجوان من (جلد ششم، آموزش مهارت کنترل خشم)

کتاب نوجوان من (جلد ششم، آموزش مهارت کنترل خشم) با مقدمه‌ای آغاز می‌شود که خشم را به آتشفشانی پنهان درون هر فرد تشبیه کرده و تأکید می‌کند که هدف، سرکوب خشم نیست، بلکه شناخت و هدایت آن است. در فصل اول، خشم به‌عنوان هیجانی هشداردهنده و محافظ مرزهای شخصی معرفی شده و چرخه‌ی خشم (احساس، فکر، رفتار) به‌تفصیل شرح داده شده است. تفاوت میان خشم درونی (که به‌صورت سرکوب‌شده و خاموش باقی می‌ماند) و خشم بیرونی (که به‌سرعت بروز می‌کند) بررسی شده و تمرین‌هایی برای شناسایی موقعیت‌ها و نشانه‌های بدنی خشم ارائه شده است. در فصل دوم، ریشه‌های پنهان خشم مورد توجه قرار گرفته‌اند. نویسندگان توضیح داده‌اند که خشم اغلب پوششی برای هیجانات ثانویه مانند ترس، شرم یا اندوه است و نیازهای نادیده‌گرفته‌شده می‌توانند محرک خشم باشند. تمرین‌هایی مانند دفتر «پشت خشم من» و گفت‌وگوی همدلانه با درون، نوجوان را به کشف احساسات و نیازهای واقعی خود هدایت می‌کند. فصل سوم به روش‌های رفتاری کنترل خشم اختصاص یافته است. تکنیک‌هایی مانند برنامه توقف سه‌ثانیه‌ای، تنفس آگاهانه، مشاهده بدون داوری، و انتخاب پاسخ آگاهانه به‌جای واکنش فوری آموزش داده شده‌اند. همچنین، تمرین‌هایی مانند قدم زدن، نوشتن، تخلیه سالم انرژی هیجانی و ایفای نقش در موقعیت‌های خشم‌زا معرفی شده‌اند. ابزارهایی مانند جعبه‌ی خونسردی و تقویم کنترل خشم نیز برای پیگیری روند تغییر و تقویت مهارت‌ها پیشنهاد شده‌اند. در فصل چهارم، موضوع ترمیم پس از خشم و بازسازی رابطه و خویشتن مطرح شده است. پذیرش مسئولیت بدون سرزنش، گفت‌وگوی پس از درگیری، بخشایش خود و دیگران و تبدیل حادثه‌ی خشم به تجربه‌ی یادگیری، از جمله مباحث این فصل هستند. چرخه‌ی ترمیم چهارمرحله‌ای (پذیرش، گفت‌وگو، درس، رفتار اصلاحی) به‌عنوان راهکاری برای بازسازی روابط و رشد فردی آموزش داده شده است. در پایان، کتاب تأکید می‌کند که کنترل خشم مهارتی قابل یادگیری است و با تمرین، می‌توان آن را به نیرویی سازنده برای رشد و آرامش تبدیل کرد.

چرا باید کتاب نوجوان من (جلد ششم، آموزش مهارت کنترل خشم) را بخوانیم؟

این کتاب با رویکردی عملی و مرحله‌به‌مرحله، مهارت کنترل خشم را به‌زبان قابل‌فهم برای نوجوانان آموزش داده است. ویژگی شاخص آن، ترکیب مفاهیم روان‌شناختی با تمرین‌های کاربردی و ابزارهای ملموس مانند دفترچه ثبت احساسات، جعبه‌ی خونسردی و تقویم کنترل خشم است. نویسندگان تلاش کرده‌اند با مثال‌های روزمره و تمرین‌های ساده، نوجوانان را به خودشناسی هیجانی و انتخاب رفتار آگاهانه تشویق کنند. همچنین، کتاب به اهمیت ترمیم رابطه پس از خشم و پذیرش مسئولیت بدون سرزنش پرداخته و راهکارهایی برای بازسازی اعتماد و احترام ارائه داده است. مطالعه این اثر می‌تواند به نوجوانان کمک کند تا هیجان خشم را بهتر بشناسند، آن را به‌درستی بیان کنند و در روابط خود آرامش و احترام بیشتری تجربه کنند.

خواندن این کتاب به نوجوانانی که با هیجان خشم، پرخاشگری یا احساسات شدید دست‌وپنجه نرم می‌کنند، پیشنهاد می‌شود. همچنین، برای والدین، مربیان و مشاورانی که دغدغه آموزش مهارت‌های زندگی و مدیریت هیجان به نوجوانان را دارند، مناسب است. این کتاب به کسانی که به‌دنبال راهکارهای عملی برای کنترل خشم و بهبود روابط خود هستند، توصیه می‌شود.

۲۵%