کتاب کودک من (جلد ششم، آموزش مهارت تصمیم گیری در کودکان)
معرفی کتاب کودک من (جلد ششم، آموزش مهارت تصمیم گیری در کودکان)
کتاب کودک من (جلد ششم، آموزش مهارت تصمیمگیری در کودکان) نوشتهی منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغولبیگ، توسط نشر حکمت و عرفان منتشر شده است. این جلد از مجموعهی راهنمای جامع و گامبهگام توانمندسازی کودکان، با عنوان فرعی دکمهی توقف تردید، به آموزش مهارت تصمیمگیری در کودکان میپردازد. نویسندگان با رویکردی عملی و مرحلهبهمرحله، تلاش کردهاند والدین و مربیان را با اهمیت و روشهای پرورش این مهارت کلیدی آشنا کنند. کتاب با ارائهی مثالهای روزمره، بازیها و فعالیتهای متنوع، به والدین و مربیان کمک میکند تا کودکان را در مسیر انتخابهای آگاهانه و مسئولانه همراهی کنند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب کودک من (جلد ششم، آموزش مهارت تصمیم گیری در کودکان)
کتاب کودک من (جلد ششم، آموزش مهارت تصمیمگیری در کودکان) نوشتهی منیر کلانتر قریشی، آذین عسگرخانی و یگانه یکتایی اغولبیگ، بخشی از یک مجموعهی گسترده دربارهی مهارتها و ارزشهای زندگی برای کودکان است. این جلد بهطور ویژه بر آموزش تصمیمگیری تمرکز دارد و با زبانی ساده و قابل فهم، والدین و مربیان را با اهمیت این مهارت و راههای تقویت آن در کودکان آشنا میکند. ساختار کتاب شامل بخشهایی دربارهی تعریف تصمیمگیری، عوامل مؤثر بر آن، ضرورت آموزش این مهارت، موانع رایج در فرزندپروری و روشهای عملی آموزش تصمیمگیری است. نویسندگان با ارائهی سناریوهای واقعی، بازیها و تمرینهای خلاقانه، تلاش کردهاند فرایند تصمیمگیری را برای کودکان ملموس و جذاب سازند. کتاب همچنین به نقش والدین در الگوسازی و فراهمکردن فرصتهای تصمیمگیری برای کودکان اشاره کرده و راهکارهایی برای مدیریت اشتباهات و تقویت اعتمادبهنفس ارائه داده است. این اثر با هدف پرورش کودکانی مستقل، مسئولیتپذیر و خلاق تدوین شده و بخشی از مجموعهای است که هر جلد آن به یکی از مهارتهای اساسی زندگی میپردازد.
خلاصه کتاب کودک من (جلد ششم، آموزش مهارت تصمیم گیری در کودکان)
کتاب کودک من (جلد ششم، آموزش مهارت تصمیمگیری در کودکان) با شرح اهمیت تصمیمگیری آغاز شده و توضیح میدهد که این مهارت چگونه بر زندگی روزمره و آیندهی کودکان تأثیر میگذارد. نویسندگان ابتدا تعریف روشنی از تصمیمگیری ارائه دادهاند و با مثالهایی ساده، نشان دادهاند که حتی انتخابهای کوچک روزانه نیز بخشی از این فرایند هستند. سپس مراحل تصمیمگیری، از تشخیص موقعیت نیازمند انتخاب تا جمعآوری اطلاعات، ارزیابی گزینهها، انتخاب بهترین راه، اجرای تصمیم و ارزیابی نتایج، بهصورت گامبهگام توضیح داده شده است. در ادامه، عوامل مؤثر بر مهارت تصمیمگیری مانند ویژگیهای شناختی، احساسات، تجربیات گذشته، محیط اجتماعی و شخصیت کودک بررسی شدهاند. کتاب تأکید کرده است که آموزش این مهارت به کودکان، آنها را برای مواجهه با چالشهای زندگی آماده میکند و موجب رشد استقلال، اعتمادبهنفس و مسئولیتپذیری میشود. در بخشهای بعدی، موانع رایج در فرزندپروری که مانع رشد مهارت تصمیمگیری میشوند، مانند والدگری آمرانه، کمکردن فرصت استقلال، عدم شفافیت و انتقاد شدید از اشتباهات، معرفی شدهاند. نویسندگان با ارائهی راهکارهایی مانند فراهمکردن فرصتهای تصمیمگیری متناسب با سن، تشویق به تفکر و پذیرش اشتباهات، نقش والدین را در پرورش این مهارت برجسته کردهاند. بخش عمدهای از کتاب به معرفی بازیها و فعالیتهای عملی اختصاص یافته است؛ از جمله مسیر قصه، جعبهی شگفتی تصمیم، برنامهریز سفر خیالی، بازارچه تخیلی، حلکنندهی معماهای روزمره، سازندهی دستور پخت، کارتهای چالش، داستان من انتخاب من، سازندهی گجت آینده، شبیهساز نقش زندگی و مسابقهی بهترین بهترینها. هر فعالیت با هدف خاصی طراحی شده تا کودک در موقعیتهای مختلف، تصمیمگیری را تمرین کند و پیامدهای انتخابهایش را بسنجد. در پایان، داستانی با محوریت شخصیت ایلین و درخت سیب جادویی روایت شده که اهمیت یافتن راهحلهای خلاقانه و درنظرگرفتن پیامدهای تصمیمات را بهخوبی نشان میدهد. پیام پایانی کتاب بر این نکته تأکید دارد که تصمیمگیری فقط انتخاب بین دو گزینه نیست، بلکه هنر یافتن راه سوم و گوشدادن به ندای درون است.
چرا باید کتاب کودک من (جلد ششم، آموزش مهارت تصمیم گیری در کودکان) را بخوانیم؟
کتاب کودک من (جلد ششم، آموزش مهارت تصمیمگیری در کودکان) با ارائهی راهکارهای عملی و بازیهای متنوع، به والدین و مربیان کمک میکند تا مهارت تصمیمگیری را بهصورت تدریجی و متناسب با سن کودک آموزش دهند. این کتاب نهتنها به اهمیت تصمیمگیری در رشد شخصیت و استقلال کودک میپردازد، بلکه با مثالهای ملموس و فعالیتهای خلاقانه، فرایند یادگیری را جذاب و کاربردی میسازد. همچنین، با شناسایی موانع رایج در فرزندپروری و ارائهی راهحلهای مشخص، والدین را در مسیر تربیت کودکانی مسئولیتپذیر و بااعتمادبهنفس همراهی میکند. مطالعهی این کتاب میتواند به ایجاد فضایی حمایتی و تشویقکننده برای رشد مهارتهای زندگی در کودکان کمک کند.
خواندن این کتاب به والدین، مربیان، مشاوران کودک و افرادی که دغدغهی پرورش مهارتهای زندگی در کودکان را دارند پیشنهاد میشود. همچنین برای کسانی که به دنبال راهکارهایی عملی برای تقویت استقلال، اعتمادبهنفس و مسئولیتپذیری در کودکان هستند، مناسب است.