کتاب بهاگاواد - گیتا آ. چ. بهاکتی + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب بهاگاواد - گیتا

کتاب بهاگاواد - گیتا همان گونه که هست نوشته‌ی آ. چ. بهاکتی و دانتا سوامی پرابهوپادا، اثری بنیادین در حوزه‌ی فلسفه و معنویت هندی است که توسط فرهاد سیاهپوش، بزرگمهر گل‌بیدی و الهه فرمانی به فارسی ترجمه شده است. این کتاب توسط انتشارات بهجت منتشر شده و یکی از مهم‌ترین متون مقدس و فلسفی هند به شمار می‌آید. بهاگاواد گیتا بخشی از حماسه‌ی ماهابهاراتا است و به‌عنوان گفت‌وگویی میان کریشنا و آرجونا، به بررسی مفاهیم عمیق هستی، وظیفه، معنویت و رابطه‌ی انسان با خداوند می‌پردازد. نسخه‌ی حاضر، علاوه‌بر ترجمه‌ی کامل، شامل متن اصلی سانسکریت، تلفظ لاتین، معادل‌های لغوی و شرح مفصل هر آیه است که به خواننده امکان می‌دهد با لایه‌های مختلف معنایی و فلسفی این اثر آشنا شود. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بهاگاواد - گیتا

بهاگاواد - گیتا همان گونه که هست، اثری است که در بستر نبرد کوروکشترا، یکی از مهم‌ترین وقایع اسطوره‌ای هند، شکل گرفته است. نویسنده، آ. چ. بهاکتی ودانتا سوامی پرابهوپادا، این کتاب را با هدف ارائه‌ی تفسیر اصیل و بی‌واسطه از متن سانسکریت گیتا نگاشته است. ساختار کتاب به گونه‌ای است که هر فصل به یکی از جنبه‌های بنیادین زندگی، معنویت و فلسفه ودایی می‌پردازد؛ از شناخت روح و بدن، تا مفهوم کارما، یوگا، دانش متعال و رابطه‌ی انسان با خداوند. این کتاب نه‌تنها ترجمه‌ای لغت به لغت و شرحی بر آیات دارد، بلکه تلاش کرده است تا پیام اصلی کریشنا را بدون تفسیرهای شخصی و تحریف‌های رایج به مخاطب منتقل کند. بهاگاواد گیتا در این نسخه، به‌عنوان راهنمایی برای درک جایگاه انسان در جهان، هدف زندگی و چگونگی رهایی از رنج‌های مادی معرفی شده است. نویسنده با تأکید بر اصالت و سادگی پیام، خواننده را به سوی فهم عمیق‌تر از معنویت و فلسفه ودایی هدایت کرده است.

خلاصه کتاب بهاگاواد - گیتا

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند! داستان بهاگاواد گیتا در میدان نبرد کوروکشترا آغاز می‌شود؛ جایی که دو سپاه بزرگ، پانداواها و کورواها، رو‌به‌روی هم صف‌آرایی کرده‌اند. آرجونا، یکی از قهرمانان اصلی و جنگجویان برجسته، با دیدن خویشاوندان، دوستان و معلمانش در هر دو سپاه، دچار تردید و اندوه می‌شود و توان جنگیدن را از دست می‌دهد. در این لحظه، کریشنا که ارابه‌ران و راهنمای اوست، گفت‌وگویی عمیق را با آرجونا آغاز می‌کند. این گفت‌وگو به تدریج از مسائل فردی و اخلاقی فراتر می‌رود و به موضوعات بنیادین هستی، ماهیت روح، وظیفه، کارما (عمل و نتیجه)، یوگا (راه‌های معنوی)، دانش متعال و رابطه‌ی انسان با خداوند می‌پردازد. کریشنا به آرجونا می‌آموزد که روح جاودانه است و بدن مادی تنها پوششی موقت است. او توضیح می‌دهد که عمل بدون دلبستگی به نتیجه، راه رهایی از رنج و اسارت مادی است. در فصل‌های مختلف، مفاهیمی چون کارما یوگا (عمل بدون چشمداشت)، گیانا یوگا (راه دانش)، بهاکتی یوگا (عبادت عاشقانه)، و دهیانا یوگا (تعمق و مراقبه) شرح داده می‌شود. کریشنا همچنین درباره‌ی سه گونه طبیعت مادی (نیکی، شهوت و جهل)، نقش ایمان، و اهمیت تسلیم عاشقانه به خداوند سخن می‌گوید. در نهایت، آرجونا با دریافت این آموزه‌ها، به شناخت جایگاه خود و وظیفه‌اش در جهان دست می‌یابد و آماده‌ی عمل می‌شود، بی‌آنکه به نتیجه وابسته باشد.

چرا باید کتاب بهاگاواد - گیتا را بخوانیم؟

این کتاب به‌دلیل ساختار منحصر‌به‌فردش که ترجمه، شرح و متن اصلی را در کنار هم ارائه می‌دهد، فرصتی کم‌نظیر برای آشنایی با یکی از متون بنیادین معنویت و فلسفه شرق فراهم کرده است. بهاگاواد گیتا همان گونه که هست، نه‌تنها به پرسش‌های فلسفی درباره‌ی ماهیت انسان، هدف زندگی و معنای رنج پاسخ می‌دهد، بلکه راهکارهایی برای مواجهه با بحران‌های اخلاقی و وجودی ارائه کرده است. آموزه‌های کریشنا درباره‌ی عمل بدون دلبستگی، شناخت خود حقیقی و اهمیت خدمت عاشقانه، می‌تواند الهام‌بخش کسانی باشد که به دنبال معنا و آرامش در زندگی روزمره هستند. همچنین، این کتاب با ارائه‌ی دیدگاهی متفاوت نسبت به مفاهیمی چون کارما، یوگا و رهایی، امکان مقایسه و تأمل درباره‌ی جهان‌بینی‌های مختلف را فراهم می‌کند.

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان فلسفه، معنویت، ادبیات کلاسیک شرق و کسانی که دغدغه‌ی شناخت خود، معنای زندگی یا رهایی از رنج‌های مادی دارند پیشنهاد می‌شود. همچنین برای پژوهشگران حوزه‌ی ادیان، روان‌شناسی معنوی و افرادی که به دنبال راهی برای تعادل ذهن و عمل هستند، مناسب است.

چکیده‌ی مقالات همایش واکاوی منابع آموزش زبان فارسی به غیر‌فارسی‌زبانان
مهین‌ناز میردهقان
آفتاب‌پرست نازنین
محمدرضا کاتب
مطالعه تطبیقی مقابله با عهدشکنی از راه فسخ قرارداد
سیدمحمدمهدی قبولی درافشان
من الروایات المکذوبة (جلد دوم)
ماجد کاظمی (دباغ)
معبد مغزهای سرخ
جوسلین پار
میم
بهنام بهرو آقبلاغ مصطفی خان
شرافت
الیف شافاک
طراح زندگی خود باشید (خلاصه کتاب)
بیل برنت
طراحی و مدلسازی با نرم افزار اتوکد (AutoCAd)
هادی وحید
عدالت در عمل؛ راهنمای طراحی و اقامه عدل
علیرضا توکلی
مبانی فلسفه اشراق از دیدگاه سهروردی
محمدعلی ابوریان
هزار و یک‌ شب (دفتر دوم)؛ شب سی و هشتم؛ حکایت صواب، غلام اول و حکایت کافور، غلام دوم
عبداللطیف طسوجی
فرمانروای سایه
عبدالله البرغوثی
خودآموز تعبیرخواب (جلد دوازدهم: حروف ذ ـ ض ـ ظ)
امیر رضاعلی
پروانه بیدارگر
علی آریانا
مرغ من بهترین غاز دنیاست (جلد دوم)
اکبر کوراوند
می خواستم پرنده شوم درخت شدم