معرفی و دانلود کتاب اعمال انسانی + خلاصه رایگان
تصویر جلد کتاب اعمال انسانی

کتاب اعمال انسانی

۴.۰ امتیاز(از ۶ رأی)

معرفی کتاب اعمال انسانی

کتاب اعمال انسانی با عنوان انگلیسی Human acts : a novel نوشته هان کانگ، ترجمه ندا امیدی و ویراسته فریناز بیابانی، رمانی تکان‌دهنده در باب خشونت سیاسی، سوگواری و حافظه است. انتشارات دانش آفرین کتاب حاضر را منتشر کرده است (چاپ دوم و سوم: ۱۴۰۳). این رمان از دل واقعه‌ای خونین در گوانگجو (Gwangju) شکل می‌گیرد، اما تمرکز آن فقط بر تاریخ نیست؛ بر بدن‌های آسیب‌دیده، بازماندگان خاموش و سؤالی ماندگار درباره‌ی مرز انسانیت است. نویسنده با جابه‌جاشدن میان صداها و تجربه‌های مختلف نشان می‌دهد که فاجعه فقط در لحظه‌ی وقوع نمی‌ماند و سال‌ها در ذهن و زندگی آدم‌ها ادامه پیدا می‌کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب اعمال انسانی اثر هان کانگ

کتاب اعمال انسانی نوشته‌ی هان کانگ و رمانی است که از بستر قیام گوانگجو (Gwangju) در کره‌ی جنوبی شکل گرفته و به‌جای روایت مستقیم رخدادی سیاسی به‌سراغ اثر آن بر تن، ذهن و حافظه‌ی آدم‌ها رفته است. از ابتدا با تصویرهایی از اجساد، سالن‌های موقت نگهداری کشته‌ها، خانواده‌های چشم‌انتظار و نوجوانانی روبه‌رو می‌شوید که ناگهان در میانه‌ی فاجعه قرار گرفته‌اند. نویسنده به‌جای آنکه فقط از درگیری و سرکوب بگوید، بر این متمرکز می‌شود که پس از مرگ چه بر سر بازماندگان می‌آید و چگونه یک شهر، یک نسل و یک زبان زیر فشار خشونت تغییر می‌کند.

رمان اعمال انسانی فضای سنگین و اندوه‌باری دارد، اما نیروی آن فقط از تلخی نمی‌آید. این کتاب با تغییر زاویه‌دید و نزدیک‌شدن به شخصیت‌های گوناگون، از نوجوانی که در میان جنازه‌ها کار می‌کند تا کسانی که بعدتر با خاطره‌ی آن روزها زندگی می‌کنند، لایه‌های مختلف رنج را نشان می‌دهد. در این میان پرسش‌هایی درباره‌ی روح، جسم، شرم، مسئولیت، سکوت و امکان ادامه‌دادن زندگی بارها سر بر می‌آورند. ساختار اثر خطی و یکدست نیست و میان زمان‌ها رفت‌وبرگشت می‌کند تا حس ماندگاری زخم را پررنگ‌تر کند.

هان کانگ در رمان اعمال انسانی به آنچه پس از کشتار در انسان باقی می‌ماند، پرداخته است؛ چیزی میان خاطره، کابوس و شهادت. همین ویژگی باعث می‌شود این کتاب همزمان تصویری از یک فاجعه‌ی جمعی و تأملی عمیق درباره‌ی ظرفیت انسان برای بی‌رحمی و همدلی باشد. کتاب حاضر در هفت بخش نوشته شده است. ‏‫این اثر از متن انگلیسی آن با عنوان Human acts : a novel به پارسی برگردانده شده است.‬

خلاصه داستان اعمال انسانی

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!
پسر نوجوان در روزهای خونین گوانگجو (Gwangju) میان تابوت‌ها، اجساد شناسایی‌نشده و خانواده‌های داغدار رفت‌وآمد می‌کند. او در همان حال به‌دنبال دوست گمشده‌اش می‌گردد. رمان از مرز زندگی و مرگ عبور می‌کند و صداهای دیگری را وارد صحنه می‌کند؛ کشته‌شدگان، بازماندگان، مادران، زندانیان و کسانی که سال‌ها بعد هنوز زیر سایه‌ی این واقعه نفس می‌کشند. اثر نشان می‌دهد که خشونت فقط جان آدم‌ها را نمی‌گیرد؛ بلکه در حافظه، بدن و روابط انسانی ته‌نشین می‌شود. پیام اصلی کتاب این است که انسان در مواجهه با تحقیر، مرگ و فراموشی چگونه باقی می‌ماند یا از هم می‌پاشد.

چرا باید کتاب اعمال انسانی را بخوانیم؟

دلایل خواندن کتاب اعمال انسانی را می‌توان این‌طور خلاصه کرد:

• این رمانْ تصویری از اثر خشونت جمعی بر زندگی روزمره، سوگواری و حافظه ارائه می‌دهد.
  • رمان فقط به رخداد سیاسی نمی‌پردازد و نشان می‌دهد فاجعه چگونه در بدن و ذهن آدم‌ها ماندگار می‌شود.
  • تغییر صداها و زاویه‌دیدها امکان دیدن یک واقعه را از چند سطح انسانی و عاطفی فراهم می‌کند.
  • این کتاب سؤال‌های مهمی درباره‌ی مرگ، کرامت، مسئولیت و مرزهای انسان‌بودن پیش می‌کشد.
  • خواننده با تجربه‌ی بازماندگان و شکل‌های مختلف سکوت، شرم و مقاومت آشنا می‌شود.

خواندن کتاب اعمال انسانی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب اعمال انسانی به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• دوستداران ادبیات داستانی قرن ۲۰ کره‌ی جنوبی و علاقه‌مندان به رمان‌هایی که به زخم‌های تاریخی و پیامدهای انسانی خشونت می‌پردازند.
  • کسانی که می‌خواهند درباره‌ی نسبت حافظه، سوگواری و سرکوب شناخت دقیق‌تری به دست آورند.
  • مخاطبانی که به داستان‌های تلخ، تأمل‌برانگیز و سنگین از نظر عاطفی علاقه دارند.
  • خوانندگانی که در ادبیات به‌دنبال پرسش‌های اخلاقی و انسانی فراتر از داستان هستند.

درباره هان کانگ

هان کانگ (Han Kang) ادیب نام‌آشنای اهل کره‌ی جنوبی و برنده‌ی نوبل ادبیات است که در ۲۷ نوامبر ۱۹۷۰ چشم به جهان گشود. او به‌دلیل بیانات شاعرانه و بازتاب آسیب‌های تاریخی در نوشته‌هایش جایگاهی جهانی دارد. زادگاه او شهر گوانگجو بوده است و نامش را با الهام از رودخانه‌ی هان برگزیده‌اند. این نویسنده در بستری کاملاً ادبی پرورش یافت؛ چراکه پدرش (هان سئونگ‌وون)، از نویسندگان سرشناس کشور بود و برادرانش نیز در عرصه‌های نگارش و خلق کارتون فعالیت داشتند. نقل‌مکان خانواده‌ی او به سئول در ۹سالگی این نویسنده رقم خورد؛ یعنی تنها چند ماه پیش از آنکه قیام خونین گوانگجو (Gwangju) در سال ۱۹۸۰ به وقوع بپیوندد.

او در ۱۲سالگی به‌طور پنهانی با آلبومی حاوی تصاویر رویداد تلخ گوانگجو (که توسط «یورگن هینتس‌پیتر»، خبرنگار آلمانی، ثبت شده بود) مواجه شد. این رویارویی تکان‌دهنده، دیدگاه و آینده‌ی قلم هان کانگ را دستخوش تغییری بنیادین کرد؛ به طوری که مفاهیمی چون خشونت، رنج و خاطرات مشترک انسانی به مضامین همیشگی آثار او بدل گشت. فارغ‌التحصیلی هان کانگ در رشته‌ی زبان و ادبیات کره‌ای از دانشگاه یانسه در سال ۱۹۹۳ اتفاق افتاد. او بعدها حدفاصل سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۸، کرسی تدریس نوشتن خلاق را در مؤسسه‌ی هنر سئول در اختیار داشت.

هان کانگ در سال ۱۹۹۸ با بهره‌مندی از حمایت‌های شورای هنر کره، فرصتی سه‌ماهه یافت تا در برنامه‌ی بین‌المللی نویسندگی دانشگاه آیووا (IWP) حضور یابد؛ رویدادی که به توسعه‌ی روابط او با جامعه‌ی ادبی جهان و پربارترشدن کارنامه‌اش کمک شایانی کرد. نقطه‌ی عطف شهرت فرامرزی او با رمان «گیاه‌خوار» رقم خورد. هان کانگ سرانجام در سال ۲۰۲۴ با تصاحب جایزه‌ی نوبل ادبیات نام خود را به‌عنوان اولین زن آسیایی و نخستین نویسنده‌ی کره جنوبی که برنده‌ی این جایزه شده است، ثبت کرد. هیئت داوران آکادمی نوبل قلم او را به‌خاطر «نثر عمیقاً شاعرانه و نیرومندی که در مواجهه با تاریخ‌های غم‌بار، آسیب‌پذیری وجود انسان را نمایان می‌سازد» ستود. رمان «اعمال انسانی» با عنوان انگلیسی Human acts : a novel نیز نوشته‌ی هان کانگ است و دو جایزه دریافت کرده است.

جوایز و افتخارات کتاب اعمال انسانی و نویسنده

هان کانگ در مسیر حرفه‌ای خود افتخارات فراوانی را تجربه کرده است که چند مورد از برجسته‌ترینِ آن‌ها عبارتند از:

- دستیابی به عالی‌ترین افتخار ادبی جهان، جایزه‌ی نوبل ادبیات، در سال ۲۰۲۴،

- دریافت جایزه‌ی ادبی من‌ها برای نوشتن کتاب اعمال انسانی در سال ۲۰۱۴،

- دریافت جایزه‌ی مالاپارت برای کتاب اعمال انسانی در سال ۲۰۱۷،

- دریافت بیست‌وپنجمین جایزه‌ی رمان کره‌ای برای کتاب «بچه بودا» در سال ۱۹۹۹،

- دریافت جایزه‌ی هنرمند جوان امروز در شاخه‌ی ادبیات از سوی وزارت فرهنگ و گردشگری در سال ۲۰۰۰،

- دریافت جایزه‌ی ادبی یی سانگ برای داستان «مارک مغولی» در سال ۲۰۰۵،

- دریافت جایزه‌ی ادبی دونگری برای کتاب «باد در حال وزیدن است» در سال ۲۰۱۰،

-دریافت جایزه‌ی بین‌المللی بوکر برای رمان «گیاه‌خوار» در سال ۲۰۱۶،

-دریافت جایزه‌ی ادبی کیم یو‌ـ‌جئونگ برای کتاب «خداحافظی» در سال ۲۰۱۸،

- دریافت جایزه‌ی مدیسی برای کتاب «از هم جدا نمی‌شویم» در سال ۲۰۲۳.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره کتاب اعمال انسانی

نیویورک تایمز بوک ریویو: کتاب اعمال انسانی به‌غایت خواندنی، جهان‌شمول و عمیقاً تأثیرگذار است. این اثر زیبایی و اضطرار را به یک اندازه در خود جای داده است.

اقتباس‌ها از کتاب اعمال انسانی

از کتاب اعمال انسانی برای خلق یک تئاتر با موضوع وقایع ۱۸ می، در اکتبر ۲۰۱۹ در لهستان، اقتباس شد. این اولین نمایشی بود که در اروپا تولید می‌شد و به قیام ۱۸ می می‌پرداخت. بنیاد یادبود ۱۸ می، اطلاعات و مطالب لازم را برای غنی‌سازی این نمایش فراهم کرد. وقتی این اثر برای نخستین‌بار در ماه ژوئن در یک اجرای محدود چهارروزه روی صحنه رفت، به‌دلیل تلفیق هنرمندانه‌ی یک ساختار نمایشی غربی با زیبایی‌شناسی آسیایی بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب اعمال انسانی منتشر شده است؟

کتاب حاضر توسط مترجمان و ناشران متفاوت در سال‌های مختلف ترجمه و منتشر شده است. فهرست زیر چاپ‌هایی از این کتاب را نشان می‌دهد:

- اشک‌های گوانگجو ترجمه‌ی امیربهروز قاسمی‌ کرمانی، نشر خیزران‏‫، ‏‫۱۴۰۴.‬‬‬

- اعمال انسانی ترجمه‌ی فاطمه رحیمی، نشر بامداد سیام،‌ ۱۴۰۴.‬

- اعمال انسانی ترجمه‌ی سارا مقدم‌ ثابت، انتشارات نگاه، ‏‫۱۴۰۴.‬

- ‏‫اعمال انسانی‮‬‏‫ ترجمه‌ی علی قانع، نشر چترنگ‏‫، ۱۴۰۳.

بخشی از کتاب اعمال انسانی

«دختر کارگر، ۲۰۰۲

به یاد می‌آوری

آن دختر به تو گفت که به ماه می‌گویند "چشم شب".

هفده‌سالت بود که برای اولین بار چنین توصیفی شنیدی. یکشنبه شب بهاری بود که گروه کوچک اتحادیه کارگری شما در خانهٔ خانم سئونگ هی، جمع شده بودند. او طبقه آخر زندگی می‌کرد، بنابراین بعد از اتمام جلسه به پشت بام رفتید و به صورت دایره‌ای روی برگه‌های روزنامه نشستید و هلو خوردید. سئونگ هی بیست‌ساله بود و روحیه شاعرانه و رمانتیکی داشت. به ماه کامل خیره شد و گفت، اینطوری به نظر میاد، نه؟ چشمی سرد و بی‌رنگ و رو همچون یخ، از وسط آسمان سیاه، به تو نگاه می‌کند. اینکه ماه، چشم شبه. تو کوچکترین عضو گروه بودی و این حرف‌ها بی‌دلیل تو را ترساند. اینطوری که تو میگی، باعث میشه ترسناک به نظر بیاد، سئونگ هی. با این حرف، همه یکباره زیر خنده می‌زنند. نمی‌دونستم انقدر ترسویی! یکی از زن‌ها خندید، برشی هلو در دهانت گذاشتی. آخه ماه چیش ترسناکه؟»

معرفی این کتاب در تاریخ ۱۱ تیر ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب اعمال انسانی و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتاباعمال انسانی

نویسنده برای این کتاب برنده جایزه نوبل ادبیات شده :) کتاب فوق العاده ایی هست👌🏼

r_alirezaee
توصیه نمی‌کنم.
۱۴۰۵/۰۴/۰۲

ترجمه‌ی خانم ندا امیدی از انتشارات دانش‌آفرین واقعا بد بود. کلی هم غلط املایی داشت. من متعجبم با اینکه کتاب نمونه‌خوان داشته چطور این غلط‌های املایی و دستوری به چشمشون نیومده! من تعریف کتاب رو خیلی شنیده بودم و نسخه‌ی...بیشتر