دانلود و خرید کتاب معمای آتش بازی گوکچه گوکچر ترجمه نازلی خلیلی صفا

انتشارات:انتشارات برکه
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب معمای آتش بازی

معرفی کتاب معمای آتش بازی

کتاب الکترونیکی «معمای آتش‌بازی» (The Mystery of Fireworks) نوشتهٔ «گوکچه گوکچیر» با ترجمهٔ نازلی خلیلی‌صفا و تصویرگری «یوسف تانسو ازل» توسط نشر برکه آبنی منتشر شده است. این کتاب داستانی کودکانه با محوریت موضوع آتش‌بازی و تأثیر آن بر حیوانات و محیط‌زیست است و برای گروه سنی ۱+ مناسب است. «معمای آتش‌بازی» تلاش می‌کند تا با زبانی داستانی، کودکان را با پیامدهای پنهان جشن‌ها و آتش‌بازی‌ها آشنا کند. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب معمای آتش بازی

داستان در محله‌ای به نام گوک‌کوشاغی می‌گذرد؛ جایی که کودکان و حیوانات خیابانی در کنار هم زندگی می‌کنند. روایت با یک شب پر سر و صدای آتش‌بازی آغاز می‌شود و واکنش بچه‌ها و حیوانات به این اتفاق را به تصویر می‌کشد. کتاب در فضایی کودکانه و با نگاهی طبیعت‌محور، به تأثیرات منفی آتش‌بازی بر حیوانات و محیط‌زیست می‌پردازد و تلاش می‌کند تا آگاهی‌بخشی دربارهٔ آسیب‌های ناشی از این سرگرمی رایج را در قالب داستانی ساده و قابل لمس برای کودکان ارائه دهد. نویسنده در یادداشت پایانی اشاره می‌کند که انگیزهٔ نگارش این کتاب، دغدغهٔ شخصی او نسبت به آسیب‌های آتش‌بازی و ناآگاهی عمومی نسبت به این موضوع بوده است. «معمای آتش‌بازی» در بستری از دوستی، همدلی و کنجکاوی کودکانه، به دنبال ایجاد تغییر نگرش نسبت به جشن‌ها و شیوه‌های شادی‌کردن است.

خلاصه کتاب معمای آتش بازی

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!داستان با بازی و شادی بچه‌های محلهٔ گوک‌کوشاغی آغاز می‌شود. شب هنگام، صدای مهیب آتش‌بازی همه را غافلگیر می‌کند. بچه‌ها که بیشترشان با آتش‌بازی آشنا نیستند، با ترس و کنجکاوی به تماشای ستاره‌های رنگارنگ در آسمان می‌پردازند. در همین حال، حیوانات محله نیز از سر و صدای آتش‌بازی وحشت‌زده می‌شوند؛ پرنده‌ها از لانه بیرون می‌افتند، سگ‌ها و گربه‌ها می‌ترسند و مرغ دریایی با بال شکسته ظاهر می‌شود. مرغ دریایی برای حیوانات و بعدتر برای یکی از بچه‌ها، اج، توضیح می‌دهد که آتش‌بازی چه آسیب‌هایی به حیوانات و حتی انسان‌ها وارد می‌کند. اج با شنیدن این حرف‌ها تصمیم می‌گیرد موضوع را با دوستانش در میان بگذارد. او و دوستانش پس از تحقیق و گفتگو، تصمیم می‌گیرند با آگاهی‌بخشی به دیگران، جلوی آسیب‌های آتش‌بازی را بگیرند. داستان با تأکید بر قدرت تغییر بچه‌ها و اهمیت کنجکاوی و همدلی به پایان می‌رسد، بدون آنکه نتیجهٔ نهایی یا پایان ماجرا را افشا کند.

چرا باید کتاب معمای آتش بازی را خواند؟

این کتاب با روایت داستانی ساده و ملموس، به موضوعی کمتر دیده‌شده در ادبیات کودک می‌پردازد: تأثیرات پنهان آتش‌بازی بر حیوانات و محیط‌زیست. «معمای آتش‌بازی» فرصتی فراهم می‌کند تا کودکان و والدین دربارهٔ مسئولیت‌پذیری در قبال طبیعت و موجودات زنده گفتگو کنند. همچنین، کتاب به اهمیت کنجکاوی، همدلی و نقش کودکان در ایجاد تغییرات مثبت در جامعه اشاره دارد.

خواندن کتاب معمای آتش بازی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای کودکان گروه سنی ۱+، والدین، مربیان و هر کسی که دغدغهٔ محیط‌زیست و رفاه حیوانات را دارد مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال داستان‌هایی با پیام‌های اجتماعی و طبیعت‌محور هستند، گزینهٔ خوبی به شمار می‌آید.

فهرست کتاب معمای آتش بازی

- آغاز داستان: معرفی محلهٔ گوک‌کوشاغی و بچه‌های آن؛ فضایی شاد و دوستانه که زمینه‌ساز ماجراست.- شب آتش‌بازی: واکنش بچه‌ها و خانواده‌ها به صدای آتش‌بازی و تماشای آن از پنجره‌ها.- حیوانات و آتش‌بازی: ترس و آسیب حیوانات محله از سر و صدای آتش‌بازی؛ ورود مرغ دریایی با بال شکسته و روایت او از آسیب‌ها.- گفتگو با اج: مرغ دریایی با اج صحبت می‌کند و او را از ضررهای آتش‌بازی آگاه می‌سازد.- تصمیم بچه‌ها: اج و دوستانش پس از تحقیق، تصمیم می‌گیرند آگاهی‌رسانی کنند و جلوی آسیب‌های آتش‌بازی را بگیرند.- پیامدها و نتیجه‌گیری: بچه‌ها با پخش برگه‌های اطلاع‌رسانی و گفتگو با دیگران، تلاش می‌کنند تغییری در رفتار جامعه ایجاد کنند.

بخشی از کتاب معمای آتش بازی

«مرغ دریایی گفت: «آرام باشید. پیش من بیایید. بیایید تا به شما بگویم چه شده است.» گربه کوچولو پرسید: «بالت چرا شکسته؟» مادرش با نوک دماغش سیخونکی به او زد. مرغ دریایی در پاسخ گفت: «خب؛ کنجکاوی که بدانی؟ بالم یک شب به خاطر صدای آتش‌بازی که کمی قبل هم شنیدی شکست...» گنجشک با تعجب وسط حرفش پرید و گفت: «به خاطر چی ؟»«آتش‌بازی! این سر و صداها برای چیزی است که به آن آتش‌بازی می‌گویند. انگار وقتی انسان‌ها خیلی شادند. ستاره‌هایی به آسمان می‌فرستند و آن‌ها را می‌ترکانند. آن‌ها نمی‌دانند که با این کار، هم به حیوانات و هم به خودشان آسیب می‌رسانند.» مرغ دریایی گفت: «خب چی می‌گفتم؟» بعد نفس عمیقی کشید و ادامه داد: «...آن شب با وحشت از خواب بیدار شدم و شروع کردم به پرواز کردن. نور آتش‌بازی در چشم‌هایم افتاد و به درختی خوردم و بالم شکست. تا این‌جا هم به‌سختی پرواز کردم کمی هم با پای پیاده آمدم.»