کتاب رشد خلاقیت کوکان توران برهانی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب رشد خلاقیت کوکان

کتاب رشد خلاقیت کوکان

معرفی کتاب رشد خلاقیت کوکان

کتاب الکترونیکی «رشد خلاقیت کودکان» نوشتهٔ توران برهانی و یارمحمد حسین‌بر اثری است که نشر رشد فرهنگ آن را منتشر کرده است. این کتاب به بررسی مفاهیم هوش، تیزهوشی و خلاقیت در کودکان می‌پردازد و راهکارهایی برای شناسایی و پرورش استعدادهای کودکان، به‌ویژه کودکان تیزهوش، ارائه می‌دهد. موضوع کتاب در حوزهٔ روان‌شناسی کودک و آموزش و پرورش قرار می‌گیرد و به والدین، معلمان و علاقه‌مندان به رشد ذهنی و خلاقیت کودکان توصیه می‌شود. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب رشد خلاقیت کوکان

«رشد خلاقیت کودکان» اثری ناداستان و آموزشی است که با رویکردی تحلیلی به موضوع هوش و خلاقیت در کودکان می‌پردازد. نویسندگان، توران برهانی و یارمحمد حسین‌بر، در این کتاب تلاش کرده‌اند تا مفاهیم پایه‌ای مانند هوش، تیزهوشی و خلاقیت را از منظر روان‌شناسی و آموزش و پرورش بررسی کنند. ساختار کتاب به گونه‌ای است که ابتدا به تعریف و تاریخچهٔ هوش و آزمون‌های سنجش آن می‌پردازد و سپس به ویژگی‌ها و نیازهای کودکان تیزهوش و خلاق اشاره می‌کند. در ادامه، نقش خانواده، مدرسه و محیط اجتماعی در رشد ذهنی و خلاقیت کودکان مورد توجه قرار گرفته است. کتاب با مثال‌ها و روایت‌هایی از زندگی واقعی، تلاش می‌کند تا تصویری ملموس از چالش‌ها و فرصت‌های پرورش خلاقیت در کودکان ارائه دهد. این اثر برای والدین، معلمان و مشاوران آموزشی نوشته شده و به دغدغه‌های آنان دربارهٔ شناسایی و حمایت از استعدادهای کودکان پاسخ می‌دهد.

خلاصه کتاب رشد خلاقیت کوکان

کتاب «رشد خلاقیت کودکان» با طرح این پرسش آغاز می‌شود که هوش و تیزهوشی چیست و چگونه می‌توان آن را در کودکان شناسایی و پرورش داد. نویسندگان ابتدا به تعریف هوش از دیدگاه‌های مختلف روان‌شناسی می‌پردازند و نشان می‌دهند که هوش مفهومی چندبعدی است و تنها به توانایی حل مسائل یا کسب نمرات بالا در آزمون‌ها محدود نمی‌شود. در این میان، خلاقیت به عنوان یکی از ابعاد مهم هوش معرفی شده است که همهٔ کودکان از آن برخوردارند، اما میزان بروز و رشد آن به عوامل محیطی و تربیتی بستگی دارد. در بخش‌های بعدی، کتاب به تفاوت‌های فردی کودکان و نقش وراثت و محیط در رشد هوش و خلاقیت می‌پردازد. تأکید شده است که محیط خانواده، کیفیت روابط والدین با کودک، تغذیه، بهداشت و فرصت‌های یادگیری، همگی در شکوفایی استعدادهای ذهنی و خلاقیت کودک نقش دارند. همچنین، به اهمیت شناسایی صحیح کودکان تیزهوش و خلاق اشاره شده و روش‌های مختلفی برای این کار معرفی شده است؛ از جمله آزمون‌های هوش، مشاهدهٔ رفتارهای خلاقانه و بررسی پیشرفت تحصیلی. کتاب به مشکلات و چالش‌هایی که کودکان تیزهوش و خلاق با آن روبه‌رو می‌شوند نیز می‌پردازد؛ از جمله انتظارات بیش از حد خانواده و جامعه، مشکلات عاطفی، انزوا یا فشارهای اجتماعی. نویسندگان راهکارهایی برای حمایت از این کودکان ارائه داده‌اند، مانند ایجاد محیطی امن و حمایت‌گر، تشویق به ابراز نظر و خلاقیت، و فراهم‌کردن فرصت‌های یادگیری متنوع. در نهایت، «رشد خلاقیت کودکان» بر این نکته تأکید دارد که پرورش خلاقیت نه‌تنها به نفع کودک، بلکه به سود جامعه است و باید به‌عنوان یک وظیفهٔ مشترک میان خانواده و مدرسه تلقی شود.

چرا باید کتاب رشد خلاقیت کوکان را بخوانیم؟

این کتاب با تمرکز بر اهمیت خلاقیت و هوش در دوران کودکی، به والدین و معلمان کمک می‌کند تا استعدادهای نهفتهٔ کودکان را بهتر بشناسند و زمینهٔ رشد آن‌ها را فراهم کنند. «رشد خلاقیت کودکان» با ارائهٔ دیدگاه‌های علمی و مثال‌های کاربردی، به خواننده نشان می‌دهد که چگونه می‌توان با تغییر نگرش و رفتار، محیطی مناسب برای شکوفایی خلاقیت ایجاد کرد. همچنین، کتاب به چالش‌ها و مشکلات رایج در مسیر پرورش کودکان تیزهوش و خلاق می‌پردازد و راهکارهایی برای مواجهه با این مسائل پیشنهاد می‌دهد. مطالعهٔ این اثر می‌تواند به افزایش آگاهی دربارهٔ تفاوت‌های فردی کودکان و نقش محیط در رشد ذهنی آن‌ها منجر شود.

این کتاب برای والدین، معلمان، مشاوران آموزشی و هر کسی که دغدغهٔ رشد ذهنی و خلاقیت کودکان را دارد مناسب است. به‌ویژه برای کسانی که با کودکان تیزهوش یا دارای استعدادهای خاص سر و کار دارند و به دنبال راه‌هایی برای شناسایی و حمایت از این کودکان هستند، «رشد خلاقیت کودکان» می‌تواند راهنمایی مفید باشد.

بخشی از کتاب رشد خلاقیت کوکان

«به نظر می‌رسد ما نیازمند یک تحول عمیق در عرصه نگرش به کودکان تیزهوش، گزینش و بالاخره چیدمان آنان هستیم. والدین باید بخاطر داشته باشند که عدم موفقیت فرزندشان در آزمون تیزهوشان به معنی عدم هوشمندی نیست و یا این‌که قبولی فرزندشان به معنای هوشمندی نیست. از سویی توجه طراحان سیستم‌های آموزش و پرورش استعدادهای درخشان به این نکته خالی از ارزش نیست که چنین نحوه چیدمانی دیری است که منسوخ شده است و بجاست که به‌جای این‌که از دانش‌آموزان طی انجام یک آزمون پیشرفت تحصیلی یک نمره کمّی بدست آید و بر اساس آن نیز تصمیم‌گیری در خصوص چیدمان تحصیلی آنان به عمل می‌آوریم توجه جدی‌تری به آموخته‌های کیفی و چگونگی فرایند تفکر داشته باشیم. امروزه یکسان دانستن هوش و اندیشه خطر بزرگی است که فرزندان‌مان را تهدید می‌کند. باوری که هوش و اندیشه را یکسان می‌داند به دو نتیجه ناخوشایند در آموزش و پرورش می‌انجامد: ۱- برای دانش‌آموزان تیزهوش به انجام هیچ کاری نیاز نیست. زیرا آن‌ها خود به خود اندیشمندان خوبی خواهند شد. ۲- برای دانش‌آموزان غیر تیزهوش نمی‌توان کار زیادی انجام داد چون آن‌ها هرگز نمی‌توانند اندیشمندان خوبی شوند. بزرگی در کتاب خویش در فرازی از بیان خاطرات کودکی‌اش اشاره می‌کند که در دوران مدرسه روزی یکی از معلمان ما ضمن صحبت‌هایش گفت: "دیروز من داشتم به فرزندم فکر کردن را آموزش می‌دادم." من و بقیه شاگردان متعجب شدیم از این‌که مگر فکر کردن هم آموزش دارد. بنابراین این رسالت مهم را نباید از یاد برد که هم والدین و هم مربیان می‌بایست تمامی تلاش خود را در جهت آموزش و تفکر به کار گیرند و آنانی را به عنوان تیزهوش انتخاب نمایند که شیوه‌های مطلوب فکر کردن را آموخته باشند.»