معرفی و دانلود کتاب پای در راه + خلاصه رایگان

سنجاق
categoryدسته‌بندی:
خاطرات

معرفی کتاب پای در راه

کتاب پای در راه (جستارهایی کوتاه از لحظه‌های در گذر) نوشته رضا شاه پسند است و نشر سنجاق آن را به‌صورت الکترونیکی منتشر کرده است. این اثر مجموعه‌ای از یادداشت‌های کوتاه درباره‌ی زندگی، سفر، طبیعت، خاطره، کتاب‌خوانی و لحظه‌هایی است که در شتاب روزمره معمولاً نادیده می‌مانند. نویسنده از کوه و روستا تا کافه و کتابفروشی، از یاد مادربزرگ تا تجربه‌ی بازنشستگی، رد پرسش‌هایی را دنبال می‌کند که بیشتر از پاسخ‌ها در ذهن می‌ماند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب پای در راه

کتاب پای در راه نوشته‌ی رضا شاه پسند و مجموعه‌ای از جستارهای کوتاه است که از خلال تجربه‌های روزانه، سفرها، کوه‌پیمایی‌ها، خاطره‌ها و مواجهه با کتاب‌ها شکل گرفته‌اند. مخاطب با نوشته‌هایی روبه‌روست که بر مسیر تمرکز دارند. نویسنده جهان اطرافش را از خلال جزئیات می‌بیند؛ از بوی خاک نم‌خورده و نان تازه تا سکوت کوه، صدای لالایی، عطر قهوه و حال‌وهوای کوچه‌های جلفا. آنچه نوشته‌ها را به هم پیوند می‌دهد، نوعی جست‌وجوی مداوم برای دیدن معنایی است که پشت امور عادی پنهان می‌ماند.

مجموعه جستار پای در راه به نسبت انسان با خواندن، نوشتن، تنهایی، گذر زمان و دگرگونی‌های درونی می‌پردازد. نویسنده گاهی از تجربه‌ی دیدار با کتاب‌ها و نویسندگان نوشته است، گاهی از کوه سبوخ و روستای زادگاهش، گاهی از خانه‌ی معلم، بازنشستگی و مرور سال‌های کار. در چندین یادداشت نیز رد پررنگ کتاب‌خوانی دیده می‌شود؛ از اشاره به چخوف و صادق هدایت تا همراهی طولانی با کلیدر. حضور مداوم کتاب‌ها نشان می‌دهد که خواندن در جهان اثر فقط یک سرگرمی نیست؛ بخشی از زیستن و فهمیدن است.

کتاب پای در راه یک‌بار در طبیعت و سفر می‌گذرد و بار دیگر در حافظه، حسرت، خیال و پرسش. جستارها کوتاهند، اما اغلب بر یک تصویر، یک حس یا اندیشه متمرکز می‌مانند و از همان نقطه به لایه‌های بعدی می‌پردازند. نتیجه مجموعه‌ای است که حال‌وهوای آن بر درنگ، مشاهده و بازخوانی تجربه‌های ساده اما ماندگار استوار شده است؛ تجربه‌هایی که از دل زندگی عادی بیرون آمده و به‌تدریج به تأملی شخصی و انسانی تبدیل شده‌اند.

خلاصه کتاب پای در راه

رضا شاه پسند در این جستارها از شرح کوه و روستا، سفر و کافه، دیدارهای فرهنگی و خاطره‌های خانوادگی آغاز می‌کند و سپس به پرسش‌هایی درباره‌ی زندگی، تنهایی، گذر زمان، خواندن، نوشتن و معنای حرکت می‌پردازد. دوچرخه‌ای قدیمی، نان زنجبیلی مادربزرگ، صبحی در جلفای اصفهان یا همراهی با کتابی صوتی در این اثر دریچه‌هایی هستند به تأملی گسترده‌تر. خط پیونددهنده‌ی همه‌ی جستارها همان ایده‌ی پای در راه بودن است؛ ماندن در مسیر، دیدن، پرسیدن و از کنار لحظه‌ها بی‌تفاوت نگذشتن.

چرا باید کتاب پای در راه را بخوانیم؟

• این مجموعه جستار لحظه‌های عادی زندگی را به موضوعاتی برای تأمل تبدیل می‌کند و نشان می‌دهد چگونه می‌توان از تجربه‌های روزمره به معنا رسید.
  • نوشته‌ها برای کسانی مفید است که به پیوند میان طبیعت، خاطره، سفر و کتاب‌خوانی علاقه دارند.
  • خواننده در خلال متن‌ها با مجموعه‌ای از مشاهده‌های دقیق درباره‌ی روستا، کوه، شهر، دیدارهای فرهنگی و حال‌وهوای زیستن روبه‌رو می‌شود.
  • حضور پررنگ کتاب‌ها و نویسندگان در این کتاب، آن را برای علاقه‌مندان به نوشتن و خواندن جذاب می‌کند.

خواندن کتاب پای در راه را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن کتاب پای در راه به این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود:

• علاقه‌مندان به جستارهای کوتاه درباره‌ی زندگی روزمره.
  • خوانندگانی که به طبیعت، کوه‌پیمایی، سفر و خاطره‌نویسی علاقه دارند.
  • کسانی که دوست دارند نسبت میان خواندن، نوشتن و تجربه‌ی زیسته را دنبال کنند.
  • مخاطبانی که از جستارهای مبتنی‌بر مشاهده، درنگ و مرور خاطره لذت می‌برند.

بخشی از کتاب پای در راه

«رمان برادران کارامازوف / پرسش

صبح سه شنبه، چهارمین روز زمستان در بلندای کوه سبوخ بر گُردهٔ صخره‌ای تکیه داده‌ام و به رمان صوتی "برادران کارامازوف" اثر جناب داستایفسکی گوش می‌دهم. صخره روی در آفتاب دارد و تن زمختش را به نوازش خورشید سپرده است. هر چند در این موقع از سال گرمای چندانی بر خوان خورشید یافت نمی‌شود تا یک دل سیر گرم شوی، اما همین اندک

خیلی می‌چسبد. که اندک به موقع از بسیار بی‌وقت دلچسب‌تر است. تن به آفتاب و گوش به صدای راوی داستان، هنرمند توانا جناب آرمان سلطان‌زاده در نرم افزاری به نام فیدیبو دارم. گوش به کتاب صوتی و چشم به افق دارم.

در دور دست، قله‌هایی دیده می‌شوند که چون امواج دریا سر بر دوش یکدیگر می‌سایند و ابری سپید و یکپارچه بسان کف بر بلندایشان قرار گرفته است. کفی بر روی دریایی پر موج. اگر با جناب داستایفسکی پای در راه نهادی، باید که دل به دریا بسپاری، دریایی موّاج. موج در موجِ پرسش. هر جمله‌ای از آثار این نویسندهٔ سترگ، ذهن را به تلاطم می‌کِشد و خروشی از تفکر، خروشی خوشایند می‌آفریند. از این نویسندهٔ روسی، رمان "جنایت و مکافات" را پیش‌ترها خوانده‌ام. بی‌شک این اثر نیز بی‌نظیر خواهد بود.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب پای در راه و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابپای در راه
فرمت کتابEPUB
برچسبادبیات ایران

توصیه می‌کنم.
۱۴۰۵/۰۵/۳۱

با سلام کتابی بسیار ارزشمند با مطالبی بسیار مفید مطالبی که روح و روان را جلا می دهد