کتاب کتاب تبتی مردگان کارما لینگپا + دانلود نمونه رایگان

تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

تصویر جلد کتاب کتاب تبتی مردگان

کتاب کتاب تبتی مردگان

معرفی کتاب کتاب تبتی مردگان

کتاب الکترونیکی «کتاب تبتی مردگان (روایت بودایی جهان پس از مرگ)» اثری است از «کارما لینگپا» که با ترجمهٔ «مینا غرویان» و توسط بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است. این کتاب بر پایهٔ متون کهن بودایی و آموزه‌های پدما ـ سمبهاوا در قرن هشتم میلادی نوشته شده و تفسیرهایی از «کارل یونگ» را نیز در خود جای داده است. موضوع اصلی کتاب، مواجهه با مرگ و وضعیت‌های پس از آن در سنت بودایی تبت است و به عنوان راهنمایی برای لحظات مرگ و انتقال به زندگی بعدی شناخته می‌شود. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب کتاب تبتی مردگان

«کتاب تبتی مردگان» یکی از متون مقدس و آیینی بوداییان تبتی است که در قالب ناداستان و متنی آیینی-فلسفی نگاشته شده است. این کتاب، که ریشه در سنت‌های باستانی تبت دارد، به بررسی وضعیت‌های بینابینی پس از مرگ (باردو) می‌پردازد و راهنمایی‌هایی برای محتضر و همراهان او ارائه می‌دهد تا روح بتواند با آرامش و آگاهی از چرخهٔ تولد و مرگ عبور کند. ساختار کتاب به گونه‌ای است که هم شامل آموزه‌های معنوی و مراقبه‌ای است و هم دستورالعمل‌هایی برای اجرای آیین‌های خاص در لحظات مرگ و پس از آن دارد. در این اثر، علاوه‌بر روایت‌های بودایی، به مقایسه و تطبیق باورهای مربوط به مرگ و زندگی پس از آن در فرهنگ‌ها و ادیان مختلف نیز پرداخته شده است. «کارما لینگپا» با گردآوری و رمزگشایی متون کهن، اثری را پدید آورده که نه‌تنها برای راهنمایی مردگان، بلکه برای درک بهتر زندگی و معنای آن در سنت بودایی اهمیت دارد. تفسیر «کارل یونگ» نیز به ابعاد روان‌شناختی و نمادین این متون افزوده است و کتاب را به پلی میان سنت شرقی و نگاه مدرن غربی تبدیل کرده است.

خلاصه کتاب کتاب تبتی مردگان

این کتاب، متنی آیینی و راهنما برای مواجهه با مرگ و وضعیت‌های پس از آن در سنت بودایی تبت است. «کتاب تبتی مردگان» با شرح وضعیت‌های بینابینی (باردو) آغاز می‌شود؛ وضعیتی که روح پس از مرگ جسمانی تا تولد دوباره یا رهایی نهایی در آن قرار می‌گیرد. در این مسیر، آموزه‌هایی برای محتضر و همراهانش ارائه شده تا با خواندن متون خاص و انجام مراقبه‌ها، روح را برای عبور از این وضعیت آماده کنند. در بخش‌های مختلف کتاب، مراحل مختلف باردو شرح داده شده است: از لحظات مرگ و تجربهٔ نور درخشان، تا مواجهه با ایزدان صلح و غضب، و سپس ورود به وضعیت‌های توهمی و انتخاب مسیر تولد دوباره یا رهایی. کتاب تأکید دارد که آگاهی و شناخت در این مراحل، می‌تواند به آزادی روح از چرخهٔ تولد و مرگ (سمسارا) منجر شود. همچنین، به نقش کارما و تأثیر اعمال گذشته بر وضعیت روح در باردو اشاره شده است. در کنار آموزه‌های بودایی، کتاب با نگاهی تطبیقی به باورهای دیگر ادیان و فرهنگ‌ها دربارهٔ مرگ و زندگی پس از آن می‌پردازد و اشتراکات و تفاوت‌های آن‌ها را بررسی می‌کند. تفسیر «کارل یونگ» نیز به لایه‌های روان‌شناختی و نمادین این متون توجه دارد و آن‌ها را از منظر ناخودآگاه جمعی و اسطوره‌های انسانی تحلیل می‌کند. در مجموع، کتاب دغدغهٔ اصلی خود را بر شناخت ماهیت مرگ، رهایی از دلبستگی‌های دنیوی و رسیدن به آگاهی و آرامش نهایی متمرکز کرده است.

چرا باید کتاب کتاب تبتی مردگان را بخوانیم؟

این کتاب یکی از معدود متون آیینی است که به‌طور مستقیم به تجربهٔ مرگ و وضعیت‌های پس از آن می‌پردازد و راهنمایی‌هایی عملی و معنوی برای مواجهه با این مرحلهٔ مهم زندگی ارائه می‌دهد. «کتاب تبتی مردگان» نه‌تنها برای علاقه‌مندان به فلسفه و معنویت شرقی، بلکه برای کسانی که به دنبال درک عمیق‌تری از مفهوم مرگ، رنج، رهایی و چرخهٔ زندگی هستند، اثری ارزشمند به‌شمار می‌آید. حضور تفسیر «کارل یونگ» نیز به کتاب عمق روان‌شناختی و بین‌فرهنگی بخشیده و آن را به پلی میان سنت‌های شرقی و اندیشه‌های مدرن غربی تبدیل کرده است. مطالعهٔ این اثر می‌تواند به بازاندیشی دربارهٔ زندگی، مرگ و معنای وجود کمک کند و مخاطب را با یکی از مهم‌ترین متون معنوی جهان آشنا سازد.

این کتاب برای علاقه‌مندان به فلسفهٔ بودایی، معنویت شرقی، مطالعات تطبیقی ادیان و روان‌شناسی تحلیلی مناسب است. همچنین کسانی که دغدغهٔ مرگ، رنج، رهایی و معنای زندگی را دارند یا به دنبال شناخت آیین‌ها و باورهای فرهنگی دربارهٔ مرگ هستند، می‌توانند از مطالعهٔ این اثر بهره ببرند.

بخشی از کتاب کتاب تبتی مردگان

«ای که پاک زاده شده‌ای، آنچه مرگ نامیده می‌شود اینک نزد تو آمده، عزم خود را جزم کن: «آه، اینک هنگام مرگ است. با دریافت موهبت این مرگ، برای نیکی همۀ موجودات ذی‌شعور، چنان عمل خواهم کرد تا در آسمان‌های بی‌انتها مسکن گزینم، تا با تمامی عشق و شفقت نسبت به آن‌ها، و با هدایت تمامی کوشش‌هایم به سوی آن یگانۀ کامل به کمال بیداری دست یابم.» پس اینک که داری افکارت را شکل می‌دهی، به‌خصوص در این زمان که دارما ـ کایای انوار درخشان [در این وضعیت] پس از مرگ می‌تواند احسان همۀ موجودات ذی‌شعور را فعلیت بخشد، بدان که تو در آن وضعیت هستی؛ و بر آن باش که بهترین موهبت حالت نماد کبیر را که تو در آن قرار داری به دست بیاوری [به روش زیر]: «حتی اگر نتوانم آن را عملی کنم، هم‌چنان می‌خواهم این باردو را بشناسم، و با تسلط بر کالبد بزرگ متحد در باردو، در هرچیزی [که شکل دارد] ظاهر خواهم شد، [به همۀ موجودات] همه چیزی را احسان کنم: من به همۀ هستی‌های ذی‌شعور بی‌شمار زیر این گنبد آسمان خدمت خواهم کرد.» همواره این تصمیم را با خودت نگه دار، زیرا مداوماً باید سعی کنی شعایری را که طی زندگی این جهانی‌ات از روی عادت انجام می‌دادی به یاد آوری.

۵۰%