کتاب تحلیل حقوقی مالیات بر ارزش افزوده
معرفی کتاب تحلیل حقوقی مالیات بر ارزش افزوده
کتاب الکترونیکی تحلیل حقوقی مالیات بر ارزش افزوده نوشتۀ حمزه خوش بخت است و انتشارات قانون یار آن را منتشر کرده است. کتاب تحلیل حقوقی مالیات بر ارزش افزوده، به بررسی قوانین مالیاتی پرداخته است.
درباره کتاب تحلیل حقوقی مالیات بر ارزش افزوده
مالیات، مالی اجباری یا نوعی خراج است که توسط یک سازمان دولتی بهمنظور تأمین هزینههای مختلف عمومی یا هزینههای دولت، به مالیاتدهنده (یک شخص حقیقی یا شخص حقوقی) تحمیل میشود. مالیات بر ارزشافزوده نوعی مالیات چندمرحلهای است که در مراحل مختلف زنجیره واردات، تولید و توزیع بر اساس درصدی از ارزشافزوده کالاهای فروخته شده یا خدمات ارائه شده در هر مرحله اخذ میشود. مالیات پرداختی هر مرحله از زنجیره واردات - تولید - توزیع به عنصر مرحله بعدی زنجیره انتقال مییابد تا نهایتاً توسط مصرفکننده نهایی پرداخت شود. ازآنجاکه خود فروشنده نیز ضمن خرید اولیه چنین مالیاتی را پرداخته؛ ولی مصرفکننده محسوب نمیشود، این است که او حق دارد کل «مالیاتهای ارزشافزوده» پرداختی خود را از کل مالیات بر ارزشافزودههای دریافتی کسر کرده و ما به تفاوت را به دولت بپردازد. پس تا اینجا فهمیدیم مالیات بر ارزشافزوده مالیاتی است که کلیه عرضهکنندگان کالاها و خدمات (مودیان این نظام مالیاتی) بایستی علاوه بر بهای کالا یا خدمت عرضه شده، بهصورت درصدی از بهای فروش کالاها یا خدمات، در زمان فروش از خریداران اخذ و بهصورت دورهای (فصلی) به سازمان امور مالیاتی کشور واریز کند. هر کالایی که در بازار فروخته میشود، در فرایند تولید خود، توسط چند تولیدکننده بهتدریج ساخته شده است. بهعنوان نمونه یک نان ابتدا گندم بوده سپس تبدیل به آرد شده، سپس خمیرمایه شده و نهایتاً در تنور پخته و نان شده است. قیمت گندم موجود در هر عدد نان تا قیمت نانفروش رفته در نانوایی در این مراحل بهتدریج افزایشیافته که این افزایش حاصل زحمت تولیدکنندگان مختلف تولید گندم تا فروش نان بوده است. کتاب تحلیل حقوقی مالیات بر ارزش افزوده شامل مباحثی چون بررسی و تبیین مالیات در نظام اقتصادی و حقوقی، بررسی و شناسایی خصایص، ویژگی ها، مزایا و معایب مالیات بر ارزش افزوده با مداقه در انواع و اقسام این مالیات، نگاهی به ساختار مالیات ارزش افزوده با مداقه در چالش فرار از پرداخت مالیات مودیان به عنوان یک مشکل بزرگ، وظایف و تکالیف مؤدیان و اشخاص ثالث، ساختار سازمانی مالیات بر ارزش افزوده، وظایف و اختیارات آن، مالیات کالاهای خاص و... میشود.
خواندن کتاب تحلیل حقوقی مالیات بر ارزش افزوده را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای دانشجویان رشتۀ حقوق مناسب است.
بخشی از کتاب تحلیل حقوقی مالیات بر ارزش افزوده
«مالیات قسمتی از درآمد یا دارایی افراد است که بهمنظور پرداخت مخارج عمومی و اجـراي سیاستهای مالی در راستاي حفظ منافع اقتصادی، اجتماعی، سیاسی کشور بهموجب قـوانین و بهوسیلهٔ اهرمهای اداری و اجرایی دولت وصول میشود. عدهای از صاحبنظران مالیـات را مبلغی میدانند که دولت از اشخاص، شرکتها و مؤسسات بر طبق قانون برای تقویـت عمـومی حکومت و تأمین مخارج عامه میگیرد. مخارج عمومی شامل کلیۀ مخارج دولت در خصـوص فعالیتهایی است که بر اساس قـانون در سـطوح مختلـف برعهـدۀ دولـت گذاشـته شـده اسـت. هدف اصلی مخارج عمومی، رسیدن به اصل حداکثر رفاه کل جامعه است که بهعنوان اصـل هادي سیاستگذاری دولت و ساخت دهندۀ مالیۀ عمومی به شمار میآید. اجـرای سیاستگذاری مالی دارای سه دسته اثر مهم بوده که عبارتاند از: آثار اقتصادی، آثار اجتمـاعی و آثـار سیاست. آثار اقتصادی اجرای سیاستگذاری مـالی در چهـارچوب محـدودیت مصـرف یـک کـالای بخصوص، حمایت از یک صنعت بخصوص، حمایـت از یـک منطقـۀ بخصـوص و حمایـت از صنایع داخلی مطرح است. آثار اجتماعی اجراي سیاستگذاری مالی رسیدن به اهداف اجتمـاعی پیشبینی شده در قانون اساسی هر کشور منعکس در برنامههای میانمدت و درازمـدت توسـعۀ اقتصادي و اجتماعی آن است. تا اینجا بـه نظـر میرسد بایـد اعتـراف کـرد تعریـف قـانونی و رسمی از مالیات وجود نـدارد و علمای حقـوق بازتعریف واحـدی از مالیـات ندارنـد...»
حجم
۱٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۴۲ صفحه
حجم
۱٫۶ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۱۴۲ صفحه