دانلود و خرید کتاب تئوری انتخاب ویلیام گلاسر ترجمه فاطمه عابدی
تصویر جلد کتاب تئوری انتخاب

کتاب تئوری انتخاب

معرفی کتاب تئوری انتخاب

معرفی کتاب تئوری انتخاب

کتاب الکترونیکی «تئوری انتخاب (روانشناسی جدید از آزادی شخصی)» نوشتهٔ ویلیام گلاسر و با ترجمهٔ فاطمه عابدی و انسیه وحدانی، توسط انتشارات در قلم منتشر شده است. این اثر در حوزهٔ روان‌شناسی قرار می‌گیرد و به بررسی نقش انتخاب‌های فردی در شکل‌گیری احساس خوشبختی یا بدبختی انسان‌ها می‌پردازد. گلاسر در این کتاب، نظریه‌ای متفاوت از روان‌شناسی سنتی ارائه می‌دهد و بر اهمیت روابط انسانی و مسئولیت‌پذیری فردی تأکید می‌کند. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب تئوری انتخاب

«تئوری انتخاب» اثری است که در اواخر قرن بیستم نوشته شده و به عنوان یکی از آثار شاخص ویلیام گلاسر شناخته می‌شود. این کتاب در واکنش به ناکارآمدی روان‌شناسی سنتی در حل مشکلات روابط انسانی و فردی نوشته شده و تلاش دارد با معرفی مفهومی نو از آزادی شخصی، مخاطب را به بازاندیشی در مورد نقش خود در تجربه‌های زندگی دعوت کند. گلاسر با تکیه بر پژوهش‌های علمی و تجربیات بالینی، به بررسی ریشه‌های احساس بدبختی، ناکامی و مشکلات رایج در روابط خانوادگی، آموزشی و شغلی می‌پردازد. او در این مسیر، روان‌شناسی کنترل بیرونی را نقد می‌کند و به جای آن، نظریهٔ انتخاب را به عنوان راهکاری برای بهبود کیفیت زندگی و روابط انسانی مطرح می‌سازد. کتاب در سه بخش اصلی تئوری، عمل و کاربرد تنظیم شده و با مثال‌های ملموس، مفاهیم را برای مخاطب روشن می‌کند. تمرکز اصلی کتاب بر این است که انسان‌ها بیش از آنچه تصور می‌کنند، بر زندگی خود کنترل دارند و مسئولیت انتخاب‌هایشان را باید بپذیرند.

خلاصه کتاب تئوری انتخاب

کتاب «تئوری انتخاب» با طرح این پرسش آغاز می‌شود که چرا بسیاری از انسان‌ها، حتی در شرایط مطلوب زندگی، احساس بدبختی می‌کنند. گلاسر توضیح می‌دهد که ریشهٔ اصلی این احساسات، روابط ناسالم و ناکامی در برقراری ارتباط رضایت‌بخش با دیگران است. او روان‌شناسی کنترل بیرونی را به عنوان عامل اصلی مشکلات انسانی معرفی می‌کند؛ رویکردی که افراد را به کنترل و اجبار یکدیگر سوق می‌دهد و منجر به دوری، رنج و ناکامی می‌شود.در مقابل، تئوری انتخاب بر این باور استوار است که هر فرد مسئول انتخاب‌های خود است و نمی‌تواند دیگران را مجبور به تغییر کند. گلاسر پنج نیاز اساسی انسان را معرفی می‌کند: بقا، عشق و تعلق خاطر، قدرت، آزادی و تفریح. او معتقد است که رفتارهای ما تلاشی برای ارضای این نیازهاست و کیفیت روابط ما تعیین‌کنندهٔ میزان رضایت یا نارضایتی از زندگی است.کتاب با مثال‌هایی از زندگی خانوادگی، آموزشی و محیط کار نشان می‌دهد که چگونه تغییر نگرش از کنترل بیرونی به انتخاب آگاهانه، می‌تواند روابط را بهبود بخشد و احساس خوشبختی را افزایش دهد. گلاسر تأکید می‌کند که برای داشتن زندگی رضایت‌بخش، باید از اجبار، تنبیه و کنترل دیگران دست برداشت و به جای آن، مذاکره، احترام و پذیرش را جایگزین کرد. پیام اصلی کتاب این است که انسان‌ها با پذیرش مسئولیت انتخاب‌های خود و تمرکز بر بهبود روابط، می‌توانند کیفیت زندگی‌شان را ارتقا دهند.

چرا باید کتاب تئوری انتخاب را خواند؟

این کتاب با رویکردی متفاوت به مسائل روان‌شناسی و روابط انسانی می‌پردازد و مخاطب را به بازنگری در شیوهٔ تعامل با دیگران دعوت می‌کند. «تئوری انتخاب» ابزارهایی برای درک بهتر نیازهای اساسی انسان و نقش انتخاب‌های فردی در شکل‌گیری احساس رضایت یا نارضایتی ارائه می‌دهد. مطالعهٔ این اثر می‌تواند به بهبود روابط خانوادگی، شغلی و اجتماعی کمک کند و راه‌هایی برای کاهش تعارض و افزایش احساس خوشبختی پیش پای مخاطب بگذارد.

خواندن کتاب تئوری انتخاب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای کسانی مناسب است که دغدغهٔ بهبود روابط خانوادگی، زناشویی، تربیت فرزند، آموزش یا محیط کار دارند و به دنبال راهی برای افزایش رضایت شخصی و کاهش تعارضات هستند. همچنین برای علاقه‌مندان به روان‌شناسی کاربردی و کسانی که با مشکلاتی مانند احساس ناکامی، اضطراب یا نارضایتی از زندگی مواجه‌اند، مفید خواهد بود.

فهرست کتاب تئوری انتخاب

کتاب «تئوری انتخاب» ساختاری سه‌بخشی دارد:- بخش اول: تئوری - فصل یک: ما به روان‌شناسی نوین احتیاج داریم؛ به نقد روان‌شناسی سنتی و معرفی نیاز به رویکردی نو می‌پردازد. - فصل دوم: احساسات و نیازهای اساسی؛ پنج نیاز بنیادین انسان و نقش آن‌ها در رفتار توضیح داده می‌شود. - فصل چهارم: رفتار کلی؛ به بررسی رفتارهای انتخابی و تأثیر آن‌ها بر کیفیت زندگی می‌پردازد. - فصل پنجم: سازگاری؛ دربارهٔ شخصیت و شدت نیازها بحث می‌شود. - فصل ششم: تعارض و واقعیت‌درمانی؛ به چگونگی حل تعارضات و نقش واقعیت‌درمانی اشاره دارد.- بخش دوم: عمل - فصل هشتم: عشق و ازدواج؛ کاربرد تئوری انتخاب در روابط زناشویی را بررسی می‌کند. - فصل نهم: اعتماد و خانواده؛ به نقش اعتماد در خانواده و روابط والد-فرزند می‌پردازد. - فصل دهم: آموزش؛ تعلیم و تربیت و مدارس کیفی را از منظر تئوری انتخاب تحلیل می‌کند. - فصل یازدهم: تئوری انتخاب در محیط کار؛ کاربردهای نظریه در محیط‌های شغلی را شرح می‌دهد.- بخش سوم: کاربرد - فصل دوازدهم: جامعه کیفی؛ به تأثیر تئوری انتخاب بر جامعه و روابط اجتماعی می‌پردازد. - فصل سیزدهم: تعریف مجدد آزادی فردی؛ مفهوم آزادی شخصی را بازتعریف می‌کند.ضمیمه: معرفی مؤسسه ویلیام گلاسر و فعالیت‌های مرتبط با تئوری انتخاب.

بخشی از کتاب تئوری انتخاب

«تقریباً کمترکسی را می‌توانیم بیابیم که این جمله‌ها را نشنیده باشد: «داری دیوانه‌ام می‌کنی.» «واقعاً این عذابم می‌دهد.» «تو اصلاً ملاحظه احساساتم را نمی‌کنی...» کسانی که این عبارات را بیان می‌کنند، هرگز به این فکر نمی‌کنند که خودشان این بدبختی را انتخاب کرده‌اند. تئوری انتخاب می‌گوید: «این خود ما هستیم که همه چیز، از جمله بدبخت بودن را انتخاب می‌کنیم. دیگران نه می‌توانند ما را بدبخت کنند و نه خوشبخت. همه آن‌چه که می‌توانیم از دیگران بگیریم یا به سایرین بدهیم، اطلاعات است.» اطلاعات، در حقیقت، خودش نمی‌تواند انسان را مجبور به انجام عملی یا درک احساسی کند. اطلاعات وارد مغز شده و در آن‌جا پردازش می‌شود. بعد تصمیم می‌گیریم که چه کار کنیم. همان‌گونه که در این کتاب مفصل توضیح داده‌ام، تمامی رفتارها، افکار، احساسات و حتی بخش زیادی از فیزیولوژی‌مان را به انتخاب خودمان انجام می‌دهیم. بخش بزرگی از آن‌چه هنگام درد کشیدن و بیماری درون بدنتان رخ می‌دهد، نتیجه غیرمستقیم افکار و اعمالی است که انتخاب کرده یا انجام داده‌اید. برای شما خواهم گفت علت و چگونگی این انتخاب‌های دردناک و چطور می‌توانیم انتخاب‌های بهتری داشته باشیم.»