کتاب الان شروع کن، بعدا کاملش کن
معرفی کتاب الان شروع کن، بعدا کاملش کن
کتاب الان شروع کن، بعدا کاملش کن (Start now, get perfect later)، نوشته راب مور، با ترجمه ساسان جعفرنیا و بهاره قاسمی توسط انتشارات زمان تغییر منتشر شده است. این کتاب در زمینهی روانشناسی کاربردی و توسعهی فردی نوشته شده و به موضوع تصمیمگیری، غلبهبر تعلل و افزایش بهرهوری پرداخته است. نویسنده تلاش کرده است با مثالهای متنوع و تحلیلهای روانشناختی، موانع ذهنی و رفتاری را که مانع اقدام و تصمیمگیری میشوند، بررسی کند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب الان شروع کن، بعدا کاملش کن
کتاب الان شروع کن، بعدا کاملش کن (چگونه تصمیمات هوشمندانهتر، سریعتر و بزرگتری بگیریم و به تعلل پایان دهیم) به بررسی ریشههای تعلل، تردید و دشواری تصمیمگیری در زندگی روزمره پرداخته و با رویکردی تحلیلی، موانع ذهنی و رفتاری را که باعث به تعویق انداختن کارها میشوند، شناسایی کرده است. راب مور باتکیهبر تجربیات شخصی خود و مثالهای متنوع نشان داده است که تعلل نه یک ضعف، بلکه اغلب یک مکانیسم دفاعی است. کتاب حاضر در حقیقت، به دغدغههای انسان معاصر در مواجهه با حجم زیاد تصمیمات، ترس از شکست، کمالگرایی و نگرانی از قضاوت دیگران پرداخته است.
نویسنده با اشاره به یافتههای علمی و پژوهشهای روانشناختی، تصویری واقعبینانه از فرایند تصمیمگیری ارائه داده و نشان داده است که چگونه میتوان با شناخت بهتر خود و الگوهای ذهنی، بر تعلل غلبه کرد. این اثر به مخاطب کمک میکند تا با نگاهی تازه به عادات و رفتارهای خود بنگرد.
خلاصه کتاب الان شروع کن، بعدا کاملش کن
کتاب حاضر با این ایده آغاز شده است که بیشتر افراد، برخلاف تصورشان، ذاتاً تعللگر نیستند، بلکه در شرایط خاص یا به دلایل مشخصی کارها را به تعویق میاندازند. نویسنده با مثالهای شخصی و شرح ماجراهایی از زندگی خود و دیگران نشان داده است که تعلل اغلب ریشه در ترس از شکست، ترس از قضاوت دیگران، کمالگرایی یا حتی ترس از موفقیت دارد. این کتاب توضیح داده است که تعلل میتواند یک سازوکار دفاعی برای حفظ عزتنفس باشد و گاهی حتی مزایای برای فرد بهدنبال داشته باشد. در ادامه، نویسنده به بررسی انواع تعلل، ازجمله تعلل فعال و پیشتعویق پرداخته و نشان داده است که چگونه افراد با مشغولکردن خود به کارهای کماهمیت یا آمادهسازیهای بیپایان، از انجام کارهای اصلی فرار میکنند.
کتاب بر اهمیت شروعکردن، حتی با قدمهای کوچک، تأکید کرده و توضیح داده است که تصمیمات بزرگ معمولاً نتیجهی مجموعهای از تصمیمات کوچک و پیوسته هستند. در بخشهای بعدی، نویسنده به موضوعاتی مانند پرش بین کارها، نگرانی از نظر دیگران، زندگی در گذشته و ترس از ناشناختهها پرداخته و راهکارهایی را برای عبور از این موانع ذهنی ارائه داده است. پیام اصلی کتاب این است که با شناخت ریشههای تعلل و پذیرش ناکاملبودن شرایط میتوان اقدام کرد؛ سپس در مسیر حرکت، تصمیمات قبلی را اصلاح کرده و تصمیمات بهتری را اتخاذ کرد.
چرا باید کتاب الان شروع کن، بعدا کاملش کن را خواند؟
این اثر با تمرکز بر ریشههای روانی و رفتاری تعلل به مخاطب کمک میکند تا دلایل واقعی به تعویق انداختن کارها را شناسایی کرده و با آنها روبهرو شود. نویسنده با مثالهای متنوع و تحلیلهای کاربردی نشان داده است که چگونه میتوان با تغییر نگرش و عادات ذهنی، تصمیمات بهتری گرفت و از چرخهی بیپایان تعلل خارج شد. مطالعهی این اثر برای کسانی که بهدنبال افزایش بهرهوری، کاهش استرس و بهبود کیفیت تصمیمگیری هستند، میتواند نقطهی شروعی برای تغییر باشد.
خواندن کتاب الان شروع کن، بعدا کاملش کن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای افرادی مناسب است که با تعلل، تردید و دشواری در تصمیمگیری مواجه هستند؛ کسانی که بهدنبال راهی برای غلبهبر کمالگرایی، ترس از شکست یا نگرانی از قضاوت دیگران هستند؛ همچنین برای دانشجویان، کارآفرینان، مدیران و هرکسی که میخواهد بهرهوری و کیفیت زندگی خود را ارتقا دهد، مفید خواهد بود.
بخشی از کتاب الان شروع کن، بعدا کاملش کن
«شاید با خودتان بگویید: «من آدم تنبل و از زیر کار در رو هستم.» انگار این برچسب را به پیشانی خود زدهاید. اما لازم نیست خودتان را با برچسب «فردی تعللگر» معرفی کنید. چون این حقیقت ندارد. همه ما در زمینههایی که به آنها مسلط هستیم، تصمیمگیرنده بسیار خوبی هستیم. مثلاً لیونل مسی، در لحظه مناسب و بدون تردید شوت میکند. این به خاطر تمرین و تجربهای است که او کسب کرده است. لوئیس همیلتون میداند چه زمانی باید ترمز کند. نلسون ماندلا میدانست چگونه ببخشد. آنها دانش و شهودی دارند که در عمق وجودشان ریشه دوانده است. انگار که این دانش، بخشی از وجودشان شده است. این به خاطر سالها تجربه و تمرین است. درست مثل یک آشپز حرفهای که بدون نیاز به فکر کردن زیاد، میداند که کدام ادویه را به چه میزان به غذا اضافه کند. شما هم در زمینههایی که به آنها مسلط هستید، چنین «عضله تصمیمگیری» قویای دارید. هرچه بیشتر تمرین کرده و تجربه کسب کنید، این عضله قویتر میشود و تصمیمگیری شما غریزیتر و دقیقتر خواهد بود.»