کتاب قطره در شعله غم
معرفی کتاب قطره در شعله غم
معرفی کتاب قطره در شعله غم
کتاب الکترونیکی «قطره در شعلهٔ غم» (شعر فارسی قرن ۱۵) سرودهٔ ایلیا محمدخانی و با همکاری انتشارات نسل روشن منتشر شده است. این مجموعه، گزیدهای از اشعار نو و کلاسیک شاعر را در قالبهای دوبیتی، تکبیتی و شعر نو گردآوری کرده و دغدغههای انسانی، فلسفی و عاشقانه را در بستر زبان معاصر به تصویر میکشد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب قطره در شعله غم
«قطره در شعلهٔ غم» مجموعهای از اشعار ایلیا محمدخانی است که در سال ۱۴۰۳ منتشر شده و بازتابدهندهٔ نگاه شاعر به جهان، انسان و تجربههای زیستهٔ اوست. این کتاب در فضایی میان سنت و نوگرایی حرکت میکند و مضامین متنوعی چون عشق، رنج، امید، فلسفهٔ زندگی و دغدغههای اجتماعی را در خود جای داده است. شاعر در مقدمه، از الهامگیری از بزرگان شعر فارسی و تجربههای شخصی خود سخن میگوید و به نقش وجدان، آگاهی و تکامل انسانی اشاره میکند. اشعار کتاب، گاه با زبانی ساده و گاه با پیچیدگیهای شاعرانه، به بیان احساسات و اندیشههای شاعر میپردازند. این مجموعه، تصویری از ذهنیت یک شاعر جوان در مواجهه با مسائل فردی و جمعی ارائه میدهد و تلاش دارد تا با بهرهگیری از قالبهای مختلف شعری، ارتباطی میان گذشته و حال برقرار کند.
چرا باید کتاب قطره در شعله غم را خواند؟
این مجموعه شعر، فرصتی برای آشنایی با نگاه و زبان شاعری جوان است که دغدغههای انسانی، فلسفی و اجتماعی را در قالبهای متنوع شعری بیان میکند. «قطره در شعلهٔ غم» با پرداختن به موضوعاتی چون عشق، رنج، امید و جستوجوی معنای زندگی، میتواند برای کسانی که به دنبال تجربهٔ احساسات و اندیشههای تازه در شعر معاصر هستند، جذاب باشد. تنوع قالبها و مضامین، امکان همذاتپنداری با شعرها را برای طیف گستردهای از مخاطبان فراهم میکند و خواننده را به تامل دربارهٔ مسائل وجودی و اجتماعی دعوت میکند.
خواندن کتاب قطره در شعله غم را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به شعر معاصر فارسی، دوستداران شعر نو و کلاسیک، و کسانی که دغدغههای فلسفی، عاشقانه یا اجتماعی دارند، مناسب است. همچنین برای کسانی که به دنبال تجربهٔ زبان و بیان متفاوت در شعر هستند، میتواند انتخابی قابل توجه باشد.
فهرست کتاب قطره در شعله غم
- مقدمه: شاعر از انگیزهها و الهامهای خود برای سرودن شعر میگوید و به نقش وجدان و تکامل انسانی اشاره میکند.- الهام از حکمت شعر: نگاهی به تاثیرپذیری از بزرگان شعر فارسی و اهمیت عشق در زندگی انسان.- وجدان، مظهر تکامل: تاملاتی دربارهٔ وجدان و نقش آن در معنا بخشیدن به زندگی.- اعتراف شاعرانه: بیان رابطهٔ شاعر با شعر و تاثیر آن بر زندگی شخصی.- دوبیتیها، تکبیتیها و شعر نو: مجموعهای از اشعار با مضامین عاشقانه، فلسفی، اجتماعی و شخصی که هرکدام به گوشهای از تجربههای انسانی میپردازند.- بخشهای پایانی: اشعاری دربارهٔ نامها و شخصیتهای مختلف، تاملات دربارهٔ زندگی، مرگ، عدالت، و جستوجوی معنای جهان.
بخشی از کتاب قطره در شعله غم
«شاید تکامل ما در وجدانمان باشد. احساسی عظیم که مسیر زندگی را معنا میبخشد. اولین شعر خود را در ۱۲ سالگی سرودم. معلم کلاس پنجممان، استعدادم را یافت. آقای خاتمی عزیز! امیدوارم پرتوی نور وجودشان سالهای بسیاری بر روی کودکان تازه جوانهزدهٔ شهرمان بتابد.شاعر بگفت: ای شعر منتنها تو هستی حرف منتنها آثر از من توییراز حیات من توییترسی به رفتن ندهمچون عمر و دانشم توییپارهای از تن منیسخن زمن به عالمیبا تمام مشکلات عروضی که داشت، این شعر آغاز مسیری بود که در ۱۸ سالگی به انتشار اولین کتابم انجامید. این کتاب فرصتی است برای شریک کردن اندیشهها و احساساتم با شما در چارچوبی که گاه محدودیتهای گفتار را میطلبد.وجودم چنان کن که پایان کاربماند زتونیکیات یادگار»