تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب انگیزه
معرفی کتاب انگیزه
کتاب الکترونیکی «انگیزه (تکنیکهای مؤثر ایجاد انگیزه در دنیای امروز)» نوشتهٔ «دانیل اچ. پینک» با ترجمهٔ «مرجان فرجی» و انتشار از سوی انتشارات لیوسا اثری در حوزهٔ روانشناسی کاربردی و مدیریت است که به بررسی ریشهها و سازوکارهای انگیزه در انسان و سازمانها میپردازد. نویسنده با تکیه بر پژوهشهای علمی و مثالهای واقعی، به چالشهای انگیزشی در محیط کار و زندگی روزمره میپردازد و راهکارهایی برای ایجاد و حفظ انگیزهٔ درونی ارائه میدهد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب انگیزه اثر دانیل اچ. پینک
کتاب «انگیزه (تکنیکهای مؤثر ایجاد انگیزه در دنیای امروز)» به قلم «دانیل اچ. پینک» به بررسی تحولات نظریههای انگیزشی در نیمقرن اخیر میپردازد و نشان میدهد که بسیاری از باورهای رایج دربارهٔ انگیزه، بهویژه در محیطهای کاری و آموزشی، نیازمند بازنگری جدی هستند. کتاب «انگیزه» با تکیه بر پژوهشهای روانشناسی و اقتصاد رفتاری به نقد نظامهای سنتی پاداش و تنبیه میپردازد و بر اهمیت انگیزهٔ درونی در موفقیت فردی و سازمانی تأکید میکند.
«دانیل اچ. پینک» با مثالهایی از آزمایشهای علمی و نمونههای واقعی فاصلهٔ میان یافتههای علمی و عملکرد رایج در سازمانها را برجسته میسازد. کتاب در سه بخش اصلی، ابتدا ناکارآمدی نظامهای انگیزشی سنتی را بررسی میکند، سپس عناصر کلیدی انگیزهٔ درونی را معرفی میکند و در نهایت ابزارهایی برای پرورش محیطهای انگیزشی ارائه میدهد. این اثر در دورهای نوشته شده که اقتصاد و فرهنگ کار بهسرعت در حال تغییر است و نیاز به رویکردهای نوین در مدیریت و رهبری بیش از پیش احساس میشود.
خلاصه کتاب انگیزه
پیام اصلی کتاب اهمیت انگیزهٔ درونی در رفتار انسان است. نویسنده با مرور آزمایشهای روانشناسی کلاسیک، مانند پژوهشهای «هری هارلو» و «ادوارد دیسی»، نشان میدهد که پاداشهای بیرونی (مانند پول یا تشویقهای مشروط) اغلب میتوانند انگیزهٔ درونی را تضعیف کنند و حتی به کاهش عملکرد و خلاقیت منجر شوند. کتاب «انگیزه» سه عنصر کلیدی برای انگیزهٔ درونی معرفی میکند؛ استقلال عمل (خودگردانی)، تبحر (پیشرفت و بهتر شدن در کار) و آرمان (داشتن هدفی فراتر از منافع شخصی).
نویسنده توضیح میدهد که محیطهای کاری و آموزشی باید بهجای تمرکز بر کنترل بیرونی، شرایطی فراهم کنند که افراد بتوانند این سه نیاز را تجربه کنند. کتاب همچنین به تفاوت میان رفتارهای مبتنی بر انگیزهٔ درونی (نوع آی) و رفتارهای مبتنی بر انگیزهٔ بیرونی (نوع ایکس) میپردازد و نشان میدهد که افراد و سازمانهایی که بر انگیزهٔ درونی تکیه دارند در بلندمدت موفقتر و رضایتمندتر خواهند بود. در بخش پایانی، ابزارها و تمرینهایی برای تقویت انگیزهٔ درونی در محیط کار، تحصیل و زندگی شخصی ارائه میشود.
چرا باید کتاب انگیزه را خواند؟
این کتاب با رویکردی پژوهشمحور، تصویری تازه از ماهیت انگیزه و نقش آن در موفقیت فردی و سازمانی ارائه میدهد. خواننده با مفاهیمی مانند «اثر سایر»، نقش پاداشهای بیرونی و اهمیت استقلال عمل آشنا میشود و درمییابد که بسیاری از روشهای رایج انگیزش، نهتنها ناکارآمد بلکه گاه زیانآورند. مطالعهٔ این اثر به درک عمیقتری از رفتار انسان و راههای ایجاد محیطهای انگیزشی سالم کمک میکند و ابزارهایی عملی برای تغییر نگرش و عملکرد در اختیار میگذارد.
خواندن کتاب انگیزه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای مدیران، رهبران سازمانی، معلمان، والدین، دانشجویان روانشناسی و هر کسی که بهدنبال درک بهتر سازوکار انگیزه و بهبود عملکرد فردی یا گروهی است مناسب خواهد بود. همچنین برای کسانی که با چالشهایی مانند بیانگیزگی، کاهش بهرهوری یا نیاز به تحول در محیط کار و تحصیل روبهرو هستند، راهگشاست.
بخشی از کتاب انگیزه
«در گذشتههای دور ــ منظورم گذشتههای بسیار دور است، مثلاً پنجاههزار سال پیش ــ فرض پایه دربارهٔ رفتار انسان، ساده و مطابق با واقعیت بود. سعی ما این بود که زنده بمانیم: از پرسهزدن در مرغزارها برای جمعآوری خوراک گرفته تا بالا رفتن از درختان به هنگام نزدیک شدن ببر تیزدندان، انگیزهٔ بقا بخش اعظم رفتار ما را هدایت میکرد. این سیستم عامل اولیه را نسخهٔ شماره یک انگیزه بنامید: نه چیز خاصی که مایهیمباهات باشد و نه چیزی چندان متفاوت از انگیزهٔ میمون آزمایشگاهی، نخستیهای غولپیکر یا بسیاری از حیوانات دیگر. اما بهخوبی به ما خدمت کرد و مؤثر هم بود، تا آنکه سرانجام تأثیر خود را از دست داد.
با پیچیدهتر شدن جوامع انسانی، برخورد با غریبهها، و نیاز به همکاری برای به انجام رساندن امور، دیگر سیستم عاملی که بهطور خالص براساس سائق زیستشناختی عمل کند، کفایت نمیکرد. درحقیقت، گاه به راههایی برای مهار این سائق احتیاج داشتیم تا بنا به فرض، بنده شام شب شما را از دستتان قاپ نزنم و شما عیال بنده را از چنگم درنیاورید. و به این ترتیب ما به کمک یک شاهکار مهندسی فرهنگی، بهتدریج نسخهای سازگارتر با سازوکار جدید را که برای کار و زندگی در پیش گرفته بودیم، جایگزین نسخهٔ قبلی کردیم.»