کتاب راز نینا
معرفی کتاب راز نینا
کتاب راز نینا نوشته کلر ژوبرت با تصویرگری مرضیه صادقی توسط انتشارات بهنشر منتشر شده است. این داستان دربارهی احساسات، دوستی و تغییر نگرش یک نوجوان است. اثر حاضر با زبانی ساده و صمیمانه به دغدغههای نوجوانان و روابط آنها با اطرافیان پرداخته است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب راز نینا
کتاب راز نینا داستانی برای کودکان است که در قالب نامهنگاریِ یک دختر نوجوان به مادربزرگش شکل گرفته است. داستان در فضایی معاصر روایت میشود و دغدغههای نوجوانی، احساس تنهایی، حسادت و تلاش برای تغییر رفتار را به تصویر میکشد. نویسنده با انتخاب زاویهی دید اولشخص و استفاده از زبان نامهنگارانه به مخاطب اجازه میدهد تا به دنیای درونی شخصیت اصلی نزدیک شود. کتاب حاضر با اشاره به یک داستان فرعی دربارهی دختری به نام نینا که رفتاری قهرآلود دارد، تلاش میکند تا پیامهایی دربارهی اهمیت خوشاخلاقی و تأثیر رفتار بر روابط اجتماعی را منتقل کند. این داستان با الهام از روایات اخلاقی و بهرهگیری از منابع دینی سعی کرده مخاطبان را به تأمل دربارهی رفتارهای خود وادارد و آنها را بهسمت تغییر مثبت سوق دهد.
خلاصه داستان راز نینا
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان با نامههای ثنا به مادربزرگش آغاز میشود؛ دختری که پس از سفر مادربزرگ، احساس دلتنگی و ناراحتی میکند. او در مدرسه با بیعدالتی روبهرو میشود و احساس میکند به اندازهی دوستانش مورد توجه قرار نمیگیرد. پس از اعتراض به این وضعیت، معلم بهجای توضیح، کتابی به او میدهد که نامش راز نینا است. ثنا ابتدا نسبت به این هدیه بیتفاوت است، اما پس از خواندن داستان نینا متوجه شباهتهایی میان خود و شخصیت کتاب میشود. ثنا همراه خاله و دوستش (حنانه) به پرورشگاه میرود و با بچههای کوچکتر وقت میگذراند. او متوجه میشود که رفتار و برخورد مثبت حنانه باعث محبوبیتش میان بچهها شده است. ثنا با تأمل در رفتار خود و الهام از داستان نینا تصمیم میگیرد تغییر کند و با لبخند و مهربانی بیشتری با دیگران برخورد کند. در پایان او موفق میشود توجه و محبت بچهها را نیز جلب کند و با امید به شروع سال جدید، تصمیم میگیرد دیگر مانند گذشته نباشد.
چرا باید کتاب راز نینا را خواند؟
کتاب راز نینا به موضوعاتی مانند حسادت، دلتنگی، تغییر نگرش و اهمیت خوشاخلاقی میپردازد. خواندن این داستان فرصتی است برای کودکان تا خود را در آینهی شخصیتهای داستان ببینند و دربارهی رفتارهای خود تأمل کنند. همچنین این داستان با الهام از منابع اخلاقی به اهمیت تأثیر رفتار فردی بر روابط اجتماعی اشاره میکند و میتواند به رشد شخصیتی مخاطب کمک کند.
خواندن کتاب راز نینا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای کودکانی مناسب است که با احساسات پیچیدهی سن خود مانند حسادت، دلتنگی یا نیاز به پذیرفتهشدن در جمع دستوپنجه نرم میکنند. همچنین این داستان برای والدین و مربیانی که بهدنبال راهی برای گفتوگو دربارهی اخلاق و رفتار با نوجوانان هستند، مفید خواهد بود.
بخشی از کتاب راز نینا
«مامانبزرگ عزیزم سلام
امشب دلم خیلی گرفته! حالا که پیشم نیستی، توی همان دفترچهی سبزی که قبل از سفرت به من دادی (یادت هست؟) برایت نامه مینویسم؛ شاید دلم سبکتر شود. شاید هم یک روز آن را بخوانی!
من خیلی بدشانسم. این دفعه میدانی چه شد؟
فردا توی نمایشگاه کاردستی مدرسه قرار بود چندتا از بچههای ششمی مسئول استقبال از پدر و مادرها باشند. من از همان اول اسمم را داده بودم؛ حتی قبل از مریم و سمیرا. ولی هر دوتاشان انتخاب شدند و من نه.
اعتراض که کردم، خانم ناظم گفت: «این کار خیلی مناسب تو نیست ثناجان. بهجای آن، توی غرفهها به بچههای دیگر کمک کن.»»
عالی