دانلود و خرید کتاب یک کار خوب اسماعیل الله دادی

انتشارات:به نشر
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب یک کار خوب

معرفی کتاب یک کار خوب

کتاب الکترونیکی «یک کار خوب» نوشتهٔ اسماعیل الهدادی و با تصویرگری شقایق مروج، توسط انتشارات به‌نشر (آستان قدس رضوی) منتشر شده است. این اثر با نظارت مجید ملامحمدی و سید احمد میرزاده و مدیریت هنری کاظم طلایی، برای گروه سنی نوجوانان تهیه شده و به موضوع کمک‌کردن و همدلی در قالب داستانی کوتاه می‌پردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب یک کار خوب

این کتاب داستانی کوتاه و آموزنده است که در قالب یک انشا و روایت ساده، به اهمیت کمک‌کردن به دیگران و نقش همدلی در زندگی نوجوانان می‌پردازد. فضای داستان در مدرسه و محله شکل می‌گیرد و شخصیت‌های اصلی آن، نوجوانانی هستند که دغدغهٔ کمک به همسایهٔ سالمند و تنها را دارند. نویسنده با انتخاب موضوعی ملموس و روزمره، تلاش می‌کند ارزش‌های اخلاقی مانند نوع‌دوستی، مسئولیت‌پذیری و کار گروهی را به تصویر بکشد. داستان از زبان یکی از دانش‌آموزان روایت می‌شود و با طرح یک مسئلهٔ اجتماعی، مخاطب را به فکرکردن دربارهٔ راه‌های عملی کمک به دیگران دعوت می‌کند. این کتاب در مجموعهٔ کتاب‌های پروانه منتشر شده و با تصویرگری رنگی، فضای داستان را برای نوجوانان جذاب‌تر کرده است.

خلاصه کتاب یک کار خوب

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!داستان با انشای «امیرحسین» آغاز می‌شود که دربارهٔ کمک‌کردن به دیگران می‌نویسد و نمونه‌هایی از کمک به خانواده، دوستان و همسایه‌ها را بیان می‌کند. او به طور خاص به «خاله»، همسایهٔ سالمند و تنها اشاره می‌کند که حاضر نیست از کسی پول بگیرد و دوست دارد با کارکردن، زندگی خود را بگذراند. پس از خواندن انشا در کلاس، معلم و دانش‌آموزان دربارهٔ راه‌های کمک به خاله بحث می‌کنند. مرتضی، یکی از همکلاسی‌ها، پیشنهاد می‌دهد که برای خاله کاری پیدا کنند تا بتواند با دسترنج خود زندگی کند. امیرحسین و مرتضی با همکاری خانواده‌هایشان، شرایطی فراهم می‌کنند تا خاله بتواند سفارش‌های میوه و سبزیجات را برای همسایه‌ها آماده کند و از این راه درآمدی داشته باشد. داستان با تأکید بر کار گروهی، همدلی و احترام به عزت‌نفس افراد نیازمند پیش می‌رود و نشان می‌دهد که کمک‌کردن همیشه به معنای دادن پول نیست و می‌توان با راه‌حل‌های خلاقانه، به دیگران یاری رساند.

چرا باید کتاب یک کار خوب را خواند؟

این کتاب با روایت داستانی ساده و ملموس، به موضوع مهم کمک‌کردن و همدلی در زندگی روزمره می‌پردازد. مخاطب با خواندن آن با راه‌های مختلف یاری‌رساندن به دیگران آشنا می‌شود و درمی‌یابد که احترام به عزت‌نفس افراد نیازمند، اهمیت زیادی دارد. داستان، نوجوانان را به فکرکردن دربارهٔ مسئولیت اجتماعی و نقش خود در جامعه دعوت می‌کند و نشان می‌دهد که حتی کارهای کوچک می‌تواند تأثیر بزرگی داشته باشد.

خواندن کتاب یک کار خوب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای نوجوانانی مناسب است که به موضوعات اخلاقی، نوع‌دوستی و مسئولیت اجتماعی علاقه دارند. همچنین برای دانش‌آموزانی که به دنبال داستان‌هایی با محوریت کمک‌کردن و همدلی هستند، گزینهٔ خوبی به شمار می‌آید.

فهرست کتاب یک کار خوب

- مقدمه: معرفی شخصیت اصلی و موضوع انشا دربارهٔ کمک‌کردن- روایت انشای امیرحسین و نمونه‌هایی از کمک به دیگران- معرفی خاله، همسایهٔ سالمند و مشکلات او- بحث دانش‌آموزان و معلم دربارهٔ راه‌های کمک به خاله- همکاری امیرحسین و مرتضی برای پیدا کردن راه‌حل- اجرای نقشه و فراهم‌کردن کار برای خاله با کمک خانواده‌ها- نتیجه‌گیری و تأکید بر اهمیت همدلی و کار گروهیهر بخش از داستان، به یکی از مراحل شکل‌گیری ایده و اجرای آن برای کمک به خاله می‌پردازد و در نهایت، پیام اصلی کتاب دربارهٔ نوع‌دوستی و احترام به عزت‌نفس افراد نیازمند را منتقل می‌کند.

بخشی از کتاب یک کار خوب

«به نام خدا...موضوع انشا: آیا شما به دیگران کمک می‌کنید؟من همیشه به پدر و مادرم کمک می‌کنم. به دوستان و هم‌کلاسی‌هایم هم کمک می‌کنم. خدا آدم‌هایی را که به دیگران کمک می‌کنند؛ دوست دارد. هروقت کسی از من کمک بخواهد، به او کمک می‌کنم؛ مثلا دیروز جلوی خانهٔ ما ماشینی توی یک چاله افتاد. من و بابا و چند نفر دیگر کمک کردیم تا از توی چاله بیرون بیاید.من خیلی دوست دارم به خاله هم کمک کنم. خاله پیرزنی تنهاست که همسایهٔ ماست. او خیلی مهربان و خوش‌اخلاق است. خاله هیچ‌کس را ندارد و به سختی زندگی می‌کند. مادرم چند بار برای خاله پول برده است؛ اما خاله پول‌ها را قبول نکرده است. چند تا از همسایه‌ها هم که برای خاله پول برده‌اند، خاله پول آن‌ها را قبول نکرده است. او دوست دارد کاری بکند و از دسترنج خودش پول دربیاورد. من تا حالا به آدم‌های زیادی کمک کرده‌ام؛ اما الان دوست دارم فقط به خاله کمک کنم. چون خاله به کمک ما احتیاج دارد. این بود انشای من.»